9 طرز تهیه پیاز داغ مجلسی ، یادت میدم پیاز داغ بدون روغن درست کنی!

به گزارش بهترین مقاله، طرز درست کردن پیاز داغ مجلسی شاید تو نگاه اول ساده به نظر بیاد، اما واقعیت اینه که تو آشپزی خودش کلی فوت وفن داره. خیلی از غذاهای ایرانی درست با همین پیاز داغ آغاز می شن، تا جایی که حتی به یه اصطلاح معروف بین آشپزا تبدیل شده. یه پیاز داغ خوش رنگ و خوش بو می تونه بوی زُخم مرغ و گوشت رو بگیره و آب خورش یا خوراک رو حسابی غلیظ و خوش قوام کنه. برای همین ما در این مقاله از در مجله خبرنگاران چند روش طرز تهیه پیاز داغ مجلسی به صورت پیاز داغ کاراملی و عسلی و پیاز چیپسی را با تمام نکاتش به شما یاد میدیم.

9 طرز تهیه پیاز داغ مجلسی ، یادت میدم پیاز داغ بدون روغن درست کنی!

چرا پیاز داغ درست می کنیم؟

پیاز داغ فقط برای گرفتن بوی زُخم یا زُهم گوشت و مرغ نیست؛ تو خیلی از غذاها خودش نقش اصلی رو بازی می کنه. مثلاً تو ،، ، و به خصوص و ، بودنش لازمه تا غذا طعم واقعی و اصیلش رو پیدا کنه. حتی ریختن پیاز داغ چیپسی روی انواع آش هم یه رسم قدیمیه که هنوزم پای ثابت سفره هاست.

البته فقط ما ایرانی ها عاشق پیاز داغ نیستیم! توی آشپزی غربی هم پیاز کاراملی طرفدارای خودش رو داره. از گرفته تا و حتی ، همه از این پیاز خوش بو و خوش رنگ بهره می برن تا غذا خوشمزه تر و خوش عطرتر بشه.

راستی، شما می تونید رو به صورت و اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.

طرز تهیه پیاز داغ در یک نگاه

برای درست کردن پیاز داغ مجلسی، اول پیازها بعد از شستن و پوست گرفتن، به صورت خلال های یکدست خرد می شه. خلال ها حدود 10 دقیقه توی آب جوش قرار می گیره تا هم بوی تندش گرفته بشه و هم کمی نرم بشه، بعد آبکش شده و روی یک دستمال تمیز پهن می شه تا کاملاً خشک بشه. توی تابه، به اندازه ای روغن ریخته می شه که پیازها داخلش شناور باشن و وقتی روغن به اندازه کافی داغ شد، پیازها کم کم اضافه می شن تا دمای روغن پایین نیاد. هر چند دقیقه یک بار به آرامی زیر و رو می شه تا رنگشون یکنواخت دربیاد.

وقتی پیازها نیمه طلایی شدن، یک قاشق چای خوری زردچوبه اضافه می شه و یکی دو دقیقه تفت داده می شه تا عطر و رنگش آزاد بشه. در سرانجام، پیاز داغ طلایی و ترد با کفگیر از روغن خارج شده و روی دستمال گذاشته می شه تا روغن اضافی گرفته بشه، سپس یا همان لحظه استفاده می شه یا بعد از خنک شدن داخل ظرف دربسته در یخچال یا فریزر نگهداری می شه.

برای دونستن مواد اولیه و جزئیات طرز تهیه پیاز داغ خشک و مجلسی ادامه مطلب رو بخونید.

مواد لازم در طرز تهیه پیاز داغ مجلسی ترد و کریسپی (برای 4 تا 5 نفر)

مواد اولیهاندازه مورد احتیاج
پیاز4 عدد میانه (حدود 500 گرم)
روغن سرخ کردنی1 لیوان فرانسوی دسته دار
زردچوبه1 قاشق چای خوری

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 10 دقیقه

مدت زمان درست کردن پیاز داغ: 30 دقیقه

اندازه کالری پیاز داغ در 100 گرم: حدود 141 کیلوکالری

مراحل طرز تهیه پیاز داغ مجلسی یا چیپسی (روش اول)

برای درست کردن پیاز داغ مجلسی چیپسی که هم خوشرنگ باشه و هم ترد و خوش عطر، لازمه مراحل رو دقیق و مرحله به مرحله پیش ببریم. این مدل پیاز داغ برای تزیین غذا حسابی پرطرفداره. این دستور از آماده سازی پیاز تا سرخ کردن و حتی نگهداریش رو نشون میده تا هر بار نتیجه تون عالی از آب دربیاد.

مرحله اول: پیازها رو آماده کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه پیاز داغ ترد و چیپسی، پیازها رو بشویید و پوست بگیرید. اگر پیازت تازه نیست، یکی دو لایه رویی رو هم جدا کنید. بعد پیاز رو از وسط دو نیم کنید و هر نیمه رو به خلال هایی با ضخامت حدود نیم سانتی متر ببُرید. حواستون باشه برش ها رو در جهت خطوط روی پیاز بزنید تا آب و طعمش حفظ بشه. ضخامت خلال ها رو یکسان بگیرید تا همزمان بپزن.

مرحله دوم: پیازها رو بجوشونید

یک قابلمه با سایز مناسب رو پر از آب کنید و روی حرارت زیاد قرار بدید. بعد از اینکه آب داخل قابلمه قابلمه به جوش اومد، خلال های پیاز رو آروم تو آب بریزید. با قاشق کمی زیر و رو کنید تا همه پیازها با آب داغ تماس پیدا کنن.

تقریباً 10 دقیقه زمان کافیه؛ نمی خوایم پیاز پخته و له بشه، فقط کمی نرم شه و بوی تند خامی اش گرفته بشه. بعد از 10 دقیقه، سریع پیازها رو داخل آبکش بریزید و برای جلوگیری از ادامه پخت، می تونید چند ثانیه آب سرد روشون بگیرید.

پیازها رو حتماً روی یه دستمال تمیز آشپزخانه پخش کنید تا آب اضافه شون کامل خشک بشه، چون اگه خیس وارد روغن بشن، هم روغن کف می کنه و پاشش پیدا می کنه و هم پیاز به جای چیپسی شدن، نرم میشه.

مرحله سوم: پیازها رو سرخ کنید

یک تابه رو روی حرارت میانه بذارید و روغن رو اضافه کنید. برای پیاز داغ چیپسی باید روغن به حدی باشه که خلال ها کاملاً توش غوطه ور بشن. وقتی روغن خوب داغ شد (ولی دود نکنه)، پیازها رو کم کم داخل روغن بریزید تا دمای روغن یکدفعه پایین نیاد.

اگه حجم پیاز زیاده، حتماً تو چند سری سرخ کنید. نکته مهم اینه که مدام هم نزنید، چون باعث خورد شدن خلال ها میشه و رنگش هم یکدست نمی شه. فقط هر یکی دو دقیقه ملایم زیر و رو کنید. رنگ طلایی آرام آرام ظاهر میشه و هرچه به آخر نزدیک تر میشه، باید دقت تون بیشتر باشه تا نسوزه؛ چون پیاز خیلی سریع از طلایی قشنگ به قهوه ای تلخ تغییر می کنه.

شما می تونید روغن سرخ کردنی رو به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله چهارم: زردچوبه رو اضافه کنید

زردچوبه علاوه بر رنگ بهتر، یه عطر ملایم و خوش به پیاز میده. اما نکته اش اینه که اگه زود بریزید، چون در تماس مستقیم و طولانی با حرارت قرار می گیره، تیره و تلخ میشه. پس وقتی پیاز کمی رنگ گرفت و نیمه طلایی شد، زردچوبه رو روی پیازها بپاشید و با ملایمت هم بزنید تا همه خلال ها به یک اندازه رنگ بگیرن. فقط بیش از یکی دو دقیقه بعد از اضافه کردن زردچوبه، پیاز رو تو روغن نگه ندارید که رنگش تیره و بدمزه نشه.

شما می تونید زردچوبه رو به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله آخر: پیاز داغ رو استفاده یا نگهداری کنید

وقتی پیاز به رنگ دلخواه رسید، با کفگیر از روغن دربیارید و روی دستمال آشپزخونه بچینید تا روغنش بره. بعد یا همون موقع بهره ببرید یا بذارید خنک بشه و در ظرف دربسته تو یخچال یا فریزر نگهداری کنید.

طرز تهیه پیاز داغ کاراملی و عسلی (برای 4 نفر)

مواد اولیهاندازه مورد احتیاج
پیاز2 عدد بزرگ (حدود 400 گرم)
روغن زیتون2 قاشق غذاخوری
کره30 گرم (حدود 2 قاشق غذاخوری)
نمکنصف قاشق چای خوری
شکربه دلخواه

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: حدود 10 دقیقه

مدت زمان لازم برای تهیه پیاز داغ کاراملی (عسلی): حدود 40 تا 45 دقیقه

مراحل طرز تهیه پیاز داغ عسلی یا کاراملی (روش دوم)

برای درست کردن پیاز داغ عسلی که عطر و مزه اش ملایم و شیرین باشه، حرارت پایین و صبر، کلید موفقیت هست. این روش با پخت آهسته باعث می شه پیازها رنگ طلایی-قهوه ای و طعم کاراملی پیدا کنن بدون اینکه بسوزن یا تلخ بشن.

مرحله اول: پیازها رو برای کاراملی شدن آماده کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه پیاز داغ کاراملی، پیازها رو بعد از شستن و پوست گرفتن، خلالی و یکدست خرد کنید. ضخامت خلال ها نه خیلی نازک باشه که زود بسوزه و نه خیلی کلفت که دیر بپزه.

مرحله دوم: روغن و کره رو گرم کنید و پیازها رو اضافه کنید

توی تابه، روغن زیتون و کره بریزید و روی حرارت ملایم بذارید تا آروم داغ بشه. برای این مدل پیاز داغ، روغن زیادی لازم نیست. وقتی روغن و کره گرم شد، خلال های پیاز رو اضافه کنید و کمی زیر و رو کنید تا همه به روغن آغشته بشن.

شما می تونید روغن زیتون و کره رو به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله سوم: نمک و شکر رو اضافه کنید

بعد از حدود 10 دقیقه پخت آروم، یه کم نمک به پیازها بزنید. اگه می خواین پیازها شیرین تر بشن یا برای سس خاصی استفاده کنین، کمی شکر هم همین موقع اضافه کنید.

شما می تونید نمک و شکر رو به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله چهارم: زمان بدین تا پیازها کاراملی بشن

برای تهیه پیاز داغ کاراملی، حرارت رو پایین نگه دارین و 30 تا 45 دقیقه صبر کنین تا پیازها کم کم کاراملی بشن. یکی دو بار تو این مدت زیر و رو کنین و وقتی رنگشون آغاز به تغییر بیشتری کرد، دفعات هم زدن رو بیشتر کنین.

مرحله آخر: پیازهای کاراملی رو از روی حرارت بردارین و نگه دارین

وقتی پیازها طلایی-قهوه ای و شیرین شدن، از روی حرارت بردارین. می تونین همون موقع تو غذا یا سس استفاده کنین یا بعد از خنک شدن، تو ظرف دربسته بذارین و تو یخچال تا یه هفته یا فریزر تا چند ماه نگه دارین.

روش تهیه پیاز داغ رنده شده (روش سوم)

طرز تهیه پیاز داغ رنده شده با پیاز داغ خلالی یه فرق اصلی داره: اینجا پیاز رو بعد از پوست گرفتن، رنده یا تو غذاساز له می کنین تا بافتش ریز و یکدست بشه، بعدش با اندازه کم روغن و حرارت میانه، روبه کم تفت میدین تا آبش تبخیر بشه و آغاز کنه به سرخ شدن.

رنگ گرفتنش سریع تر از مدل خلالیه چون سطح تماسش با روغن بیشتره، ولی زودتر هم می سوزه، پس باید حواستون باشه. از نظر مواد اولیه، همون پیاز، روغن و نمک استفاده میشه، ولی دیگه خبری از قطعات بلند و ترد نیست و خروجی اش بیشتر برای لعاب دادن ، یا کاربرد داره، نه تزئین مجلسی.

شباهت اصلیش با روش قبلی اینه که باید حوصله کنین و عجله نکنین تا طعم ملایم و رنگ طلایی به دست بیاد؛ تفاوتش هم تو بافت نهایی و سرعت پخته که معمولا نصف زمان پیاز خلالی طول می کشه.

آموزش تهیه پیاز داغ پفکی (روش چهارم)

طرز تهیه پیاز داغ پفکی تو نگاه اول شبیه پیاز داغ خلالیه، ولی راز پفکی بودنش اینه که بعد از خلالی کردن پیازها، اونا رو با یه اندازه نمک و کمی آرد سفید یا آرد برنج (بعضیا هم ترکیب هر دو رو می زنن) قاطی می کنین تا وقتی تو روغن میره، آرد مثل یه روکش نازک و طلایی دور پیاز رو بگیره و بادش بده.

بعدش روغن رو حسابی داغ می کنین (برخلاف پیاز کاراملی که حرارت کمه) و پیازها رو کم کم می ریزین تا فضا برای پف کردنشون باشه. این مدل سریع تر آماده میشه و بافتش ترد و شکننده ست، بیشتر برای تزئین روی آش، یا خورشت مجلسی استفاده می کنن.

شباهتش به روش خلالی معمولی تو شکل خرد کردن و استفاده از روغنه، ولی فرق اصلی تو داغی روغن و اون لایه آردیه که باعث میشه پیازها سبک و پفکی از روغن دربیان.

طرز تهیه چند مدل پیاز داغ بدون روغن

این مدل ها بیشتر برای آدماییه که یا رژیم کم چرب دارن یا دنبال یه روش سالم تر برای اضافه کردن طعم به غذا هستن.

شباهت همه شون اینه که به جای سرخ شدن تو روغن، با حرارت، بخار یا گردش هوا قهوه ای میشن.

طرز تهیه پیاز داغ با آب (روش پنجم)

اینجا پیازها رو خلالی یا ریز خرد می کنین و توی تابه نچسب می ریزین. بعدش کمی آب اضافه می کنین تا پیازها تو بخار خودش نرم بشن. وقتی آب کم شد، حرارت رو ملایم می کنین و اجازه میدین خودش آغاز به قهوه ای شدن کنه. برای اینکه رنگش بهتر بشه، میشه قبل از خشک شدن آب کمی زردچوبه زد.

این روش زمان بیشتری نسبت به سرخ کردن با روغن می گیره ولی خروجیش سبک تره و طعم ملایمی داره، مناسب خورش یا عدسی که خودشون چرب تر هستن.

طرز تهیه پیاز داغ رژیمی در تابه رژیمی (روش ششم)

پیاز رو خلالی کنین و داخل تابه رژیمی بریزین. این تابه ها به خاطر پوشش نچسب و درب مخصوص، بدون روغن هم خوب عمل می کنن. درب رو بذارین و حرارت رو میانه کنین تا پیازها با بخار خودش نرم بشن. بعد از باز کردن درب، کمی حرارت رو بیشتر می کنین تا آب اضافی بره و رنگش قهوه ای شه.

این روش راحت و تمیزه، مخصوصاً برای آشپزخونه های کوچیک چون پاشیدن روغن نداره، و پیازها بافت نیمه خشک و خوشبو پیدا می کنن.

طرز تهیه پیاز داغ بدون روغن در مایکروفر (روش هفتم)

پیاز خلالی رو توی ظرف مخصوص مایکروفر پخش کنین و کمی نمک یا زردچوبه هم بزنین. روی ظرف رو با در مخصوص مایکروفر یا روکش مقاوم بپوشونین تا بخار بیرون نزنه. هر 2-3 دقیقه یه بار درمیارین و هم می زنین تا یکدست حرارت بخوره.

این روش سریع ترینه، ولی باید مراقب باشین چون مایکروفر می تونه بخش هایی از پیاز رو زودتر بسوزونه، پس هم زدن بین مراحل لازمه.

طرز تهیه پیاز داغ رژیمی در فر (روش هشتم)

فر رو روی دمای حدود 160 تا 180 درجه روشن کنین. پیازهای خلال شده رو روی کاغذ روغنی توی سینی پهن کنین و خیلی کم آب پاشی کنین یا با اسپری کمی روغن بپاشین (اختیاری). سینی رو وسط فر بذارین و هر چند دقیقه یک بار زیر و رو کنین تا طلایی بشه.

پیاز داغ فرپز شده رنگ یکنواخت تری داره و میشه حجم زیادی رو یکجا آماده کرد، بعد تو ظرف دربسته نگه داشت.

طرز تهیه پیاز داغ بدون روغن در هواپز (روش نهم)

پیاز خلالی رو توی سبد هواپز بریزین و کمی نمک بزنین. دما رو روی 150 تا 160 درجه تنظیم کنین و هر چند دقیقه یه بار سبد رو تکون بدین که همه پیازها یکدست طلایی بشن.

هواپز به خاطر گردش یکنواخت هوا، پیازها رو خوب خشک و برشته می کنه، بافتش نازک و ترد درمیاد و حتی بدون روغن هم ظاهرش مثل نسخه سرخ شده میشه.

نکات مهم درباره طرز تهیه پیاز داغ خانگی

  • یکدست خرد کردن پیازها باعث پخت و رنگ یکنواخت میشه. چه خلالی باشه چه رنده شده، ضخامت و اندازه باید یکی باشه.
  • پیاز رو قبل از خرد کردن کمی تو یخچال یا فریزر بذارین. هم اشک چشم کمتر میشه هم خلال ها صاف درمیاد.
  • برای رنگ طلایی قوی، از زردچوبه یا کمی شکر استفاده کنین. ولی موقع اضافه کردنش رو دقیق انتخاب کنین که نسوزه.
  • حرارت نباید ناگهانی زیاد باشه. حرارت زیاد باعث میشه وسط پیاز خام بمونه و بیرونش بسوزه.
  • کم هم زدن در اول کار بهتره. چون هم زدن زیاد باعث له شدن پیاز و جذب روغن یا از دست دادن شکلش میشه.
  • در روش های تهیه پیاز داغ با روغن، داغ بودن کامل روغن قبل از اضافه کردن پیاز لازمه. مخصوصاً برای پیاز پفکی که به پف کردنش یاری می کنه.
  • برای پیاز کاراملی، صبر مهم ترین چیزه. حرارت پایین و زمان طولانی کلید طعم شیرین و قهوه ای خوشرنگه.
  • پیازها رو بعد از طلایی شدن روی دستمال جاذب روغن پخش کنین. این کار باعث تردتر شدن و موندگاری بیشترش میشه.
  • برای نگهداری طولانی، پیاز داغ رو کامل خنک کنین. بعد تو ظرف دربسته تو یخچال یا فریزر بذارین.
  • پیاز داغ بدون روغن بهتره تازه مصرف شه. چون بعد از چند روز، بافتش ممکنه نرم بشه و عطرش کم بشه.
  • در مدل های آب پز یا رژیمی، اجازه بدین رطوبت کامل تبخیر شه. اگه زود خاموش کنین، حالت نیم پز پیدا می کنه.
  • نوع پیاز هم مهمه. پیاز سفید یا زرد شیرین تره و برای کاراملی عالیه، پیاز قرمز رنگ تیره تری میده ولی طعم خاص تری داره.
  • مرحله جوشاندن پیازهای خلالی در آب باعث میشه پیازها بعد از سرخ شدن، هم تردتر بشن و هم کمتر روغن جذب کنن.

فوت و فن های خوشمزه شدن پیاز داغ ترد و مجلسی

طرز تهیه پیاز داغ برای آش چه جوری باید باشه؟

پیاز داغ آش بهتره کمی تیره تر و معطرتر باشه. یعنی پیازها رو خلالی کنین، با روغن و کمی زردچوبه روی حرارت میانه سرخ کنین تا طلایی-قهوه ای بشه. آخر کار هم کمی نعناع خشک تفت داده اضافه کنین تا اون عطر مخصوص آش رو بده.

پیاز داغ رو چطور نگه داریم که تازه بمونه؟

اول بذارین کامل خنک بشه، بعد تو ظرف شیشه ای یا پلاستیکی دربسته بریزین. تو یخچال تا یه هفته می مونه، تو فریزر هم تا چند ماه قابل نگهداریه.

برای درست کردن پیاز داغ در اندازه زیاد چه فوت و فنی باید به کار برد؟

بهتره پیازها رو از قبل یکدست خرد کنین و تو چند مرحله سرخ کنین تا دمای روغن نیفته. استفاده از قابلمه یا تابه بزرگ و پهن یاری می کنه پیازها روی هم نریزن و یکنواخت سرخ بشن.

چطور بفهمیم پیازها رو کی باید از روغن دربیاریم؟

وقتی پیازها طلایی روشن شدن، فوری از روغن دربیارین و روی دستمال جاذب بذارین چون تو گرمای خودشون کمی دیگه هم رنگ می گیرن. اگه صبر کنین تو روغن کاملاً قهوه ای بشن، بعد از سرد شدن تلخ میشن.

پیاز داغ خوب چطور تهیه میشه؟

یکی از چیزهایی که خیلی روی کیفیت پیاز داغ تاثیر می ذاره، تازگی پیازه. اگه از پیازی استفاده کنین که تازه ست و یخ نزده، عطر و طعمش زمین تا آسمون فرق داره با اونایی که از سردخونه اومدن. پیاز سردخونه ای معمولاً کم عطرتره و مزه ش هم اون قدر زنده نیست.

یه نکته مهم دیگه توی درست کردن پیاز داغ، صبر و حوصله ست. این طعم دهنده خوشمزه باید کم کم و با حوصله آماده بشه تا هم خوشرنگ بشه و هم خوش عطر.

منبع: افق کوروش
انتشار: 29 مرداد 1404 بروزرسانی: 29 مرداد 1404 گردآورنده: bestarticles.ir شناسه مطلب: 2452

به "9 طرز تهیه پیاز داغ مجلسی ، یادت میدم پیاز داغ بدون روغن درست کنی!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "9 طرز تهیه پیاز داغ مجلسی ، یادت میدم پیاز داغ بدون روغن درست کنی!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید