نکات سفر برای افراد کم توان ، قسمت اول
به گزارش بهترین مقاله، نکاتی که می تواند سفر افراد کم توان را بسیار راحت کند
همه افراد حق تماشا جهان و تجربه فرهنگ های تازه را دارند، این موضوع شامل افرادی که دارای ناتوانی فیزیکی یا ذهنی هستند هم می گردد. در حالیکه سفر افراد کم توان و معلول، چالش های خاص خود را دارد اما این به معنای محدود شدن در یک زندگی روزانه نیست. در اینجا نکات بسیار مفید و کاربردی ای راجع به سفرتان به عنوان یک شخص دارای ناتوانی یا همراه او آورده شده است. با خبرنگاران همراه باشید تا چگونه سفر کردن را بیاموزید:
البته این حقیقت را نمی توان نادیده گرفت که بعضی از کشورها امکانات بسیار خوب و منصفانه ای را در اختیار افراد کم توان جسمی یا ذهنی گذاشته اند و به آنها رسیدگی خوبی می نمایند و این افراد هم می توانند به هر جایی که خواستند سفر نمایند و تجربه های تازه ای کسب نمایند.
1- حتما با تور سفر کنید
بسیاری از افراد سفر شخصی را ترجیح می دهند تا با سفر در تور مجبور نباشند طبق برنامه ریزی آنها عمل نمایند و یا با مسافرانی که هدفی متفاوتی از آنها دارند همراه باشند. این موضوع کاملا قابل درک است، اما اگر در خصوص احتیاجهای شخصی تان نگران هستید بهتر است با تور سفر کنید و توری را انتخاب کنید که برای سفر افراد کم توان خبره باشد.
اگر در اینترنت جستجو کنید، می توانید نام این تورها را پیدا کنید. اگر هم ترجیح می دهید بدون گروه سفر کنید اما احساس می کنید که در برنامه ریزی سفرتان احتیاج به یاری دارید، می توانید به وسیله آژانس های مسافرتی سفرتان را رزرو کنید.
2- از قبل برنامه ریزی کنید و تحقیقات لازم را انجام دهید
اگر تصمیم تان را گرفته اید که سفر خودتان را آغاز کنید، با توجه به مدت زمان و درجه سختی آن، بهتر است که از چند ماه قبل یا حتی یکسال قبل، در خصوص آن برنامه ریزی کنید. همانقدر که این کار سرگرم نماینده است، هر چه زمان کمتری روی آن بگذارید، امکان اینکه به موانعی در سفر برخورد کنید بیشتر است.
فهرستی از مکان هایی که دوست دارید ببینید بنویسید. آیا تابحال آرزوی تماشا دیوار چین را داشته اید یا دوست دارید یک بازار سنتی در استانبول را ببینید؟ مقاصد گردشگری دلخواهتان را با توجه به توانایی هایتان بنویسید. سفر افراد کم توان و معلول به شهرهای مختلف پر از چالش خواهد بود. این مورد را به شکل یک موضوع قابل حل در نظر بگیرید. مثلا اخیرا دیوار چین مورد دسترسی ویلچری ها هم هست اما استانبول با خیابان های کابلی و شلوغی که دارد برای افرادی که از عصا یا واکر استفاده می نمایند، سخت است.
فهرستی از وسایلی که بطور روزانه از آنها استفاده می کنید تهیه کنید. در این فهرست وسایلی که فکر می کنید در طول سفر و در مقصد به آن احتیاج دارید را هم بیاورید. مثلا چیزهایی مثل وسایل یاریی یا دارو در شهرهای غیر-غربی سخت پیدا می شوند.
قبل از سفرتان به یک مقصد باید آنالیز کنید دسترسی به وسایلی که احتیاج دارید آسان هست یا نه؟ شهر مسیری برای ویلچر دارد یا نه؟ شرایط حمل و نقل عمومی در آن چطور است؟
منابع زیادی درباره سفر افراد کم توان و معلول وجود دارد که بوسیله افرادی که خودشان تجربه نموده اند نوشته شده است و می تواند راهنمای خوبی برای شما باشد. برای مثال خانم نانسی برگر که از سکته مغزی زنده مانده است، بر روی ویلچر می نشیند اما سفر کردن را دوست دارد و برای اینکار مشتاق است و اجازه نداده تا شرایط جسمی اش روی آرزویش برای تماشا دنیا تاثیر بگذارد. خانم نانسی سفری به اوگاندا برای تماشا گوریل ها در ماه می داشته است و گفته است که مسافرتش را از یک سال قبل برنامه ریزی نموده است.
3- هتل خود را رزرو کنید
همواره قبل از سفر افراد کم توان و معلول، اتاق مورد نظر آن ها را رزرو کنید. اگر خودتان کم توان هستید و قصد سفر دارید، حتما، به وسیله سایت های اینترنتی یا آژانس های مسافرتی اتاق خود را رزرو کنید. بیشتر هتل ها اتاق هایی با قابلیت دسترسی برای افراد کم توان و معلول دارند و امکانات مورد احتیاج آن ها را در این اتاق ها فراهم آورده اند. موقع رزرو هتل حتماً به این نکته که کدام اتاق را می خواهید دقت داشته باشید و در فرم رزرو خود شرایط خود را بنویسید. ضمناً همواره برترین اتاق افراد کم توان و معلول سریع رزرو می گردد. اگر قصد سفر در تابستان را دارید، سعی کنید که در ماه دسامبر یا همان پاییز ساقل قبل رزرو خود را انجام دهید و برنامه خود را بریزید.
4- مسیرهای سفر خود را به دقت انتخاب کنید
اگر قبل از اینکه سفر خود را آغاز کنید بدانید که با چه موانعی رو به رو خواهید شد، بهتر می توانید با چنین موقعیت های سختی برخورد کنید و سفرتان راحت تر خواهد بود. راه های فراوانی برای رسیدن و رفتن به سمت جاذبه های هر مقصدی وجود دارد. در سفر افراد کم توان و معلول بهتر است که تمام راه های آنالیز گردد و در نهایت برترین راه و راحت ترین راه انتخاب گردد. بسیاری از مسیرها، رمپ داشته و برای افراد بر روی ویلچر مناسب هستند اما شاید نقاط باستانی تنها پلکان داشته باشند که در این صورت امکان بازدید افراد بر روی ویلچر را سخت می نمایند. قبل از سفر راجع به مسیرهای پیاده روی، خطوط اتوبوس، ایستگاه های مترو و ورودی بناها و جاذبه هایی که می خواهید به درون آن ها بروید تحقیق کنید. خوشبختانه با تکنولوژی امروز به راحتی می توانید آن چه را که لازم دارید در شبکه های اینترنت پیدا کنید.
5- در قابل دسترسی ترین بخش شهر اقامت کنید
این مورد شاید یکی از سخت ترین موارد سفر افراد کم توان و معلول باشد. شاید شما هتلی را پیدا کردید که دسترسی به آن بسیار آسان باشد و رفت و آمد به همه نقاط شهر از آن آسان باشد. اما آیا زمانی که از هتل بیرون می آیید در جلوی در با چه چیزی روبرو می شوید؟ آیا در همه مسیرها چاله و پله وجود دارد؟ آیا مجبورید که بر روی سنگفرش های سخت حرکت کنید؟ آیا رستوران هایی با ورودی مناسب در نزدیکی هتل وجود دارد؟تحقیق و آنالیز اطراف هتل جزو موارد لازم است. شما می توانید از گوگل مپ و نمای خیابان آن راهنما بگیرید و هر سوالی دارید از کارکنان هتل اینترنتی بپرسید.
منبع: travelversed.co
منبع: الی گشت