قصه هایی عجیب اما شیرین

به گزارش بهترین مقاله، خبرنگاران ، طاهره راهی: زمانی را به یاد بیاورید که بزرگ ترها برایتان قصه می گفتند. آن روزها چندساله بودید؟ چه کسی برایتان قصه می گفت؟ شمایی که این چند سطر را می خوانی یا مادر و پدر هستی یا خاله و دایی، عمه و عمو. شاید هم مربی مهدکودک. اگر این ها هم نباشی، به طور حتم در زندگی تان با بچه ها سروکار داشته اید؛ کودک و نوجوان، فرقی ندارد.

قصه هایی عجیب اما شیرین

داستان، تجربه ای بی نظیر است و مرز خیال و واقعیت را در هم می آمیزد، برای همین است انسان حتی تا بزرگسالی هم با قصه و داستان سرگرم می گردد، من هم مانند بسیاری با قصه مشغول می شوم و مدتی هرچند کم، پا در دنیای خیال می گذارم و اغلب در قفسه های کتاب فروشی در پی کتاب های قصه و داستانی هستم. هرچه قدیمی تر، شگفت آور و خیال انگیزتر.

عنوان کتاب را که در سایت ها جست وجو می کردم، با یک جمله برایم تعریف می شد! حتما کتاب سختیه اما با تماشا حجم کم و آن طرح جلد گلی، به جمله آمده در ذهنم خندیدم. آنچه به دستم رسیده بود، کتابی بازگردان شده از اصلِ کتاب عجایب نامه یا عجایب المخلوقات و غرائب الموجودات تالیف محمد بن محمود همدانی، نویسنده قرن ششم هجری بود، که به وسیله محمود برآبادی برای نوجوانان و البته دیگرانی چون من که قصه دوست دارند، برگردان شده بود. کتابی پر از حکایت های شیرین و شگفت انگیز که هرکسی دوست دارد بخواند.

کتاب عجایب نامه که شامل 22 حکایت آموزنده و کوتاه است و به وسیله انتشارات مهرک چاپ و منتشر شده، با قلمی روان و ساده مخاطب را با خود همراه می نماید. داستان هایی از حیوانات مختلفی مانند طوطی و شیر تا پادشاهان و درویشان. حکایت هایی که برای نوجوانان امروز مفید، سودمند و قابل فهم است.

داستان شماره یک کتاب عجایب نامه با قصه عربی که قوم سغد او را به اسیری بردند! شروع می گردد؛ در این داستان می خوانیم: ماه ها بود که در سرزمین سغد باران نباریده بود. خشکسالی همراه خود، قحطی و گرسنگی آورده بود. سغد، سرزمینی است در شمال خراسان بزرگ و مردمانش در آن روزگار مسلمان نبودند در همین داستان ابتدایی مخاطب متوجه می گردد داستان ها به زمان هایی پیش از ورود اسلام به ایران و در جای جای سرزمین ایران اتفاق افتاده اند.

این کتاب داستان هایی درباره تماشای ها و شنیدنی هاست. نویسنده در آن اگرچه مرز خیال و واقعیت را درهم ریخته ؛ اما آموزه های خود را دارد و قوه خیال را هم تقویت می نماید. آنجا که حکیم به پادشاه می گوید: فهم زبان در نهاد بشر است؛ اما کلام و واژگان زبان، آموختنی است، اهمیت زبان و کلام را به مخاطب نشان می دهد.

نویسنده در روایت نهم، با قصه ای شیرین ما را با اخلاق ناپسند دروغگویی رودرو می نماید و با یک زنجیر ساده، فرد دروغگو را برایمان عیان می نماید و نشان می دهد دروغ، هرچقدر هم مخفی و کوچک باشد، در نهایت پرده از اسرار برداشته می گردد.

همراه با هر حکایت، به زمان ها و مکان هایی سفر می کنیم که نمی شناسیمش، اما چنان آشناست که گویی خودمان آنجا هستیم و مانند یک سوم شخص، اتفاقات مختلف پیش رویمان رخ می دهد. کتاب عجایب نامه، اگرچه برای رده سنی 13 سال به بالا ذکر شده، اما هر سنی را می تواند با خود همراه کند، حکایت هایی که آموزه هایش را با چاشنی طنز به مخاطبانش می خوراند و لبخند را مهمان لب های آنان می نماید.

نویسنده در هفدهمین داستان این کتاب قصه سگی که جمعی را بر سر چاه آورد! را روایت می نماید و نمونه ای از وفاداری سگ را نشان می دهد: آفتاب در حال غروب بود که مرد نزدیک آبادی رسید. صبح که از روستای خودش را افتاده بود، تا حالا بی وقفه راه آمده بود و همراهش تنها سگش بود؛ سگی سفید با پوزه ای کشیده و خال های سیاهی که برگردنش بود. سگ، آرام و بی صدا در پی صاحبش می رفت و گاه پا سست می کرد و همراه صاحبش قدم برمی داشت.....

امروزه که همه از آموزش های اخلاقی در قالب قصه و داستان می گویند و برترین سن برای آشنایی و شناخت محسنات پسندیده برای روان آدمی را سنین کودکی و نوجوانی می دانند، این کتاب یکی از کتاب های ادبیات کهن ماست که به خوبی بازگردان شده و می توان با مراجعه به آن، بچه ها مان را با خوبی ها و پلیدی ها آشنا کنیم، کتابی که می توان هر شب یکی از داستان هایش را خواند، تفسیر کرد و شب خوبی را برای خود و کودک و نوجوان مان رقم زد.

منبع: ایبنا - خبرگزاری کتاب ایران
انتشار: 4 اسفند 1400 بروزرسانی: 4 اسفند 1400 گردآورنده: bestarticles.ir شناسه مطلب: 1975

به "قصه هایی عجیب اما شیرین" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "قصه هایی عجیب اما شیرین"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید