طرز تهیه حمیسه میگو

به گزارش بهترین مقاله، حمیسه میگو یا حمیصه میگو یکی از خوراک های ساده اما مقوی جنوبی محسوب میشه که با میگوی تازه و ادویه های جنوبی درست می شه. این در مدت زمان کمی می پزد و طعم و بافت لطیف میگو در زمان پخت، حفظ می گردد. اگر شما هم در پی یک خوراک متفاوت و سریع برای و هستید، حمیسه میگو همان انتخابی است که باید امتحانش کنید چون طبع میگو گرم و تر هستش و خوردن این غذا برای زمستون و تابستون مناسبه. در این مطلب از در قراره طرز تهیه حمیسه میگو جنوبی و رازهای خوشمزه شدن این خوراک با میگو رو به شما یاد بدیم.

طرز تهیه حمیسه میگو

طرز تهیه حمیسه میگو در یک نگاه

برای تهیه حمیسه میگو جنوبی، اول میگوها رو پاک کنید. بعد خوب بشورید و بذارید توی آبکش تا آب اضافیش بره. سپس پیاز و سیر رو نگینی خرد کنید، فلفل دلمه ای و گشنیز تازه رو هم بشورید و خرد کنید و گوجه ها رو نگینی آماده کنید. توی تابه ای با روغن، پیاز رو تفت بدید تا سبک بشه، بعد سیر رو اضافه کنید و با زردچوبه، فلفل سیاه و کمی رب گوجه تفت بدید، سپس گوجه خرد شده رو بریزید تا آبش کشیده بشه. بعد فلفل دلمه ای و گشنیز رو همراه نمک و فلفل خشک اضافه کنید و بذارید 10 دقیقه بپزه.

توی یه تابه جدا، میگوها رو با روغن، رب، زردچوبه، فلفل سیاه و پاپریکا تفت بدید تا آب اضافی شون بره. لیمو عمانی خرد شده و نصف لیوان آب جوش رو اضافه کنید و بذارید چند دقیقه روی حرارت بمونن. در آخر سس سبزیجات رو به میگوها اضافه کنید، خوب مخلوط کنید و بذارید 5 دقیقه جا بیفته، بعد حمیسه میگو رو همراه نان یا پلو سرو کنید.

شما می تونید جزئیات مربوط به مقدار مواد اولیه و مرحله به مرحله طرز تهیه حمیسه میگو رو توی این مطلب به ساده ترین روش بخونید.

مواد اولیه برای تهیه حمیسه میگو

مواد اولیهمقدار مورد احتیاج
میگو (پاک شده)نیم کیلوگرم
پیاز (برای پیاز داغ)3 عدد بزرگ
فلفل دلمه (سبز و قرمز)2 عدد میانه
سیر (برای سیر داغ)1 بوته
رب گوجه فرنگی1 قاشق غذاخوری
گوجه فرنگی3 عدد
گشنیز1 دسته کوچک
فلفل خشک تندبه مقدار کافی
پرک لیمو عمانی1 قاشق غذاخوری
آب جوش یا آب ولرمنصف لیوان فرانسوی دسته دار
پودر پاپریکا و فلفل سیاهبه مقدار لازم
زردچوبه و نمکبه مقدار لازم
روغن سرخ کردنیبه مقدار کافی
برنج یا نانبرای سرو با حمیسه میگو

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 10 دقیقه

مدت زمان مورد احتیاج برای پخت حمیسه میگو: 45 تا 60 دقیقه

مقدار کالری حمیسه میگو در 100 گرم: حدود 120 کیلوکالری

مراحل طرز تهیه حمیسه میگو جنوبی

حمیسه جنوبی رو به عنوان یه غذای مقوی برای وعده ناهار یا شام می تونید درست کنید و از طعم خاصش لذت ببرید. پس مراحل تهیه ش رو به ترتیب زیر، دنبال کنید.

مرحله اول: میگو ها رو پاک کنید

اول برای طرز تهیه این خوراک با میگو جنوبی، باید میگوها رو پاک کنید. سر و پوست میگوها رو جدا کنید. با چاقوی تیز، یه برش روی کمر میگو بزنید تا باز بشن، بعد رگ سیاه پشتشون رو با نوک چاقو یا خلال دندون بیرون بکشید. این رگ باعث تلخی و بوی بد میگو در زمان پخت میشه، پس حتماً خارجش کنید.

همه میگو ها رو که پاک کردید، اون ها رو خوب بشورید و بذارید توی آبکش تا آب اضافی شون بره. اگر میگوها بزرگ هستن، می تونید نصفشون کنید تا توی خوراک بهتر جا بگیرن. اگر هم میگوی آماده و تمیز شده می گیرید، احتیاجی به طی کردن این مرحله نیست. رو بلد هستید؟

در صورت تمایل می تونید میگو رگ گیری شده و منجمد رو به روش های خرید و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله دوم: سبزیجات حمیسه میگو رو آماده کنید

سپس پوست پیاز و سیر رو جدا کنید و بشورید. بعد سیر و پیاز رو، به صورت نگینی خیلی ریز خرد کنید. هر چه پیاز و سیر ریزتر باشن، غذا یکدست تر میشه. فلفل دلمه ای ها رو هم بشویید و نگینی خرد کنید. گشنیز تازه رو بشورید و بذارید توی آبکش تا آبش بره، بعد روی تخته به صورت ریز خردشون کنید. گوجه فرنگی ها رو هم بشویید و به صورت نگینی خرد کنید. این سبزی ها رو کنار بذارید.

مرحله سوم: پیاز و سیر رو تفت بدید

توی این مرحله از طرز تهیه حمیسه اهوازی، یک تابه مناسب روی حرارت ملایم بذارید و کمی روغن داخلش بریزید. وقتی روغن داغ شد، پیاز خرد شده رو اضافه کنید و تفت بدید تا سبک و شیشه ای بشه. وقتی پیاز نرم شد، سیر رو اضافه کنید و تفت بدید تا عطرش بلند بشه. احتیاجی نیست سیر خیلی طلایی و خشک بشه.

شما می تونید انواع روغن و پیاز داغ آماده رو به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله چهارم: ادویه و چاشنی ها رو اضافه کنید

سپس زردچوبه و فلفل سیاه رو با پیاز و سیر، کمی تفت بدید تا طعم خامشون گرفته بشه. در ادامه، نصف قاشق رب گوجه فرنگی رو اضافه کنید و کمی تفت بدید تا رنگ باز کنه. حواستون باشه در این مدت، شعله زیر تابه کم باشه، چون رب گوجه، خیلی زود می سوزه و تلخ می شه. گوجه فرنگی خرد شده رو اضافه کنید و کمی تفت بدید تا آبش کشیده بشه و با پیاز ترکیب بشه.

برای خرید رب گوجه فرنگی و انواع ادویه معطر غذا، از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی می تونید اقدام کنید.

مرحله پنجم: بقیه سبزیحات و ادویه ها رو اضافه کنید

توی این مرحله، فلفل دلمه ای خرد شده و گشنیز خرد شده رو همراه نمک و فلفل خشک تند به مواد اضافه کنید. همه این مواد رو خوب با هم تفت بدید و مخلوط کنید تا یکدست بشن. بعد درب تابه رو بذارید و اجازه بدید حدود 10 دقیقه روی حرارت ملایم بپزن تا طعم ها با هم قاطی بشن.

مرحله ششم: میگوها رو تفت بدید

توی مدتی که سس حمیسه جنوبی، در حال آماده شدن هستش، یک تابه دیگه بردارید. کمی روغن داخلش بریزید و روی حرارت ملایم بذارید. میگوها رو به تابه اضافه کنید و تفت بدید تا رنگشون صورتی بشه.

بعد نصف قاشق رب گوجه فرنگی باقیمونده و مقداری زردچوبه، فلفل سیاه و پاپریکا رو اضافه کنید و ادامه بدید تا آب اضافی میگوها تبخیر بشه. این کار باعث میشه میگوها سفت نشن و خوش طعم بمونن.

مرحله هفتم: لیمو عمانی رو اضافه کنید

پرک لیمو عمانی خرد شده رو به میگوها اضافه کنید و کمی تفت بدید. وقتی رب گوجه رنگ باز کرد و ادویه ها، دیگه طعم خام نداشتن، نصف لیوان آب ترجیجا جوش، توی تابه بریزید. بذارید میگوها 2 تا 3 دقیقه روی حرارت بمونن تا مزه ها به خوردشون بره.

لیمو عمانی رو به صورت حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می تونید تهیه کنید.

مرحله آخر: حمیسه میگو رو بپزید

در آخرین مرحله طرز تهیه حمیسه با میگو، سبزیجات تفت داده شده یا همون سسی رو که جداگانه درست نموده بودید، به میگوها اضافه کنید. همه رو به خوبی با هم مخلوط کنید.

اجازه بدید خوراک حمیسه حدود 5 دقیقه دیگه روی حرارت ملایم بمونه تا همه طعم ها با هم ترکیب بشن و غذا جا بیفته. بعد شعله رو خاموش کنید. حمیسه میگو رو توی ظرف سرو بریزید و همراه نان، یا یا نوش جان کنید.

انواع نان و انواع برنج ایرانی و خارجی باکیفیت رو به روش های خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می تونید تهیه کنید.

نکات مهم در طرز تهیه حمیسه میگو

  • برای درست کردن حمیسه میگو بهتره از میگو تازه بهره ببرید چون طعم و بافت بهتری داره. اگر میگوی منجمد می گیرید، قبل از پخت کامل یخش رو باز کنید تا آب اضافی، غذا رو شل نکنه.
  • می تونید میگوها رو قبل از تفت دادن، به مدت 15 دقیقه توی کمی آبلیمو تازه، نمک و فلفل سیاه بخوابونید. این کار هم بوی زُهم رو می گیره، هم بافت میگو رو لطیف تر می کنه. همه روش های از بین بردن بوی زهم میگو رو بلد هستید؟
  • میگو روی حرارت خیلی زود سفت می شه. راه حل اینه که میگو رو همواره روی حرارت ملایم تفت بدید و زمان رو کوتاه نگه دارید. چون اگر بیش از حد بپزه، لاستیکی می شه و لطافتش رو از دست می ده. سایر دلایل سفت شدن میگو رو می دونید؟
  • زردچوبه و فلفل سیاه ادویه های اصلی حمیسه میگو هستن. اما اگر شما به غذاهای تند علاقه دارید، فلفل خشک یا پاپریکا رو بیشتر بریزید.
  • گشنیز رو در آخرین مراحل پخت حمیسع میگو اضافه کنید تا عطرش حفظ بشه. اگر این سبزی خیلی زود اضافه بشه، رنگ و بوش از بین میره.
  • برای اینکه حمیسه میگو خوش عطر بشه، لیمو عمانی رو خرد کنید و پرک هاش رو اضافه کنید. اگر دوست دارید طعم ترش این غذا، ملایم تر باشه، می تونید از کمی آب لیموی تازه در اواخر پخت بهره ببرید.
  • اگر می خواید تلخی لیمو عمانی کمتر بشه، قبل از استفاده چند دقیقه لیموها رو توی آب ولرم خیس کنید. یا حتی می تونید پرک ها رو کمی با روغن تفت بدید تا عطرشون آزاد بشه.

فوت و فن های خوشمزه شدن حمیسه میگو

چرا حمیسه میگو تلخ میشه؟

به خاطر اینکه احتمالا رب گوجه یا لیمو عمانی سوخته . رب گوجه رو روی حرارت کم تفت بدید و لیمو عمانی رو قبل از استفاده چند دقیقه خیس کنید.

چرا میگوها توی خوراک حمیسه سفت میشن؟

چون بیش از حد روی حرارت مونده ن. میگو باید فقط تا تغییر رنگ به صورتی تفت داده بشه، نه بیشتر.

چرا حمیسه میگو آب می مقدار؟

اگر گوجه یا میگو یخ زده رو بدون آبگیری اضافه کنید، خوراک تون شل میشه. همواره آب اضافی میگو رو بگیرید و بذارید این آب کاملا تبخیر بشه.

منبع: افق کوروش
انتشار: 24 آذر 1404 بروزرسانی: 24 آذر 1404 گردآورنده: bestarticles.ir شناسه مطلب: 2460

به "طرز تهیه حمیسه میگو" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه حمیسه میگو"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید