قهوه هسته خرما نوش داروی بیماران دیابتی قهوه هسته خرما نوش داروی بیماران دیابتی، استحصال غذادارو از ضایعات خرما
به گزارش بهترین مقاله، در حالی قهوه هسته خرما برای درمان 12 بیماری از جمله دیابت مفید است که پیش از این هسته های خرما به عنوان ضایعاتی غیرمفید بلااستفاده مانده و دور ریخته می شد.
قهوه هسته خرما نوش داروی بیماران دیابتی/استحصال غذادارو از ضایعات خرما
در حالی قهوه هسته خرما برای درمان 12 بیماری از جمله دیابت مفید است که پیش از این هسته های خرما به عنوان ضایعاتی غیرمفید بلااستفاده مانده و دور ریخته می شد.
به گزارش خبرنگاران به نقل از خبرگزاری مهراستان کرمان رتبه اول سطح زیر کشت خرما در کشور را به خود اختصاص داده و این محصول از جمله محصولات کشاورزی استراتژیک منطقه به شمار رفته و در اقتصاد استان تاثیرگذار است.
فرآوری خرما و فراوری فرآورده های غنی متعدد از این محصول کشاورزی مدت ها به عنوان حلقه مفقوده در استان کرمان خودنمایی می کرد. ظرفیتی که با بکارگیری آن می توان تحولی بزرگ در اقتصاد استان ایجاد کرد. با توجه به تاکید فراوان دولت تدبیر و امید در مورد توجه به حوزه سلامت و درمان؛ استفاده از محصولات ارگانیک و جایگزینی تنقلات طبیعی در سبد غذایی خانوارهای ایرانی می تواند گامی موثر در این راستا باشد.اما این روزها در عطاری های کرمان فرآورده ای از این نعمت خدادادی به چشم می خورد که گفته می گردد برای بهبود بسیاری از بیماری ها از جمله دیابت تاثیرگذار است.
برای بررسی صحت و سقم این مسئله به سراغ محمد امیرزاده سلجوقی مبدع این فرآورده مقوی خرما رفتیم؛ وی خود را از اهالی بم معرفی نموده و می گوید: در رشته هنر تحصیل نموده و اکنون عضو هیئت علمی دانشگاه شهید باهنر هستم و خلاقیت یکی از دروسی است که تدریس می کنم.
امیرزاده سلجوقی به ضایعات داخل کارگاهش اشاره می نماید و می گوید: با اندکی خلاقیت هنرآموزان تحت تعلیم من از این ضایعات کاردستی های بسیار زیبایی را خلق می نمایند که این مورد را می توان به استحصال قهوه از هسته خرما که تا به امروز نوعی ضایعه به شمار می رفت نیز تعمیم داد.
وی خود را مبدع قهوه هسته خرما معرفی می نماید و اذعان می دارد: اقدامات ثبت این فرآورده در اختراعات و ابتکارات به وسیله اینترنت انجام شده در حال حاضر در حال طی مراحل نهایی ثبت این غذا دارو هستیم.
امیرزاده سلجوقی با اشاره به برگزیدن واژه قود به عنوان برند این محصول می گوید: قود در واقع واژه محلی شهرستان بم بوده که این اصطلاح به اصلی ترین جوانه های درخت گفته می گردد و حیات درخت خرما به آن وابسته است.
مبدع قهوه هسته خرما در ادامه به مهر می گوید: هسته خرما در گذشته به عنوان دارو برای درمان عفونت های کلیه و مثانه استفاده می شده همچنین از پودر سوخته شده آن برای تقویت موی سر، مژه و ابرو استفاده می کردند. ترکیب پودر هسته خرما با مواد سنتی برای کمردرد و سردرد در طب سنتی به ویژه در بین خانم ها رواج داشته است.
امیرزاده سلجوقی یادآور می گردد: در دوران اخیر نیز از هسته خرما به عنوان مکملی برای خوراک دام و طیور استفاده می شده که به دلیل هزینه های بالا برای پودر کردن، جمع آوری و فرآوری از رونق افتاده است.
این کارآفرین بمی در ادامه در مورد مراحل تهیه قهوه هسته خرما می افزاید: این عملیات یک فرایند شش ماهه فرآوری داشته که به صورت طبیعی و ارگانیک انجام می گردد و پس از آماده شدن به عنوان غذا دارو در اختیار مردم قرار می گیرد.
اثرات قهوه هسته خرما بر روی 12 بیماری
امیرزاده سلجوقی اذعان می دارد: براساس تحقیقات میدانی انجام شده توسط تیم کارشناسان ما، قهوه هسته خرما حداقل برای 12 بیماری از جمله دیابت (تنظیم قند خون به طور طبیعی)، دفع سنگ کلیه و مثانه، رفع عفونت های کلیه و مثانه، درمان رماتیسم، درد مفاصل، درمان پروستات، افزایش شیر مادارن شیرده، کاهش ریزش مو، آرامش اعصاب و تقویت سیستم ایمنی بدن مفید است.
وی این غذا دارو را برای همه انواع دیابت مفید دانسته می می افزاید: این فرآورده به طور طبیعی میزان قند خون بدن را تنظیم می نماید.
این کارآفرین بمی اذعان می دارد: قهوه هسته خرما را می توان با آب گرم، آب سرد و یا شیر مخلوط نموده و میل نمود. همچنین دم نموده این قهوه دارای طبع گرم بوده و می تواند در بهبود بیماران کلیوی تاثیرگذار باشد.
فراوری 30 فرآورده از خرما
امیرزاده سلجوقی از فرآوری بیش از 30 نوع فرآورده خرما در کارگاه خود خبر می دهد و تصریح می نماید: مهم ترین این فرآورده ها قهوه هسته خرما و سرکه خرماست.
وی اذعان می دارد: این نوع سرکه که از گوشت خرما تهیه می گردد؛ چربی سوز بوده و در پیشگیری از سرطان، تقویت قلب، رسوب زدایی از رگ ها، تنظیم فشار خون، جلوگیری از پوکی استخوان، آلزایمر، پیشگیری از بیماری های پوست و مو، دفع اوره از بدن، کاهش چربی اضافی، درمان عفونت های خونی، رفع نماینده انگل های مهم معده و روده ، میکروب زدایی از دهان و تقویت لثه، رفع کردن خارش بدن و کهیر، رفع نماینده صفرا، رفع خارش ناشی از گزش زنبور و حشرات موثر است.
وی از وجود چندین مقاله علمی در مورد فواید هسته خرما در سایت های علمی مختلف خبر داده و می افزاید: تحقیقات ما در این زمینه توسط دو تیم پزشکی انجام می گردد. بررسی هسته خرما انجام شده و مواد تشکیل دهنده عمده آن تعیین شده اند که همه برای بدن مفید هستند.
اشتغالزایی برای 120 نفر
امیرزاده سلجوقی با استناد به آمار ارائه شده ار سوی وزارت بهداشت در مورد مبتلایان به دیابت می افزاید: آمار واقعی دیابتی های کشور نشان می دهد که حدود نیمی از مردم کشور ما با این بیماری درگیر هستند.
وی یادآور می گردد: کلیه مواد اولیه و ماشین آلات فرآوری، فراوری و بسته بندی قهوه خرما در کشور ما وجود دارد که با کمترین هزینه می توان آنها را فراهم کرد.
امیرزاده سلجوقی کرمان را یکی از مهم ترین استان های فراوری نماینده خرما در کشور عنوان نموده و می گوید: پیش از این هسته خرما جز ضایعات به شمار می رفت و از آن هیچ استفاده خاصی نمی شد اما امروز می توان از آن فرآورده های متعددی را به دست آورد.
وی می گوید: در کنار بعد درمانی این مسئله؛ باید به مساله اشتغالزایی نیز اشاره نمود به گونه ای تا به امروز به طور مستقیم برای پنج نیروی محلی در کارگاه و پنج نفر در مرکز استان کرمان اشتغالزایی شده و 100 نفر نیز به طور غیرمستقیم در این حوزه در حال فعالیت هستند.
فراوری قهوه هسته خرما در مرحله تست و ذائقه سنجی
امیرزاده سلجوقی محلش کارگاهش را در 75 کیلومتری از بم و در دل یک نخلستان ذکر می نماید و می گوید: تحقیقات در زمینه قهوه هسته خرما از حدود سه سال گذشته شروع شده و این غذا دارو یک سال پیش وارد بازار شد.
این کارآفرین بمی ادامه می دهد: در حال حاضر در مرحله تست و ذائقه سنجی هستیم و مقداری از فراوریات ما به منظور ذائقه سنجی وارد بازار شده است.
امیرزاده سلجوقی گفت: این محصول در حال حضار در بسته های پلاستیکی در عطاری های کرمان(تمامی شهرستان ها)، مشهد، ساری، چالوس، تهران، کرج، قم، خرم آباد، نائین و شیراز وجود دارد و به زودی سیستم بسته بندی را کامل نموده در قوطی هایی با برند قود وارد بازار می گردد.
مسئولین از کارآفرینان حمایت نمایند
وی خواهان حمایت وزارت بهداشت در این زمینه شده و می گوید: توقع داریم که مسئولین دست افرادی را که در زمینه اشتغالزایی و رفع دغدغه های درمانی مردم گام برمی دارند را گرفته و از آنها حمایت نمایند.
امیرزاده سلجوقی به صحبت های دکتر اکبری متخصص طب سنتی در مورد خواص هسته خرما استناد نموده و یادآور می گردد: در حال حاضر هسته خرما را به صورت قهوه فراوری می کنیم که مصرف عام داشته باشد اما برنامه های وسیعی برای آینده داریم از جمله اینکه قصد داریم محصولاتی نظیر شکلات هسته خرما و راحت الحلقوم نیز با استفاده از هسته خرما تهیه کنیم.
منبع: جام جم آنلاین