زنان خانه دار چگونه خود را بیمه تامین اجتماعی کنند؟
به گزارش بهترین مقاله، زنان خانه دار می توانند بر اساس سه نرخ حق بیمه 12، 14 و 18 درصد، تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار گیرند؛ در این مطلب به جزئیات و نحوه محاسبه حق بیمه زنان خانه دار بیمه شده تامین اجتماعی پرداخته ایم.
بیمه تامین اجتماعی، گسترده ترین پوشش بیمه ای کشورمان است و گروه های مختلف اعم از دانشجویان، کارگران فصلی و ساختمانی، زنان خانه دار و ... می توانند با پرداخت حق بیمه ماهیانه به سازمان تأمین اجتماعی از خدمات بازنشستگی و... تامین اجتماعی بهره ببرند.
بیمه زنان خانه دار تامین اجتماعی نیز یکی از همین پوشش های بیمه ای تامین اجتماعی محسوب می شود. این بیمه مخصوص زنان خانه دار در رده های سنی مختلف است. همانطور که می دانید بانوان خانه دار در گذر زمان به انواع و اقسام بیماری ها و حوادث دچار می شوند. پس داشتن بیمه تامین اجتماعی زنان خانه دار برای آن ها اهمیت ویژ ه ای دارد.
زنان خانه دار می توانند بر اساس سه نرخ 12 درصد خدمات بازنشستگی و فوت بعد از بازنشستگی، نرخ 14 درصد خدمات بازنشستگی و فوت (قبل و بعد از بازنشستگی) نرخ 18 درصد خدمات بازنشستگی، فوت (قبل و بعد از سن بازنشستگی و ازکارافتادگی) بهره مند شوند.
شرایط پرداخت حق بیمه 12 درصدی:
اگر فرد بیمه شده قبل از بازنشستگی فوت کند، مستمری به خانواده فرد مذکور داده نمی شود، اما اگر بعد از بازنشستگی فوت کند، مستمری آن فرد به خانواده اش داده می شود.
شرایط پرداخت حق بیمه 14 درصدی:
در این مورد چه فرد قبل از بازنشستگی فوت کند چه بعد از آن در هر صورت مستمری به خانواده اش داده می شود.
شرایط پرداخت حق بیمه 18 درصدی:
در این مورد علاوه بر اینکه چه فرد قبل از بازنشستگی فوت کند چه بعد از آن در هر صورت مستمری به خانواده اش داده می شود، تحت پوشش ازکارافتادگی و خدمات درمانی نیز قرار می گیرد.
زنان خانه داری که کمتر از 50 و بیشتر از 18 سال سن دارند می توانند از بیمه اشاره شده بهره مند شوند همچنین اگر سن فرد هنگام بستن قرارداد بیش از 50 سال باشد، در صورتی درخواست آن پذیرفته می شود که به معادل هر سال سن مازاد بر 50 سال دارای سابقه پرداخت حق بیمه قبلی باشد.
به طور مثال: در صورتی که متقاضی 54 سال سن در زمان درخواست قرارداد بیمه داشته باشد باید دارای 4 سال سابقه پرداخت حق بیمه قبلی باشد. در صورتی که قبل از انعقاد قرارداد بیمه زنان خانه دار سابقه بیمه داشته باشد، تمام سوابق قبلی نیز هنگام بازنشستگی برای شما در نظر گرفته می شود.
در بیمه زنان خانه دار افراد واجد شرایط در این نوع از بیمه می توانند با داشتن 55 سال سن تمام و 20 سال سابقه پرداخت حق بیمه از بازنشستگی و دریافت مستمری سازمان تامین اجتماعی بهره مند شوند.
متقاضی بیمه زنان خانه دار در صورتی که پدر خانواده فاقد پوشش بیمه ای باشد، می تواند با پرداخت حق سرانه درمان، بچه ها خود را بیمه درمانی کند. در بیمه زنان خانه دار، فرانشیز بیمه برای خدمات درمانی بستری 10 درصد و برای خدمات پزشکی سرپایی 30 درصد است.
نحوه محاسبه مبلغ بیمه زنان خانه دار:
مبلغ حق بیمه یک ماهه = نرخ انتخابی سهم بیمه شده (مدت یک ماه 31 و 30 روزه) حداقل دستمزد روزانه در سال مورد نظر محاسبه می شود.
همچنین متقاضیان می توانند برای پوشش بیمه زنان خانه دار می توانند به یکی از کارگزاری های مجاز بیمه تامین اجتماعی در شهر محل سکونت خود و یا از طریق اینترنت و سایت https://eservices.tamin.ir/ مراجعه نسبت به ثبت نام بیمه زنان خانه دار اقدام کنند.
مدارک لازم برای بیمه تامین اجتماعی زنان خانه دار عبارتند از: شناسنامه و کپی از تمامی صفحات آن، کارت ملی و کپی از آن، یک قطعه عکس سه در چهار و پر کردن فرم مربوط به بیمه زنان خانه دار.
اگر خانم خانه دار هستید یا مدت زمانی مشغول به کار بوده و حتی سابقه پرداخت حق بیمه هم دارید، می توانید به دو صورت حضوری و مراجعه به کارگزاری های تامین اجتماعی اقدام به ثبت نام کنید.
بعد از ورود به سایت، از طریق منوی بالا، روی بیمه شدگان وارد بخش بیمه شدگان خاص شوید و بعد روی انعقاد قرارداد زنان خانه دار و دختران کلیک کنید. بعد از آن می توانید ثبت نام کنید.
منبع: فرارو