از تجربه 4 باره مرگ تا چرایی عدم فراموشی عمو فردوس!

به گزارش بهترین مقاله، ملاقات دادستان مرکزمازندران ازفردوس حاجیان معروف به عموفردوس شهرک الفبا که به دلیل عارضه ناشی ازجانبازی دربستر بیماری است؛ به کلاس درسی شبیه شد که هم خاطرات دهه شصتی ها را زنده کرد و هم تذکر و هشدار به کسانی که در سنگر علم باید متعهدانه کوشش نمایند.

از تجربه 4 باره مرگ تا چرایی عدم فراموشی عمو فردوس!

به گزارش گروه رسانه های خبرنگاران، ملاقات دادستان مرکز مازندران از فردوس حاجیان معروف به عموفردوس شهرک الفبا که به دلیل عارضه ناشی از جانبازی در بستر بیماری است؛ به کلاس درسی شبیه شد که هم خاطرات دهه شصتی ها را زنده کرد و هم تذکر و هشدار به کسانی که در سنگر علم باید متعهدانه کوشش نمایند، دیداری که حاجیان می گوید: فراموش نمی کنم!

فردوس حاجیان خالق شهرک الفبای بچه های دهه 60 و معلم برتر یونسکو چند روزی است که در بیمارستان و منزل به دلیل جراحات ناشی از جنگ تحمیلی بستری شده است؛ عمو فردوس بچه های دهه 60 با وجود بیماری در دیداری که دادستان مازندران با وی داشت، در کنار قرص و داروهایش کتاب فارسی دوره ابتدایی را کنار دستش دارد و می گوید؛ دارم این کتاب ها را دوباره بررسی می کنم یکی از مولفان این کتاب خودش است...

دیداری که فراموش نمی شود

این دیدار که نوعی یادآوری و تجلیل از خدمات فردی است که در جامعه تاثیرگذار است، برای عمو فردوس بسیار جالب است و خودش با اینکه هنوز کمی صحبت برایش سخت است؛ اما عنوان می نماید از اینکه دادستان استان به دیداری معلم رود، این برایم ارزشمند است و این ملاقات از جمله دیدارهایی ست که هیچ گاه فراموش نخواهد شد و همواره در ذهن خواهد ماند.

سیدیونس حسینی عالمی دادستان مازندران نیز در زمینه می گوید؛ تکریم معلم وظیفه است و معتقدم اصلاح امور با کوشش معلمان مجاهد میسر است و کار دستگاه قضا با سعی این قشر کمتر و کمتر خواهد شد.

در ابتدای این دیدار فردوس حاجیان درباره آخرین وضعیت اقدامات درمانی خود می گوید؛ بعد از ترخیص از بیمارستان جلسه اول فیزیوتراپی خود را شروع کردم که در حال اجرا است و هر از چندگاهی این یادگاری دهه 60 حالم را می گیرد...

جای خالی برنامه های کلیدی دهه 60

وی در ادامه صحبتش را با نگرانی از آمار دانش آموزان در آستانه آسیب های اجتماعی شروع کرد و گفت: خلا اصلی در حوزه آموزشی و فرهنگی است که جای خالی برنامه های کلیدی تلویزیونی دهه شصت از جمله خونه مادربزرگه و مدرسه موش ها و سایر خالی است همانطوری که دنیا به این سمت سوق یافته و در این زمینه میلیاردها تومان هزینه می نماید.

عمو فردوس شهرک الفبای دهه شصتی ها که هیچ گاه از ذهن ها فراموش نمی شود در مقطع استادی خود را تنها معلمی می داند که در مقطع اول دبستان درس می دهد، کتاب فارسی ششم دبستان را برای چند میلیون دانش آموز تالیف نموده و از عدم استفاده درست گلایه دارد.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه وقتی دادستان در عالی ترین سطح استان برای فرهنگ و آموزش قائل می شود و به ملاقاتم آمد؛ خیلی برایم با اهمیت است، افزود: همان گونه که علامه طباطبایی درباره اصلاح و صلاح و افساد و فساد شرح می دهند هدف از مبارزه با فساد این است که اصلاح ایجاد شود ولی به نظر بهتر است اصلاح در نگرش ایجاد شود.

حاجیان با اشاره به حضور دادستان مازندران در مزارع شالیزار برای کشت و کار، توضیح داد: تا هنگامی که نگرش درست نشود یک دادستان وارد شالیزار نمی شود و به اعتقاد من دیدار و حضور دادستان را با وجود عاطفی، یک حضور نگرشی دانست.

وی اظهار کرد: در تاریخ آموزش و پرورش ایران برای قرن های بعد ثبت می شود که دادستان یک استان به دیدار یک آموزگار برود و خیلی صمیمی بنشیند؛ فکر می کنم سال های بعد اهمیت این مساله خودش را نشان می دهد.

حاجیان به اهمیت اصلاح در نگرش و مبارزه با فساد اشاره نمود و افزود: وقتی که معلم نقش پیامبری و آگاهی بخشی خود را به درستی در جامعه ایفا نماید در راستای تحقق این هدف مهم به درستی گام برداشته است.

من یک به یادآورنده هستم نه یک معلم

وی با بیان اینکه همواره می گویم من یک به یادآورنده هستم نه یک معلم، اظهار کرد: خیلی زیبا است معلم را به یاد آورند که همواره نقش خود را در جامعه ایفا نموده و این موضوع می تواند در عمق و جان همه تاثیر گذارد.

باید به فرهنگ و آموزش برگردیم

وی اعلام کرد: سالانه میلیون ها کودک در آسیب جدی خشونت ها و جنگ، توطئه در دنیا قرار می گیرند اتفاقات خیلی ناخوشایندی که جنگ گذاشته بعد از جنگ دنیای دوم به فکر راه اندازی مهدکودک هایی با نام باغچه اطفال بودند که در دهه شصت این کار با شهرک الفبا انجام شد و الان نیز زمانی است که باید به فرهنگ و آموزش برگردیم.

حاجیان با یادآوری گذشته خود که در روستای پالند قائم شهر معلم بوده و روزانه باید هشت ساعت پیاده می رفته، گفت: در مقطع دکترا حائز دریافت رتبه یک استعدادهای درخشان و شاگرد اول کشور با موضوع خاتمه نامه صلح فرهنگ شدم.

تاکنون چهار بار مرگ را تجربه کردم

حاجیان با اعلام اینکه تاکنون چهار بار مرگ را تجربه کردم، توضیح داد: این حس انرژی به من داد اینکه تجربه فوق العاده رفتن را دارم به طوری که 900 بیت مثنوی را سه شب سرودم که از لایه های پنهان کارهای من است؛ گفتم بعدها منتشر شود.

وی ادامه داد: ماجرای این اشعار به حضور در محضر علامه جودی آملی برمی شود که به من اجازه سخنرانی دادند و درباره دفع و برطرف گناه صحبت کردم و اینکه اولیای الهی برای دفع گناه و انسان های عادی برای برطرف گناه دعا می نمایند که ناگهان چندین بیت فی البداهه به ذهنم رسید که وقتی فکر کردم؛ فهمیدم ناگهان در یک مصراع هفت دعا و بارش پنهان آمد مرا به عالمی برد که 900 بیت در سه شب سرودم.

وی اعلام کرد: همه در این عالم گذرا هستیم و به اعتقاد من مرگی تلخ است که به دلیل روزمرگی و یا احساس سربار بودن و سایر مسائل باشد.

این معلم یادآور شد: با توجه به اینکه فطرت انسان به سمت اصلاح است تا افساد، خاتمه جامعه به اصلاح می رسد و این وعده الهی است.

حاجیان از شاگردان خود یاد کرد که در حال حاضر سه نفر آن عضو شورای شهر، چند مدیر بیمارستان و بقیه نیز در کارهای اجتماعی مشغول بوده و خیلی شاد و سرحال هستند.

وی در خاتمه با اظهار خوشحالی از مردم که عمو فردوس را به عنوان چهره فرهنگی و ارزشی دانستند، گفت: توصیه من به همه دانش آموزان و دانشجویان این است که با شادابی مهر را شروع نموده و خانواده ها نیز فضای پرنشاطی را برای دانش آموزان ایجاد نمایند.

صاحبان فکر و اندیشه نباید فراموش شوند

دادستان مرکز مازندران نیز در این دیدار با بیان اینکه ارادت ما به عمو فردوس بی ریا است، اظهار کرد: اعتقاد دارم ملتی که قدر سرمایه هایش را نداند و توجه نکند قطعا شکست می خورد و از درون ساقط می شود.

سیدیونس حسینی عالمی با اشاره به اینکه حاجیان صاحب فکر و سرمایه است، امثال ماها باید هم به وظیفه خود عمل کنیم و به فرزندان خود بگوییم، افزود: باید قدر سرمایه ها را بدانیم و عالم و صاحبان فکر و اندیشه که در جامعه موثر هستند نباید فراموش شوند.

وی اعلام کرد: یکی از دلایلی که واقعه عاشورا پیش آمد جامعه کوفه سرمایه ها و داشته هایش را نشناخت، چون نشناخت نتوانست حفظ کند پس باید همه ما کوشش کنیم.

فراموش نشدنی بودن عمو فردوس

دادستان مرکز مازندران با بیان اینکه حاجیان در شهرک الفبا در آموزش و پرورش کشور انقلاب عجیبی در کشور ایجاد کرد، توضیح داد: به یاد داریم وقتی برنامه هایش از تلویزیون پخش می شد پدر و مادرها و فرزندان با هم این برنامه را تماشا می کردند و با چه ظرافتی هم کار شد.

حسینی عالمی با اعلام اینکه شهرک الفبا با اشعاری به ویژه دهه شصت می توان گفت در عمق جان مردم می نشست، افزود:وقتی آموزش به جان دانش آموز بنشیند هرگز فراموش نمی شود آموزش باید به جان بنشیند که در این صورت تاثیرگذار خواهد بود.

مدیر آموزش و پرورش شهرستان قائم شهر در این دیدار، با یادآوری زمانی که در محضر عمو فردوس بودیم، اظهار کرد: وقتی در حضورش هستیم باید ساده و از زبان دل صحبت کنیم.

اصغری با بیان اینکه باید از ظرفیت های فردوس حاجیان در بحث آموزش بهره مند شویم، افزود: عمو فردوس اتفاقات خوب و نگاه های درست را رقم زدند.

وی در خاتمه گفت: به نمایندگی از معلمان وظیفه داشتیم از خدمات این معلم و جانباز ارزشمند تکریم کنم و خواهان سلامتی هرچه زودتر هستیم.

منبع : فارس

بازگشت به صفحه رسانه ها

منبع: خبرگزاری تسنیم
انتشار: 11 مهر 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: bestarticles.ir شناسه مطلب: 287

به "از تجربه 4 باره مرگ تا چرایی عدم فراموشی عمو فردوس!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "از تجربه 4 باره مرگ تا چرایی عدم فراموشی عمو فردوس!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید