دنیا با فناوری به جنگ کرونا می رود
به گزارش بهترین مقاله، تدروس آدهانوم گبریسوس رئیس سازمان بهداشت جهانی گفت که اگر یک راه حل کاربردی برای مقابله با موج دوم شیوع ویروس کرونا وجود داشته باشد، استفاده از فناوری های نوین و هوشمند است تا به شکل کارآمد این مشکل رفع گردد ولی فناوری چگونه و تا چه اندازه می تواند با این اتفاق مقابله کند؟
تدروس آدهانوم گبریسوس رئیس سازمان بهداشت دنیای هشدار داد دنیا به وحدت ملت ها و همبستگی دنیای احتیاج فراوان دارد و سیاسی کردن مسأله شیوع کرونا مهم ترین عامل اثرگذار در تشدید تعداد مبتلایان بوده است. او در ادامه صحبت های خود شرح داد تا به امروز نزدیک به 9.5 میلیون نفر از ساکنان کره خاکی به ویروس کرونا مبتلا شده اند و از بین آنها حدود 500 هزار نفر جان خود را از دست داده اند.دونالد ترامپ، رئیس جمهوری امریکا طی ماه های اخیر بارها سازمان بهداشت دنیای را به سوء مدیریت و پنهان کاری در خصوص میزان شیوع ویروس کرونا متهم نموده است و این اتفاق در حالی صورت می گیرد که امریکا از نظر میزان شیوع و مرگ و میرهای ناشی از ابتلا به این ویروس بدترین شرایط را در سراسر دنیا دارد. آدهانوم در آخرین صحبت های خود همچنین شرح داد که اگر یک راه چاره کاربردی برای مقابله با موج دوم شیوع ویروس کرونا وجود داشته باشد، استفاده از فناوری های نوین و هوشمند است تا به شکل کارآمد این مشکل رفع گردد ولی فناوری چگونه و تا چه اندازه می تواند با این اتفاق مقابله کند؟
مقابله گوگل و اپل با کرونا
انتشار سریع ویروس کرونا موجب شد دولت ها اقدامات متفاوتی برای مقابله با آن انجام دهند و در این میان شرکت های خصوصی و استارتاپ های دیجیتالی هم دست به کار شدند تا با آخرین فناوری ها و نوآوری ها، جلوی شیوع هرچه بیشتر این ویروس را بگیرند. لتونی از جمله کشورهایی است که به لطف استفاده از فناوری های هوشمند ردیابی توانست کمترین میزان شیوع کرونا و فوت ناشی از ابتلا به این ویروس را در اتحادیه اروپا ثبت کند. از آنجایی که ضریب نفوذ تلفن همراه در لتونی بسیار زیاد است، دولت از همان ابتدا مذاکراتی را با شرکت های گوگل و اپل شروع کرد تا اپلیکیشن مخصوص ردیابی مبتلایان به کرونا و هشدار به اطرافیان آنها را در اختیار عموم کاربران قرار گیرد.
دو شرکت گوگل و اپل با همکاری یکدیگر اپلیکیشن ویژه ای در این زمینه طراحی کردند که توسط سیگنال های فناوری بلوتوث احتمال قرار دریافت در نزدیکی فرد مبتلا به ویروس کرونا را اطلاع می دهد. نسخه بعدی این اپلیکیشن به گونه ای طراحی شده است که احتیاج به دانلود و نصب روی گوشی ندارد بنابراین پیغام های هشدار دهنده به صورت مستقیم برای تمامی کاربران منتشر می شوند.
در بخش دیگر دولت انگلیس این هفته خاطرنشان کرد با همکاری سازمان ملی خدمات درمانی (NHS) در حال ساخت سیستمی مبتنی بر یک مدل ترکیبی است تا با استفاده از فناوری ردیابی مخاطبان، تمامی فعالیت های مبتلایان به کروناویروس را شناسایی کند و جلوی انتشار ویروس به دیگر افراد را بگیرد.
قوی ترین ابرکامپیوتر کرونایی
در حالی که مراکز فعال در حوزه فناوری هر کدام به نوعی سعی در مقابله با ویروس کرونا دارند، هفته گذشته یکی از ابرکامپیوترهای ژاپنی که از آن به عنوان سریع ترین و قوی ترین ابرکامپیوتر دنیا هم یاد می گردد به صورت ویژه برای مقابله و درمان ویروس کرونا به کار گرفته شد. این سیستم که فوگاکو نام دارد هفته گذشته توانست در فهرست تاپ500 رتبه نخست را به عنوان سریع ترین ابرکامپیوتر دنیا به خود اختصاص دهد.
فوگاکو به گونه ای طراحی شده است که می تواند 415 کوادریلیون محاسبه را در یک ثانیه انجام دهد که این رقم 2.8 برابر سریع تر از ابرکامپیوتر سامیت است که توسط آزمایشگاه ملی اواک ریج امریکا مورد استفاده قرار می گیرد. حالا قرار شده است که فوگاکو برای جلوگیری از شیوع هرچه بیشتر ویروس کرونا و ارائه روش های درمانی کارآمد مورد استفاده قرار گیرد. ژاپنی ها می گویند با سرمایه گذاری 1.2 میلیارد دلاری در نظر دارند به یاری این ابرکامپیوتر از تأثیرات ویروس در دنیا مدل سازی نمایند و با ایجاد نقشه دقیق شیوع کرونا در مناطق مختلف، عوامل اصلی در انتشار آن را تعیین سازند. این امر می تواند سریع ترین روش برای جلوگیری از انتشار کرونا را تعیین کند.
مقابله با کرونا با روبات های ویروس یاب
پارک ها و تفریحگاه های سنگاپور این روزها شاهد حضور روبات هوشمندی هستند که فاصله گذاری اجتماعی را زیر نظر می گیرد و با متخلفان برخورد می نماید. این روبات که شبیه به یک سگ کوچک ساخته شده است بوستون داینامیک نام دارد و پیش از این هم بارها در زمینه های مختلف مورد استفاده قرار گرفته است. سگ زردرنگ روباتیک به دوربین ها و حسگرهای بی شماری مجهز شده است که می تواند بواسطه آنها فاصله میان افراد در فضاهای عمومی را تشخیص دهد و همچنین حسگرهای حرارتی در آن یاری می نماید تا مبتلایان به کرونا در اماکن عمومی را شناسایی کند.
روبات شش پای میلتون کینز هم وظیفه مشابهی را در امریکا برعهده گرفته است و با حداکثر سرعت 4 مایل بر ساعت بین مردم حرکت می نماید تا افرادی را که به احتمال قوی تر مبتلا به کرونا شده اند، شناسایی کند و تعیینات آنها را به مرکز مربوطه گزارش دهد.
روبات های یو.وی.دی در چین هم در بیمارستان های مرکز تشخیص کرونا به کار گرفته شده اند. این روبات ها سیستم بسیار قوی ماورای بنفش دارند و برای غیرفعال کردن شیوع ویروس در بدن بیماران به کار گرفته می شوند. سازمان ملل متحد نیز روبات هایی به نام زورا را در کشور رواندا مورد استفاده قرار می دهد تا از این طریق بتواند جلوی شیوع هرچه بیشتر کرونا در این کشور را بگیرد.
اپلیکیشن های ضدویروس
در حالی که دو شرکت گوگل و اپل سرمایه گذاری گسترده ای برای توسعه اپلیکیشن ضدویروس انجام داده اند و انگلستان هم به یاری کارشناسان خود پروژه مستقل را در این زمینه پیش می برد، در آخرین خبرها گفته شد که دولت استرالیا روی پروژه ای به نام کوید-سِیف کار می نماید تا در نهایت اپلیکیشن هوشمندی با همین نام در اختیار کاربران قرار گیرد.
اسکات موریسون، نخست وزیر استرالیا که به صورت شخصی مدیریت این پروژه را عهده دار شده است در این خصوص گفت: این یک سیستم محافظتی مهم در مقابل ویروس کرونا است. زمانی که قصد دارید در معرض نور خورشید قرار بگیرید از کرم های ضدآفتاب استفاده می کنید تا به پوست تان آسیب نرسد. اپلیکیشن جدید تا همین اندازه مقاوم است و استفاده از آن می تواند مشابه کرم های ضدآفتاب از بروز ویروس کرونا برای هر یک از مردم مفید باشد.این اپلیکیشن مبتنی بر سیستم ردیابی مبتلایان فعالیت می نماید و از زمان عرضه عمومی بین مردم صدها مبتلا به ویروس کرونا را شناسایی نموده است. اپلیکیشن کوید-سِیف با استفاده از فناوری بلوتوث تمامی اطلاعات افرادی را که طی 21 روز گذشته با فرد مبتلا به کرونا در ارتباط بودند ذخیره می نماید و به صورت هوشمند، حتی افرادی که در وسایل نقلیه عمومی با فرد مبتلا تماس داشته اند هم شناسایی می نماید.
تا به امروز حدود 40 درصد مردم استرالیا این اپلیکیشن را روی گوشی های هوشمند خود نصب نموده اند. پیش از این 130 کارشناس از کشورهای اروپایی مختلف که در یک گروه ویژه با یکدیگر همکاری می نمایند از طراحی پلتفرم جدیدی خبر دادند که اپلیکیشن های ملی در کشورهای مختلف را به صورت یکپارچه مدیریت می نماید تا مقابله با ویروس کرونا آسان تر گردد. در آلمان نیز اپلیکیشن ویژه ای زیر نظر وزارت بهداشت و مراکز درمانی روبرت کخ و هاینریش هرتس طراحی شده است که به صورت ویژه برای مقابله با ویروس کرونا به کار گرفته می گردد.شرکت گوگل ماه گذشته به تمام دولت های دنیا اعلام نموده بود به منظور ارزیابی بهتر از میزان رعایت محدودیت های تردد در بحران کرونا می تواند بدون اعلام نام کاربران از داده های بیش از یک میلیارد گوشی تلفن همراه که به سیستم عامل اندروید مجهز شده اند استفاده کند تا مبتلایان و افرادی که با آنها در تماس هستند بسرعت شناخته شوند.
در این میان شرکت مخابراتی دویچه تلکام و تلفونیکا دویچلند در اروپا نیز حجم گسترده ای از داده های بدون نام را در اختیار دولت ها قرار دادند تا ارزیابی دقیق تر از میزان رعایت مقررات محدودیت های ترددی امکان پذیر گردد.البته باید توجه داشت اختلاف نظر در خصوص بهترین رویکرد برای مقابله با ویروس کرونا همچنان وجود دارد و فناوری های در دست ساخت هنوز آزمایش خود را پس نداده اند تا تعیین گردد که چقدر می توان به آنها اطمینان کرد. کارشناسان حوزه بهداشت و درمان هم بر این باورند شواهد کافی وجود ندارد تا ثابت گردد این قبیل فناوری ها و نرم افزارهای کاربردی می توانند با یک بلای عالمگیر مقابله نمایند.
آخرین اخبار مربوط به کرونا در ایران و دنیا را اینجا بخوانید
منبع: ایران آنلاین