خبرنگاران سهم کشاورزان قروه ای در مقابله با بحران کرونا؛ سم پاشی معابر شهری

به گزارش بهترین مقاله، سنندج - خبرنگاران - یکی از کشاورزان پیشرو در قروه گفت: با توجه به تبحری که کشاورزان در سمپاشی (مزارع) دارند این روزها جمعی از کشاورزان قروه ای در اقدامی خودجوش با اداوات و تجهیزات کشاورزی خود اقدام به ضدعفونی و سمپاشی معابر و خیابان های این شهر کردند.

خبرنگاران سهم کشاورزان قروه ای در مقابله با بحران کرونا؛ سم پاشی معابر شهری

زاهد شیرزاد روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار خبرنگاران گفت: با توجه به اینکه کشاورزان دارای تشکل های صنفی حرفه ای و منسجم بوده و دارای پایگاه و صندلی اجتماعی هستند و در تمام صحنه ها حضور فعالی دارند، این بار هم برای مقابله با کرونا به یاری مدیریت شبکه بهداشت و درمان شتافتند.

وی تاکید نمود: شرایط و زنجیره انتقال کرونا به گونه ای است که قدرتمندترین کشورها و دولت های مرکزی آنان به تنهایی و بدون پشتیبانی آحاد جامعه و تشکل های اجتماعی قادر به جلوگیری از انتشار این ویروس نیستند لذا کشاورزان مانند سایر اقشار وظیفه خود دانستند به یاری دولت و دستگاه های اجرایی بیایند.

این کشاورز 45 ساله که تحصیلات دانشگاهی هم دارد و تا به امروز 2 بار عنوان نمونه ملی را از آن خود نموده است با بیان اینکه بیشتر جامعه آماری قروه کشاورزان هستند و به همین دلیل منسجم تر از سایر صنوف به یاری دولت و به یاری ملت شتافتند، اضافه نمود: ازآنجا که فراوری محصولات زراعی، باغی و دامی سالم و انتقال آن به سفره شهروندان عمده رسالت کشاورزان، باغداران و دامداران بوده و سلامت آحاد جامعه دغدغه همیشگی این جامعه زحمت کش است، همیشه در راستای فراوریات سلامت محور قدم بر می داریم.

وی اضافه نمود: لازمه فراوریات و محصولات سالم علاوه بر روش های بیولوژیک مبارزه شیمیایی است و لازمه مبارزه شیمیایی شناخت انواع سموم و نحوه عملکرد سموم و رفتار آفات و بیماری های در مقابل سموم و نیر تجهیزات و روش های سمپاشی و حتی زمان سمپاشی هم در طول روز و در طول دوره رشد گیاه قلمداد می گردد و در این مورد بخصوص و با زمزمه روش های مبارزه با کرونا که یکی از این راه ها محلول پاشی اعلام شد، با مشاهده ماشین آلات شهرداری که در حال گندزدایی محیطی شهر بودند، جلسات مشترکی بین نمایندگان تشکل ها و انجمن های کشاورزان با عوامل و دست اندر کار مبارزه با بیماری انجام شد و در نهایت کشاورزان هم وارد عمل شدند.

شیرزاد با اشاره به اینکه اکنون فصل کار کشاورزی نیست و بیشتر ماشین آلات و تجهیزات در انبار و پارکینگ های مزارع واقع شده است، گفت: با توجه به حساسیت موضوع و اهمیت مبارزه به موقع، تراکتورها و ادوات دنباله بند سمپاشی به محوطه سپاه قروه منتقل شد و کشاورزان اقدام به ضدعفونی شهر کردند.

عضو تشکل های حرفه ای بخش کشاورزی یادآور شد: 20 دستگاه تراکتور و سمپاش مکانیزه و پنج دستگاه سمپاش معمولی دارای شلنگ و لانس برای این کار اختصاص یافته که برای مکان هایی که امکان تردد ماشین آلات نبود از جمله برای دستگاه های خودپرداز و ایستگاه های تاکسی و سایر اماکن خدماتی و کیوسک های تلفن از این وسایل برای ضدعفونی استفاده شد.

وی با بیان اینکه تا به امروز یک مرحله گندزایی محیطی توسط کشاورزان صورت گرفته است، گفت: بیشتر خیابان های اصلی و فرعی و حتی بخشی از کوچه ها ضدعفونی و مقرر شد این اقدام باز هم انجام گردد.

این متخصص فراوری بذر با بیان اینکه دستگاه های اجرایی مانند شهرداری، جهاد کشاورزی، شرکت نفت، سپاه و آتش نشانی در این اقدام همراه کشاورزان بودند، تاکید نمود: با توجه به اینکه بیشتر اهالی روستاها، کشاورز هستند به وسیله فضای مجازی و به وسیله دهیاری ها و خانه بهداشت اطلاع رسانی کاملی در مورد اهمیت گندزدایی انجام و در بیشتر روستاها توسط خود مردم و کشاورزان اماکن عمومی و سطح روستاها ضدعفونی شد.

شیرزاد با اشاره به اهمیت موضوع پیشگیری از زنجیره انتقال و انتشار از مردم خواست تا جاییکه امکان دارد در خانه مانده و از شرکت در تجمع ها و اماکن عمومی و سطح شهر و روستا خودداری و اخبار پیشگیری را نیز از رسانه های مطمئن به منظور مهار ویروس کرونا پیگیری نمایند و مواظب افراد مریض و سالمندان باشند و مهمانی رفتن و مسافرت را به بعد از بحران کرونا موکول نمایند.

وی از فروشندگان و فراورینمایندگان مواد و تجهیزات ضد عفونی و لوازم ایمنی و پیشگیری مانند ماسک و دستکش و بطور کلی هر آنچه که در راستای جلوگیری از انتشار ویروس و یا تامین سلامت شهروندان سرو کار دارد هم خواست تا با سود کم و بطور مستمر این اقلام را در اختیار مردم قرار دهند و به سلامت همنوعان خود اهمیت دهند.

اکنون بر اساس آخرین نتایج آزمایشگاهی ابتلای 167 نفر از افراد بستری به بیماری کرونا در این استان قطعی است.

در 24 ساعت گذشته (ظهر دوشنبه تا ظهر سه شنبه) با اضافه شدن 2 نفر به تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در استان این تعداد به 167 نفر افزایش یافت.

تعداد فوتی های مبتلا به کرونا از ابتدای شیوع ویروس نیز به 18 نفر رسیده است.

ویروس کرونا از اوایل دی ماه در ووهان واقع در استان هوبی چین پدیدار شد و تا به امروز علاوه بر کشورهای جنوب شرق آسیا، خاورمیانه، اروپا، قاره های آفریقا، اروپا و اقیانوسیه را هم تحت تاثیر قرار داده است.

ایران نیز از ویروس کرونا در امان نماند و نخستین مورد بیماری 30 بهمن ماه در قم شناسایی شد.

کرونا، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راه های انتقال آن عطسه و سرفه و دست دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه می نمایند علاوه بر پرهیز از دست دادن و روبوسی و عدم حضور در مراکز عمومی، به هنگام عطسه حتما جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده نمایند.

از ظهر دیروز تا امروز و بر اساس نتایج آزمایشگاهی، هزار و 178مورد جدید ابتلا به کرونا در کشور شناسایی شد و شمار مبتلایان به این بیماری در کشور به 16 هزار و 169 نفر رسید.

پنج هزار و 389 نفر از بیماران کرونا در کشور بهبود یافته و ترخیص شده اند و این آمار روز به روز در حال افزایش است.

متاسفانه 125 نفر از بیماران جان خود را از دست دادند و تعداد درگذشتگان بیماری کرونا در کشور به 988 مورد رسید.

منبع: ایرنا
انتشار: 17 اردیبهشت 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: bestarticles.ir شناسه مطلب: 881

به "خبرنگاران سهم کشاورزان قروه ای در مقابله با بحران کرونا؛ سم پاشی معابر شهری" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خبرنگاران سهم کشاورزان قروه ای در مقابله با بحران کرونا؛ سم پاشی معابر شهری"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید