طرز تهیه دونات کدو حلوایی در فر ؛ یک میان وعده پاییزی
به گزارش بهترین مقاله، دونات از جمله شیرینی هایی است که با طعم های بسیار متنوع خود، هواداران زیادی هم در سراسر دنیا دارد. در فصل پاییز می توان این شیرینی خوشمزه را با پوره کدو حلوایی هم تهیه کرد. مهم ترین تفاوت و مزیت این دونات با باقی دونات ها در نحوه پخت آن است؛ بیشتر دونات ها در روغن سرخ می شوند اما این خوراکی که برایتان در نظر گرفته ایم، در فر پخته می گردد و همین مسئله باعث می گردد کالری کم تری داشته باشد و خواص کدو حلوایی هم در آن حفظ گردد. دونات کدو حلوایی سالم وخوشمزه را می توانید به صورت کرم دار، بدون کرم و یا شکری سرو کنید. در ادامه با ما همراه باشید تا طرز تهیه دونات کدو حلوایی را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای تهیه دونات کدو حلوایی در فر
- پوره کدو حلوایی یک و نیم پیمانه
- شکر یک تا یک و نیم پیمانه
- آرد دو پیمانه
- روغن نصف پیمانه
- تخم مرغ بزرگ سه عدد
- دارچین دو قاشق غذاخوری
- پودر زنجبیل نصف قاشق چای خوری
- جوز هندی یک چهارم قاشق چای خوری
- نمک نصف قاشق چای خوری
- بیکینگ پودر یک و نیم قاشق چای خوری
- شکر به اندازه لازم
مراحل تهیه دونات کدو حلوایی در فر
مرحله اول
دونات کدو حلوایی ویژه امروز که قصد آموزش آن را داریم در مدت زمان کوتاهی آماده می گردد و شما می توانید آن را به عنوان یک صبحانه پاییزی به همراه چای لاته، قهوه یا انواع دمنوش سرد یا گرم نوش جان کنید. برای تهیه این دونات قبل از هر کاری باید پوره کدو حلوایی را آماده کنید. برای این کار ابتدا فر را با دمای 200 درجه سانتی گراد گرم کنید.
مرحله دوم
سپس کدو حلوایی را بشویید و با پوست به تکه های درشت برش بزنید و در سینی فر بچینید. داخل سینی یک پیمانه آب بریزید و آن را به مدت نیم ساعت تا چهل دقیقه در فر قرار دهید تا خوب بپزد. بعد از اینکه کدوها خوب پخته شد آن ها را از فر خارج کنید و پوست آن ها را جدا کنید و مدتی در آبکش قرار دهید تا کاملا خشک شوند. سپس کدو حلوایی را از طریق غذاساز یا مخلوط کن له و پوره کنید.
مرحله سوم
برای آغاز پخت دونات کدو حلوایی، فر را با دمای 180 درجه سانتی گراد گرم کنید و قالب های دونات را با روغن کاملا چرب کنید. سپس آرد، بیکینگ پودر، نمک، دارچین، زنجبیل و جوز هندی را در یک کاسه بزرگ بریزید و به مدت 30 ثانیه مواد خشک را با هم مخلوط کنید. سپس این کاسه را کنار بگذارید.
مرحله چهارم
در کاسه بزرگ دیگری روغن، تخم مرغ، شکر و پوره کدو حلوایی را بریزید و با هم زن برقی با سرعت معمولی هم بزنید تا خوب مخلوط شوند و مواد کاملا یک دست شوند.
مرحله پنجم
مواد خشک که قبلا با هم مخلوط نموده بودید را به ترکیب کدو حلوایی اضافه کنید و با هم زن با سرعت میانه هم بزنید. سپس مایه دونات کدو حلوایی خود را در قیف بریزید و سه چهارم هر قالب دونات را با مایه دونات پر کنید.
مرحله ششم
دونات کدو حلوایی را به مدت 15 تا 18 دقیقه در فر قرار دهید. وقتی دونات ها کاملا پختند و روی آن ها طلایی رنگ شد، قالب را از فر خارج کنید و پنج دقیقه کنار بگذارید تا کمی خنک شوند.
مرحله هفتم
در کاسه جداگانه ای شکر و دارچین را با هم مخلوط کنید و دونات های کدو حلوایی را که هنوز داغ هستند در آن بغلتانید تا شکر و دارچین به آن بچسبد و سطح دونات کدو حلوایی کاملا با شکر و دارچین پوشیده گردد. نوش جان!
نکات طرز تهیه دونات کدوحلوایی
- در صورتی که به قالب دونات دسترسی ندارید، مواد را در قالب مافین بریزید.
- اگر قیف در دسترس ندارید، مایه دونات را از طریق قاشق در قالب ریخته و با پشت قاشق سطح آن را کمی صاف کنید.
- دقت کنید که حتما یک چهارم هر قالب خالی بماند تا جای کافی برای پختن دونات وجود داشته باشد در غیر این صورت ممکن است هنگام پخت مواد از قالب خارج شوند و تغییر شکل بدهند.
- برای تست پختن دونات هایتان از خلال دندان بهره ببرید. کافی است خلال را در مرکز دونات فرو کنید، در صورتی که مواد دونات به چوب نچسبیده بود می توانید اطمینان داشته باشید که دونات پخته است.
- اگر شکر و دارچین به دونات نچسبید یا در این کار دچار مشکل شدید کافی است کمی کره ذوب شده را با برس روی دونات بزنید سپس دوباره دونات را در شکر و دارچین بغلتانید.
- شما می توانید دونات کدو حلوایی را گرم یا سرد سرو کنید.
- روی این دسر خوشمزه را می توان به جای شکر و دارچین با انواع کرم شکلاتی و طعم دهنده های دیگر تزیین کنید.
- بهتر است این دونات بلافاصله سرو گردد. در صورتی که قرار است دونات را برای مدتی نگه دارید بهتر است شکر و دارچین آن را به هنگام پذیرایی روی آن بریزید زیرا در صورتی که دونات گرم در پلاستیک یا ظرف در بسته قرار بگیرد شکر سطح آن آب شده و تر می گردد.
- اندازه شکر مورد استفاده در این دستور تهیه مطابق سلیقه قابل تغییر است.
- درجه فر و زمان مورد احتیاج جهت پخت دونات کدو حلوایی با توجه به نوع فر ممکن است کمی متفاوت باشد.