با برترین و لذیذترین غذاهای چین آشنا شوید
به گزارش بهترین مقاله، معمولا خوشمزه ترین غذاها، پرطرفدار ترین غذا ها هستند. امروز می خواهیم یک سفر خوشمزه به دل سرزمینی کهن در شرق زمین داشته باشیم و با خاص ترین و لذیذترین غذاهای چین آشنا شویم. اگر به زودی قرار است به سفر به چین داشته باشید، از همین الان دلتان را صابون بزنید چون طعم ها و مزه های بی نظیری در انتظار شما هستند.
اما قبل از هر چیزی بیایید با سبک طبخ غذا در چین آشنا شویم.
سبک پخت و پز در چین
چین یکی از کشور هایی است که در سطح دنیای به کیفیت و سلامت غذا معروف است. چون در تمام چین سعی بر این است که طبخ غذا به گونه ای انجام گردد که بیشترین میزان ارزش غذایی آن حفظ گردد و مشخصه های سلامت بدن تحت تاثیر منفی قرار نگیرد. بخارپز و آب پز کردن غذا ها، مهم ترین مشخصه آشپزی چینی است و سرخ کردن غذا رواج زیادی ندارد. استفاده از سبزیجات سالم و متنوع و بعلاوه گوشت های سفید و دریایی در غذا های چین بسیار به چشم می خورد.
مواد اولیه غذا در هر کجا از دنیا که باشیم، مهم ترین رکن پخت یک غذا به شمار می رود و این موضوع از حساسیت ویژه ای در میان مسلمانان برخوردار است. در کشور های جنوب شرق آسیا، غذا هایی طبخ می گردد که بسیار با ذائقه ایرانیان فرق دارد؛ به طور که نمی توانید حتی یک ایرانی را پیدا کنید که حاضر به امتحان کردن بعضی از آنها باشد. متاسفانه تنها دیدگاهی که در ناخودآگاه بسیاری از ایرانی ها در مورد غذا های شرق و جنوب شرق آسیا و به ویژه چین، نقش بسته، مربوط به طبخ چنین غذا هایی است. اما حقیقت چیز دیگریست.
طبخ غذا های بسیار متنوع و خوشمزه با رعایت تمام اصول آشپزی، مهم ترین مشخصه غذاهای چین است و با توجه به افزایش همه روزه گردشگر های مسلمان به این کشور، رستوران های عرضه نماینده غذا های حلال هم هر روز رو به افزایش است. یکی از مهم ترین مزایای سفر به چین با تور این است که برای صرف غذا، مستقیما شما را به رستوران های عرضه نماینده غذا های حلال می برند و لازم نیست زمان زیادی را صرف پیدا کردن این گونه رستوران ها کنید.
اما حالا سوال این است که اگر به یک رستوران چینی رفتید و منوی غذا را در دست گرفتید، بهتر است کدام یک از غذا های چینی را سفارش دهید؟ این سوالی است که فکر بسیاری از گردشگر ها را در یک مسافرت چند روزه به خود مشغول می نماید. بعلاوه با توجه به مدت زمان محدود اقامت در چین و تنوع بسیار زیاد غذا ها، یکی از مهم ترین چالش های سفر به چین است. اما شما نگران نباشید چون ما در این مقاله سعی داریم خاص ترین، خوشمزه ترین و عجیب ترین غذاهای محبوب چینی را که می توانید در رستوران های آنجا سفارش دهید را به شما معرفی کنیم و به مواد اولیه به کار رفته در آن ها هم اشاره ای داشته باشیم.
قبل از اینکه برویم سراغ اصل مطلب، یعنی معرفی غذهای چینی، بد نیست بدانید که انعام دادن در چین چندان متداول نیست. این موضوع را در رستوران های این کشور هم به خاطر داشته باشید.
دامپلینگ چینی | Dumpling
این غذا از طعم و روش پخت بسیار خاصی برخودار است و تنها در چند نقطه دنیا طبخ می گردد. اما طعم و عطر آن در چین بسیار فرق دارد. به همین دلیل می تواند یکی از برترین گزینه های ممکن برای آشنایی با ذائقه چینی ها باشد. این غذا در میان خود چینی ها از چنان محبوبیتی برخودار است که عنوان غذا شب سال نو را هم به خود اختصاص داده است. چون علاوه بر طعم خاص و دلنشینی که دارد، از ارزش تاریخی و سنتی فوق العاده ای هم برخودار است.
عمده ترین روش طبخ دامپلینگ ها به صورت بخارپز است؛ اما در پخت بعضی از آن ها، می توان از روش آب پز یا سرخ کردن نیز استفاده کرد. مواد اولیه و لایه میانی دامپلینگ ها را از گوشت های مختلف و انواع سبزیجات با ادویه های معطر تهیه می نمایند و تقریبا زمان زیادی را به پخت یک دامپلینگ اختصاص می دهند. اگر به چین مسافرت می کنید و دوست دارید با اصیل ترین غذاهای چین آشنا شوید، پیشنهاد می کنیم که حداقل یکبار دامپلینگ ها را امتحان کنید. در غیر این صورت سفرتان را نیمه کاره بدانید.
وونتون | wonton
یکی از غذا های چین که شباهت بسیار زیادی به دامپلینگ ها دارد، همین وونتون است. با این حال وونتون ها یک غذای خاص و متفاوت از دامپلینگ ها هستند و کاربرد متفاوتی نسبت به غذا های دیگر دارند. درواقع وونتون ها را برای استفاده در سوپ خاصی آماده می نمایند و استفاده از آن ها به عنوان یک وعده غذایی، رواج چندانی ندارد.
در چین وونتون ها را بعد از آب پز کردن درون سوپ می اندازند و طبخ غذا را تا زمانی که وونتون ها وا نروند ادامه می دهند. در نتیجه طعم سوپ و وونتون ها درهم آمیخته می شوند و یک غذا فوق العاده را با طعمی کاملا متمایز از دامپلینگ ها خلق می نمایند.
روش دیگر طبخ وونتون ها، سرخ کردن آنهاست. در صورتی که وونتون سرخ شده سفارش دهید، دیگر آنها را داخل سوپ نمی اندازند. بنابراین به عنوان یک غذای کریسپی سرو می نمایند.
مواد اولیه وونتون ها را انواع گوشت ها، سبزیجات معطر و ادویه های خاص تشکیل می دهد که بسیار با ذائقه های مختلف در سطح دنیا هماهنگی دارند. به طوری که کمتر کسی را می توانید پیدا کنید که در بین غذاهای چین از سفارش وونتون ها پشیمان شده باشد.
ایکسایو لانگ بائو | Xiao long bao
این غذا هم شباهت زیادی به موارد بالا دارد و یکی از مهم ترین غذاهای چین در منوی رستوران های شانگهای است. مواد اولیه به کار رفته در این غذا همانند دامپلینگ ها و وونتون ها، گوشت و سبزیجات است و اصولا روش پخت آن به صورت آب پز است. مهم ترین تفاوت این غذا با دو نمونه قبل، روش آماده سازی نهایی آن است.
آشپزان چینی بعد از قرار دادن نمونه نیمه آماده آنها در سبد های مخصوص، آب اضافی را گرفته و پس از آن که مثل دلمه های ایرانی جا افتاد، آن را تزئین می نمایند و با میزان کمی آب که در ته ظرف به جای مانده است، به عنوان یک سوپ چینی سرو می نمایند.
اردک کبابی | Beijing Roast Duck
این غذا منصوب به پکن است و با توجه به ذائقه ما ایرانی ها و علاقه زیادی که به کباب داریم، اردک کبابی یکی از محبوب ترین غذاهای چین در بین گردشگر های ایرانی است. این غذا را در کنار سبزیجات خام و مختلفی سرو می نمایند و برای طعم دار کردن آن از ادویه های مختلف و سس های متنوعی از جمله سس سویا و یا سیر های له شده استفاده می نمایند.
خوشمزه ترین قسمت اردک کبابی در چین، پوست آن است که حسابی برشته شده و به حالت سوخاری در می آید. شاید به همین دلیل است که در میان چینی ها، پوست اردک کبابی محبوبیت بیشتری نسبت به گوشت آن دارد.
اگر نحوه طبخ و یا طعم و عطر غذا های خانواده دامپلینگ ها را پسند ننموده اید، می توانید این غذا را سفارش دهید و از طعم بی نظیر آن لذت ببرید. مطمئن باشید که این غذا حسابی به مذاق شما خوش می آید.
چیکن کونگ پائو |Kung Pao Chicken
اگر جزء آن دسته از افرادی هستید که نمی توانید به راحتی تغییرات ذائقه را تحمل کنید و دست به امتحان غذاهای متفاوت بزنید، پیشنهاد می کنیم این غذا را امتحان کنید. همان طور که می دانید ذائقه ایرانیان در طول سالیان مختلف با گوشت مرغ پیوند خورده است. از طرف دیگر خیلی ها علاقه ای به خوردن گوشت های دیگر مثل گوشت های قرمز و یا دریایی استفاده شده در خانواده دامپلینگ ها ندارند و از گوشت اردک هم خوششان نمی آید.
اگر شما هم این گونه هستید، این نوع از غذاهای چین برای شما مناسب است. چون از گوشت مرغ تهیه شده و در مراحل آماده سازی آن انواع مختلفی از سبزیجات، بادام زمینی و فلفل چیلی خشک استفاده می گردد. آماده سازی این غذا مدت خیلی کمی زمان می برد و در بسیاری از رستوران های حلال چینی که برای مسافران مسلمان و علی الخصوص ایرانی ساخته شده اند، سرو می گردد.
سیب زمینی رنده شده سرخ شده | Tu Dou Si
این غذا بسیار ساده، ارزان و در عین حال فوق العاده خوشمزه است. این غذا به زبان چینی، تودو سی نام دارد و با انواع مختلفی از سبزیجات سرخ می گردد. همانطور که گفتیم استفاده از روش سرخ کردن غذا، رواج چندانی میان چینی ها ندارد و تنها موارد معدودی از غذاها را می توان یافت که با روش سرخ کردن طبخ شوند. پس اگر دلتان برای یک بشقاب سیب زمینی سرخ شده لک زده این فرصت را از دست ندهید و آن را سفارش دهید.
ماپو توفو | Mapo Tofu
یکی از خوشمزه ترین و اشتها برانگیز ترین غذاهای چین، ماپو توفو نام دارد. این غذا در بخش سوپ ها و یا خوراک ها دسته بندی نمی گردد و می توان گفت نوعی مستقل از انواع غذاهای چین است. در نوع اصلی این غذا از گوشت خوک استفاده می گردد؛ اما در رستوان هایی که غذا های ویژه مسلمانان را هم طبخ می نمایند، می توانید این غذا را با گوشت گاو سفارش دهید.
به غیر از گوشت گاو، لوبیای سیاه پخته، پیاز یا تره فرنگی و سیر را در این غذا می بینید. میزان گوشتی که در یک ظرف پر از ماپو توفو استفاده می نمایند، بسیار زیاد است و به همین دلیل قیمت بالایی هم دارد.
نودل های چینی noodles ساده اما خوشمزه و پرطرفدار
یکی از غذا های بسیار ارزان و پرطرفدار در چین، انواع مختلفی از نودل هاست که با توجه به مواد اولیه و روش های مختلف آماده سازی آن ها، از طعم های متفاوتی نیز برخوردارند. در این جا به سه نوع از انواع نودل های چینی اشاره خواهیم کرد.
نودل ژاجیانگ می ین | Zha jiang mian
این نودل که با سس سویا طعم دار می گردد، یکی از معروف ترین غذاهای چین و بعلاوه خوشمزه ترین نودل موجود در منوهای رستورانی آنجاست. نودل ژاجیانگ می ین، به دلیل وفور سفارشات مردم پکن در مورد سرو این غذا در رستوران ها، به نودل پکنی نیز معروف شده و در سراسر چین آن را با این نام می شناسند.
قیمت نودل ها از جمله نودل ژاجیانگ می ین بسیار ارزان است و شما با پرداخت مبلغ خیلی کمی می توانید یک غذا فوق العاده خوشمزه را در کمترین زمان ممکن روی میز خود داشته باشید و نوش جان کنید.
نودل چومین | Chow Mein
این نودل به دلیل اینکه با روش سرخ شدن آماده می گردد، به نودل چو مین معروف است و در میان گردشگر های ایرانی در چین، نودل سرخ شده نامیده می گردد. به این نوع نودل در زمان پخت و آماده سازی و پس از آن در مرحله تزئین برای سرو، انواع مختلفی از سبزیجات را اضافه می نمایند که طعم بسیار لذیذی را خلق می نمایند.
چائو فان | Chao fan
این غذا با نام نودل ها شناخته نمی گردد؛ اما در ترکیبات ساختاری آن از نودل نیز استفاده می نمایند. از این رو فقط آن دسته از عزیزانی که به غذا های رشته ای مانند نودل ها علاقه مند هستند، می توانند آن را سفارش دهند. این غذا از مواد اولیه ای همانند قارچ سوخاری، گوشت گاو، نودل و یک سری از سبزیجات مخصوص تهیه می شوند و به نسبت دیگر غذا های گوشتی از قیمت مناسبی برخودارند.
و اما عجیب ترین غذا های چینی
شاید از نظر بعضی ها، برترین غذا ها، عجیب ترین آنها باشد. به هر حال این انتخاب شماست که یک غذا خوشمزه و لذیذ را برترین غذا بدانید و یا یک غذای ساده و ارزان را! شاید هم یک گردشگر فوق العاده ماجراجو باشید و عجیب ترین غذاها را برترین گزینه ممکن بدانید. به همین دلیل تصمیم گرفتیم در انتهای مقاله شما را با تعدادی از عجیب ترین غذا های چین آشنا کنیم که می دانیم حسابی باعث تعجب تان می گردد.
خوراک تخم مرغ مانده | Century Eggs
بله درست متوجه شدید؛ تخم مراغ مانده! اصلا تعجب نکنید. چون این غذا در بخش های داخلی چین بسیار پرطرفدار بوده و از مرسوم ترین غذاهای چین است. شاید برای شما هم عجیب باشد که تعداد زیادی از گردشگر های ایرانی وسوسه می شوند این غذا را در مسافرت به چین انتخاب نمایند و تجربه بسیار متفاوتی را به دست آوردند.
چینی ها برای تهیه این غذا از تخم مرغ هایی که چند سال در شرایط مخصوصی نگهداری شده اند، استفاده می نمایند؛ آن هم در شرایطی که رنگ تخم مرغ ها کاملا تغییر نموده و بافتی ژله ای پیدا نموده اند! این غذا را با انواع سبزیجات در رستوران های بسیاری در چین سرو می نمایند و ادویه های مخصوصی که در تهیه این غذا به کار می رود، تاثیر بسیار زیادی در عطر و طعم غذای موردنظر دارند.
خوراک پای مرغ | Phoenix Claws
ما ایرانی ها اصولا پای مرغ را یکی از قسمت های زائد مرغ می دانیم که جای آن قطعا در سطل آشغال است؛ اما درست برعکس ما، چینی ها از آن یک غذای بسیار خوشمزه و خوش عطر درست می نمایند که خوراک پای مرغ نام دارد.
خوراک خیار دریایی
می دانیم که شاید این نام از عجیب ترین نام هایی باشد که در سفر به چین با آن روبرو می شوید. خیار دریایی گونه ای از گیاهان و سبزی های دریایی مثل جلبک ها نیست؛ بلکه موجودی زنده در گروه ماهی ها و میگوهاست و در دسته خارپوستان قرار می گیرد.
ضروری است بدانید که این غذا تنها در مناسبت های خاصی پخته می گردد و در برنامه غذایی روزانه چینی ها جایی ندارد. بنابراین نمی توانید به راحتی آن را پیدا نموده و امتحان کنید. اما اگر چنین فرصتی نصیب تان شد، به هیچ وجه آن را از دست ندهید.
در نهایت
اگر دارید برنامه سفرتان را می چینید، پیشنهاد ما به شما این است که حتما غذاهایی که در این فهرست معرفی کردیم را امتحان کنید و لذت یک مسافرت واقعی به چین را در خاطرات خود ثبت کنید. اگر مدت زمان اقامت شما در چین خیلی محدود است و نمی توانید تمامی این غذا ها را در برنامه خود قرار دهید؛ یا این که می خواهید غذا های دیگری را هم امتحان کنید، پیشنهاد ما به شما این است که حداقل یکی از گزینه هایی که معرفی کردیم را در منوی سفارش غذا خود قرار دهید. چون تقریبا با سفارش یکی از آنها، می توانید حدس بزنید موارد دیگر چه طعم و مزه ای دارند.
منبع: علی بابا