طرز تهیه ترشی انبه زرد؛ چاشنی مناسب انواع غذا ایرانی و فرنگی

به گزارش بهترین مقاله، اگر آماده اید طعمی متفاوت و هیجان انگیز را به غذاهای روزمره تان اضافه کنید، حتما ترشی انبه زرد را امتحان کنید. با چند ماده ساده در مدت زمانی کم، انبه های تازه را به یک ترشی خوش عطر و خوش طعم تبدیل می کنید که کنار سالاد، تاکو، ساندویچ یا انواع غذاهای ایرانی بخصوص پلوهای شما می درخشند.

طرز تهیه ترشی انبه زرد؛ چاشنی مناسب انواع غذا ایرانی و فرنگی

این ترشی نه تنها طعم غذا را خاص تر می نماید، بلکه منبعی طبیعی از فیبر و ویتامین سی است و شما از خواص انبه مانند تقویت سیستم ایمنی، یاری به گوارش و تامین انرژی بهره مند می شوید. پس همراه این مطلب از خبرنگاران باشید و با طرز تهیه ترشی انبه زرد به همراه نکات آن آشنا شوید.

اگر به تهیه انواع ترشی انبه علاقه دارید، توصیه می گردد حتما مطالب طرز تهیه ترشی انبه بندری، طرز تهیه ترشی انبه سبز با روغن زیتون و طرز تهیه ترشی انبه سبز با سرکه را مطالعه کنید.

مواد لازم برای تهیه ترشی انبه زرد

  • انبه 2 عدد
  • آب 1/2 پیمانه
  • سرکه سفید 1/4 پیمانه
  • نمک 1 قاشق چای خوری
  • شکر 2 قاشق چای خوری

طرز تهیه ترشی انبه زرد

مرحله اول: برش دادن انبه ها از وسط

برای برش دادن انبه، ابتدا به شکل آن دقت کنید. یک طرف انبه صاف تر است و طرف دیگر کمی پهن تر؛ چاقو را موازی با طرف صاف تر قرار دهید و از بالا به پایین برش بزنید تا یک سمت انبه را جدا کنید.

سپس همین مراحل را برای سمت دیگر هم انجام دهید و چاقو را تا جای ممکن نزدیک به هسته ببرید. در نهایت، دو نیمه بزرگ انبه در اختیار خواهید داشت.

مرحله دوم: خرد کردن انبه های زرد

انبه را به اندازه دلخواه خرد کنید اما مراقب باشید چاقو داخل پوست نرود. فقط گوشت انبه را تا نزدیک پوست ببرید تا پوست سالم بماند.

بعد از برش دادن، با دست یا قاشق گوشت انبه را به آرامی از پوست جدا کنید. همین کار را برای نیمه دیگر انبه هم تکرار کنید.

مرحله سوم: تهیه مایع شور ترشی

برش های انبه را داخل یک شیشه دردار (مثل شیشه مربا) بریزید و کنار بگذارید. در یک پیمانه یا لیوان مدرج، آب جوش، سرکه، نمک و شکر را بریزید. اگر اندازه بیشتری ترشی انبه درست می کنید، از یک پارچ بزرگ بهره ببرید.

مواد را هم بزنید تا نمک و شکر کاملا در مایع حل شوند. مایع آب و سرکه را روی برش های انبه بریزید و مطمئن شوید که تمام انبه ها به طور کامل در مایع غوطه ور شوند. در شیشه را محکم ببندید و اجازه دهید تا قبل از قرار دادن در یخچال، به دمای محیط برسد و خنک گردد.

نکات تکمیلی برای تهیه ترشی انبه زرد

در این مطلب از خبرنگاران به سادگی با طرز تهیه ترشی انبه زرد آشنا شدید، با خواندن نکات تکمیلی زیر می توانید جلوی یک سری از اشتباهات را بگیرید یا طعم ترسی انبه را کامل تر کنید:

انتخاب انبه مناسب

اگر انبه های خیلی رسیده انتخاب کنید، ترشی بافت نرم و لهیده پیدا می نماید و طعم آن بیش از حد شیرین می گردد. بهتر است انبه هایی را بردارید که رسیده اند اما هنوز کمی سفت باشند؛ وقتی آرام فشار می دهید کمی نرم شوند ولی لهیده نباشند.

اگر به طور اتفاقی انبه های بیش از حد رسیده انتخاب کردید، می توانید از آن ها برای موارد دیگر بهره ببرید. برای مثال شما می توانید با خواندن مطالب طرز تهیه اسموتی انبه تابستانی با شیر و بستنی، طرز تهیه اسموتی انبه با بستنی وانیلی و طرز تهیه شیر انبه به خوبی از انبه های رسیده موجود خود بهره ببرید. بعلاوه به عنوان گزینه دوم می توانید نسبت سرکه به آب را افزایش دهید.

نسبت صحیح سرکه و آب

نسبت درست بین سرکه و آب نقش مهمی در طعم و ماندگاری ترشی دارد. اگر آب زیادی اضافه کنید، ترشی طعم تند و مطلوب خود را از دست می دهد. از طرف دیگر، اگر سرکه را بیش از حد بهره ببرید، طعم انبه را می پوشاند و ترشی بیش از حد تند می گردد. پس بهتر است نسبت ها را طبق دستور اصلی رعایت کنید.

اگر حس کردید مایع ترشی زیادی آبکی یا زیادی سرکه ای شده است، مواد را به شیشه بزرگ تر منتقل کنید و با افزودن اندازه مناسب آب یا سرکه، طعم را متعادل کنید.

استفاده از طعم دهنده های اضافی در ترشی انبه

برای اینکه ترشی انبه طعم بهتری پیدا کند، می توانید چند راه ساده را امتحان کنید. کمی ادویه مثل زنجبیل، دارچین، فلفل تند یا پودر فلفل قرمز به مایع ترشی اضافه کنید تا طعم آن تندتر و خوش عطرتر گردد. اندازه ادویه را هم با توجه به سلیقه خودتان تنظیم کنید.

اگر اجازه بدهید انبه ها مدت بیشتری در مایع ترشی بمانند، طعم آن ها قوی تر و خوشمزه تر می گردد. این ترشی را می توانید بعد از حدود 15 دقیقه میل کنید، اما هرچه بیشتر بگذارید بماند، طعمش عمیق تر و بهتر می گردد. برای طراوت و تازگی بیشتر هم می توانید کمی پوست یا آب مرکباتی مثل لیمو یا پرتقال به ترشی اضافه کنید.

انتخاب جایگزین شکر

برای تهیه ترشی انبه زرد، به جای استفاده از شکر معمولی، می توانید از جایگزین های طبیعی مانند عسل یا شربت افرا (سیروپ افرا) بهره ببرید. این گزینه ها علاوه بر افزودن طعمی ملایم و خوشمزه، گزینه های سالم تری برای شیرین کردن ترشی به شمار می آیند.

غوطه ور شدن کامل برش های انبه در مایع ترشی

اطمینان پیدا کنید که برش های انبه را کاملا در مایع ترشی فرو می برید، چون اگر بخشی از انبه بیرون بماند، ممکن است خراب گردد یا طعمش یکنواخت نگردد. اگر دیدید که مایع ترشی روی انبه ها را به طور کامل نمی پوشاند، می توانید انبه ها را بین 2 شیشه تقسیم کنید یا اندازه بیشتری سرکه و آب به ترکیب اضافه کنید.

روش های سرو و استفاده از ترشی انبه زرد

می توانید ترشی انبه را به عنوان یک میان وعده خوش مزه نوش جان کنید یا در کنار غذاهای مختلف از آن بهره ببرید. اگر یک سینی پنیر طبیعی آماده می کنید، این ترشی در کنار آن طعمی فوق العاده به سفره تان می دهد.

بعلاوه می توانید آن را روی سالاد بریزید. مثلا در یک سالاد سریع انبه و خیار که در 5 دقیقه آماده می گردد، طعمی تازه و ترش ایجاد می نماید. حتی می توانید برش های ترشی انبه را به سالادهایی که شامل سبزیجات تازه، مرغ گریل شده، مغزها و سایر افزودنی ها هستند، اضافه کنید و مزه ای خاص و متفاوت بسازید.در ساندویچ، رپ یا پنینی هم ترشی انبه به خوبی خودش را نشان می دهد. کافی است چند برش به لایه های ساندویچ تان اضافه کنید تا طعمی متضاد و لذت بخش در کنار موادی مثل بوقلمون برشته، پنیر و سبزیجات تازه به وجود بیاورید.ترشی انبه را به همراه برنج یا غلات پخته، سبزیجات و پروتئین دلخواه هم می توانید ترکیب کنید تا یک وعده خوش رنگ و خوش طعم و در عین حال سالم برای خودتان آماده کنید.

آیا در دستور تهیه ترشی انبه زرد از شگرد خاصی استفاده می کنید؟

منبع: کتاب کاله
انتشار: 24 خرداد 1404 بروزرسانی: 24 خرداد 1404 گردآورنده: bestarticles.ir شناسه مطلب: 2440

به "طرز تهیه ترشی انبه زرد؛ چاشنی مناسب انواع غذا ایرانی و فرنگی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه ترشی انبه زرد؛ چاشنی مناسب انواع غذا ایرانی و فرنگی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید