4 نکته مهم در خصوص ماکروویو
به گزارش بهترین مقاله، شاید زمان آن رسیده که ماکرویو را از دست معروفیت بدی که دارد، آزاد کنید. استفاده از این دستگاه نه تنها ایمن است، بلکه اگر می خواهید مواد مغذی داخل غذا حفظ گردد، بهتر است از ماکرویو بهره ببرید. با این حال، هنوز نگرانی هایی در خصوص استفاده از ماکروویو وجود دارد. به همین علت در ادامه این نگرانی ها را برطرف نموده ایم.

1. دستگاه ماکروویو مواد مغذی داخل غذا را از بین نمی برد.
تمام روش های پخت وپز حداقل بعضی از مواد مغذی موجود در غذا را از بین می برند و در کل هر چه غذا را مدت طولانی تری با درجه حرارت بالاتر بپزید، مواد مغذی بیشتری از بین می فرایند. بعضی ویتامین ها می توانند به آبی که در آن پخته می شوند، نفوذ کنند. با این حال در مقایسه با روش هایی همانند جوشاندن، برشته کردن یا کباب کردن، دستگاه ماکروویو سریع تر غذا را می پزد و از درجه حرارت پایین تری استفاده می نماید. بعلاوه ماکروویو از آب کمتری برای پختن بهره می برد؛ به عبارت دیگر مواد مغذی بیشتری داخل غذایی که با ماکروویو پخته شده، وجود دارد.
2. دستگاه ماکروویو اشعه خطرناک منتشر نمی نماید.
این موضوع که ماکرویو اشعه منتشر می نماید، درست است؛ اما هر نوع اشعه ای الزاماً خطرناک نیست. اشعه بر اساس طیف ارزیابی می گردد و طیف های متنوعی از فرکانس بالا مانند ایکس ری و اشعه گاما تا فرکانس های پایین مانند امواج رادیویی و امواج میکرو دارد. حتی نوری که می بینید، نوعی اشعه است. انواعی از اشعه که فرکانس بالایی دارند مانند ایکس ری به دی ان ای داخل سلول ها آسیب رسانده و باعث سرطان می گردد. با این حال امواج میکرو به مقدار فرکانس های بالا قدرتمند نیستند و نمی توانند به دی ان ای شما آسیب برسانند. احتمال چنین چیزی یک در میلیون است. امواج میکرو باعث می شوند مولکول ها به سرعت حرکت کنند و گرما ایجاد کنند. روش کار دستگاه ماکروویو این طور است؛ امواج میکرو باعث می شوند مولکول های آب داخل غذا بلرزند و غذا گرم گردد.
علاوه بر این، تقریباً تمام ماکروویوهایی که در بازار وجود دارد، استانداردهای ایمنی را رعایت می کنند. این ماکروویوها نمی توانند بیش از 5 میلی وات اشعه میکرو به ازای هر سانتی متر مربع ساطع کنند. این اشعه بسیار کمتر از چیزی است که بتواند به انسان آسیب برساند.
اگر هنوز قانع نشده اید، می توانید به هنگام استفاده از ماکروویو یک قدم دورتر بایستید. امواج میکرو همزمان با دور شدن از منبع، پراکنده می شوند.
3. گرم کردن غذا داخل ماکروویو آن را سمی نمی نماید.
اینترنت پر از مطالبی است که ادعا می کنند گرم کردن غذا در ماکروویو باعث ایجاد ترکیبات سمی و خطرناک می گردد. طبق این مطالب، ماکروویو پروتئین را طوری تغییر می دهد که برای سلامتی مضر است. با این حال، بیشتر متخصصین و سازمان های قانونی اظهار داشته اند مدارک معتبری مبنی بر خطرناک بودن ماکروویو وجود ندارد. تمام روش های گرم کردن غذا ممکن است بعضی ترکیبات سمی ایجاد کنند و گرم کردن با استفاده از ماکروویو، تنها روشی برای گرم کردن محسوب می گردد. با این حال، به علت نحوه کار ماکروویو، احتمال سوختن غذا وجود ندارد. در بیشتر موارد، ایجاد مواد سمی در اثر سوختن ایجاد می گردد. در نتیجه به هنگام گرم کردن غذا با استفاده از ماکروویو نسبت به روش های قدیمی پختن، احتمال فراوری مواد سمی کمتر است.
4. از ظروف مختص ماکروویو بهره ببرید.
ایمن ترین راه برای استفاده از ماکروویو، به کارگیری ظروف شیشه ای یا سرامیکی است. بشقاب های کاغذی، کاغذ شمعی، کاغذ پوستی و دستمال کاغذی آشپزخانه نیز مناسب هستند؛ اما توصیه می گردد از کیسه های کاغذی قهوه ای و روزنامه برای گرم کردن غذا داخل ماکروویو استفاده نکنید؛ زیرا این مواد ممکن است بسوزند. بعلاوه از ظروف پلاستیکی استفاده نکنید؛ زیرا ذوب شده و می سوزند. علاوه بر این از ظروف فلزی هم نباید داخل ماکروویو استفاده کرد؛ زیرا فلز امواج میکرو را منعکس می نماید و غذا درست نمی پزد. بعلاوه بعضی فلزات مانند فویل آلومینیومی یا ظرف هایی که حاشیه های طلاکوب دارند، داخل ماکروویو جرقه می زنند.
منبع: فوت و فن