سس های خوشمزه و پرطرفدار قاره آمریکا (قسمت اول)
به گزارش بهترین مقاله، سس های آمریکایی، یکی از محبوب ترین و مشهورترین طعم دهنده های غذا در سراسر دنیا است. برای آشنایی با بعضی از آن ها، همراه خبرنگاران باشید.
قاره ی آمریکا با حضور ساکنینی از نژادها و اقوام مختلف، یکی از سرزمین هایی است که در آن می توان شاهد تنوع فوق العاده ای از فرهنگ، بi ویژه فرهنگ غذایی متعدد بود. هر چند در بعضی از این منطقه ها برنامه غذایی نادرست و غلط به معضلی جدی و تهدیدی برای سلامت انسان ها تبدیل شده است، اما معروفیت و محبوبیت بعضی از غذاها و چاشنی های استفاده شده در این سرزمین، قابل توجه و انکار ناپذیر است. خوراکی هایی که امروزه به عضو ثابتی از میزهای غذا در بسیاری از رژیم های غذایی مردم سراسر کشور تبدیل شده است. سس ها، یکی از این خوردنی ها و چاشنی های پرطرفدار است که در انواع مختلفی از جمله خردل (ماستارد)، کچاپ، باربیکیو، سرکه بالزامیک، سس مایونز، سس ساسلا و ... تهیه و مصرف می گردد.
1. خردل (Mustard)، سسی لذیذ با طعمی دیوانه نماینده
خردل، ادویه ای است تند، معطر، مطبوع، دلچسب و به رنگ های زرد و قهوه ای که با یاری آن می توان طیف وسیعی از سس های لذیذ، اشتهاآور و بی نظیر را تهیه کرد. سس هایی که در کنار مزه فوق العاده مطلوب و دوست داشتنی، عطر و بویی مدهوش نماینده، کالری کمی را نیز به بدن می رساند. به یاری ماستارد یا خردل می توان سسی را آماده کرد که پس از تهیه غذای مورد نظر، با فرو بردن و درآوردن آن از مایع سس، طعم و مزه ای خارق العاده را تجربه کنید.
بعلاوه می توان از این ماده مفید برای مزه دار کردن گوشت (بویژه گوشت ماهی) استفاده کرد تا بو و مزه اولیه و خام آن را از بین برده و در نهایت غذایی خوشمزه و مطابق با ذائقه را فراهم کند. مخلوط بعضی از مواد اولیه همانند سرکه، روغن زیتون و مارچوبه تازه به خردل، سسی بی نظیر را به وجود خواهد آورد. بعلاوه با مخلوط دانه های خرد شده خردل، روغن و نمک می توان سس ماستارد لذیذی را تهیه کرد. البته اگر نگران اندازه سدیم مصرفی خود هستید، بهتر است از خردل زرد بهره ببرید که اندازه 60 میلی گرم از سدیم را دارا است.
2. کچاپ (ketchup sauce)، پادشاه سس ها
مردم آمریکا عاشق سس کچاپ هستند. آن ها به طور واقعا افراطی و بیش از حد از این سس در سرو و مزه دار کردن غذاهای خود استفاده می نمایند. آن ها هنگام مصرف انواع برگر ها، هات داگ ها و گوشت های سرخ شده، سس کچاپ را روی غذا ریخته یا تکه ای از غذا را درون سس غوطه ور نموده و سپس میل می نمایند. این سس خوشرنگ تهیه شده از گوجه، به علت دارا بودن اندازه قابل توجهی از آنتی اکسیدان برای بدن مناسب خواهد بود. می توان با مخلوط کردن اندازه کمی شکر قهوه ای، سیر یا پیاز به سس کچاپی که روی شعله ملایم در حال جوشیدن است، چاشنی مطلوبی را تهیه کرد.
3. سس مایونز (Mayonnaise) کم چرب، محبوب و خوشمزه
سس مایونز، معمولا در حوزه سلامت، از محبوبیت کمتری برخوردار است. چراکه چربی زیادی نسبت به سایر سس ها داشته و این امر برای بدن مضر است. در حالی که یک قاشق از سس مایونز دارای 36 کالری است و در سرو بسیاری از غذاهای گرم و سرد از جمله انواع ساندویچ ها، سالاد سیب زمینی، سالاد اولویه، سالاد مرغ، سالاد تن و غذاهای دیگر از این سس استفاده می گردد، بنابراین با راهکاری ساده می توان به کم کردن یا به اصطلاح به سبک کردن سس مایونز پرداخت و از طعم رویایی آن در کنار غذاها لذت برد. پیشنهاد می گردد که برای تهیه یک سس مایونز سبک، از مخلوط مایونز با ماست کم چرب (از هرکدام به یک اندازه) استفاده گردد. با این روش، می توان با خیالی آسوده تر نسبت به حفظ سلامتی از طعم و مزه دوست داشتنی مایونز در کنار غذاها و سالاد های خوشمزه، لذت برد. بعلاوه می توان این سس خارق العاده را به مدت زمان 10 تا 12 هفته درون یخچال نگهداری کرد.
4. جسارت طعم بخشی به غذا با سس باربیکیو (Barbecue Sauce)
به تکه ای از دنده کباب یا مرغ گریل شده فکر کنید. قطعا طعم این غذاهای لذیذ در کنار اندازهی از سس باربیکیو بسیار عالی و اشتهاآور خواهد شد. این سس خوشمزه و مطبوع را می توان با انواع غذاها از جمله برگرهای پرطرفدار، هات داگ های بی نظیر، ساندویچ های وسوسه نماینده، سبزیجات تازه، ماهی های کبابی یا سرخ شده و حتی پنیر فوتو سرو کرد. سس باربیکیو با ترکیب طعم نمکی و شیرین، یکی از پرطرفدارترین چاشنی ها در سراسر دنیا است. چاشنی که می توان به دلخواه و با توجه به ذائقه مصرف نماینده، نمک یا شکر آن را کم یا زیاد کرد و طعمی دلنشین را به آن بخشید. سسی بسیار خوشمزه و پرطرفدار بویژه در آمریکا که بیشتر هنگام سرو غذاهای کبابی مورد استفاده قرار می گیرد.
5. سرکه بالزامیک (Balsamic Vinegar)، ترش مزه ای دلچسب
استفاده از انواع سس ها در مزه دار کردن انواع سالاد و غذا، امری بدیهی و رایج است. اما در دنیای شیرین و دوست داشتنی آشپزی می توان هر قانونی را شکست و در دنیا بی قانونی به تهیه و تدارک خوراکی های خوشمزه پرداخت. استفاده از سرکه بالزامیک در طعم دار کردن میوه ها، یکی از اتفاق هایی است که طعم و مزه ای تازه و منحصربه فرد را ایجاد می نماید. ریختن اندازه کمی از این سرکه خوش طعم روی قطعات برش خورده توت فرنگی، نه تنها باعث دلچسب تر شدن طعم آن خواهد شد، بلکه به شیرین شدن مزه ی این میوه محبوب، یاری شایانی خواهد نمود. بعلاوه سرو تکه ای از نان که به اندازهی روغن زیتون و سرکه بالزامیک آغشته است، طعمی فراموش نشدنی را به وجود خواهد آورد که معمولا جایگزین کره خواهد شد. طعم و عطر بالزامیک، شباهت بسیاری به تمشک، انجیر و گلابی داشته و با بهره گیری از این مزیت، می توان طعم های بی نظیر و مطلوبی را به انواع سس ها، سوپ ها و سالادها بخشید. بعلاوه اضافه کردن اندازهی از سرکه بالزامیک به سوپ کلم و سالاد سبزیجات، غذا و سالادی فوق العاده خوشمزه، راحت، سبک و غنی از مواد غذایی مورد احتیاج بدن را به ارمغان خواهد آورد.
6. سالسا (Salsa)، سسی با طعم تند ملایم، تصنیف دلنشین میز غذاهای آمریکای لاتین
سس سالسا، یکی از برترین، خوشمزه ترین و محبوب ترین سس های معطر و مطبوع آمریکای لاتین است که می توان آن را تصنیف بی نظیر غذاهای وسوسه انگیز و لذیذ این ناحیه از دنیا، معرفی کرد. در واقع این سس که با ترکیبی از سبزیجاتی همانند گوجه ، پیاز و فلفل تهیه می گردد، گزینه ای بسیار مناسب برای تزئین و طعم بخشیدن به سالاد، انواع برگر و پیچاندن و رول کردن ساندویچ های خوشمزه مکزیکی است. بعلاوه می توان تکه ای از گوشت های کبابی یا مرغ های سوخاری را درون سس سالسا فرو برده و چاشنی مملو از پروتئین را میل کرد. جالب است بدانید که یک چهارم از یک فنجان، حاوی حدود 16 تا 20 کالری است.
منبع: کجارو / webmd.com