13 اشتباهی که عمر لپ تاپ شما را کاهش می دهد
به گزارش بهترین مقاله، خبرنگاران - سهیل بالینی: حتی لپ تاپ های مقرون به صرفه قیمت در بازار جهانی، در بازار فناوری ایران با قیمت هایی سرسام آور به فروش می رسند. تعویض لپ تاپ های کهنه تر و حتی تعمیر این وسیله الکترونیکی نیز هزینه زیادی روی دست کاربران خواهد گذاشت. چه بهتر تا با استفاده بهینه از لپ تاپ، عمر مفید این کامپیوتر های همراه را افزایش دهیم.
اشتباهات ساده ای در استفاده روزمره از لپ تاپ ها وجود دارد که می تواند عمر این گجت سودمند را تا مقادیر بسیار زیادی کاهش دهد. رعایت این موارد می تواند از بسیاری از مسائل سخت افزاری و نرم افزاری لپ تاپ ها جلوگیری کند.
لپ تاپ را روی پای خود می گذارید
برخلاف معنای کلمه لپ تاپ، بهتر است از این وسیله بر روی پا استفاده نگردد. با این که لپ تاپ های بدون فن به بازار فناوری وارد شده اند، اما اغلب لپ تاپ ها از فن برای خنک کردن پردازنده استفاده می نمایند. در طراحی این کامپیوتر های همراه، مسیر عبور هوا در قسمت زیرین قرار گرفته. با گذاشتن لپ تاپ روی پا، اندازه زیادی از مسیر تهویه هوا پوشانده می گردد و در نتیجه لپ تاپ بیش ازحد استاندارد گرم می گردد. گرمای زیاد، عمر پردازنده، حافظه و باتری را کاهش خواهد داد.
لپ تاپ را خاموش نمی کنید
بستن درب لپ تاپ، ساده ترین راه برای خاموش کردن صفحه نمایش لپ تاپ است. اما این کار در درازمدت، مسائل سخت افزاری و نرم افزاری زیادی را برای کامپیوتر های همراه ایجاد خواهد نمود. علاوه بر مصرف برق بیشتر و باقی ماندن لپ تاپ در حالت نیمه روشن، عدم نصب آپدیت ها نیز می تواند عمر نرم افزاری لپ تاپ شما را کاهش دهد. بهتر است حداقل هفته ای یک بار، لپ تاپ های ویندوزی به صورت کامل خاموش شوند.
از محافظ برق استفاده نمی کنید
بسیاری از کارشناسان پیشنهاد می نمایند که در زمان بارش شدید باران و طوفان بهتر است تا لپ تاپ و دیگر وسایل الکترونیکی از برق جدا شوند. هرچند هنوز برترین راه برای محافظت از اغلب وسایل برقی خانه از جمله یخچال، تلویزیون و لپ تاپ، استفاده از محافظ برق است. یک محافظ برق استاندارد، قیمت بالایی ندارد، اما تعویض شارژر، باتری یا اجزای داخلی لپ تاپ هزینه زیادی را به کاربر تحمیل خواهد نمود.
لپ تاپ را با استفاده از صفحه نمایش بلند می کنید
یکی از عادات بدی که تعدادی از کاربران دارند این است که به لپ تاپ به عنوان یک وسیله خراب نشدنی نگاه می نمایند. بلند کردن لپ تاپ با استفاده از صفحه نمایش می تواند نه تنها باعث خرابی صفحه نمایش گردد، بلکه اتصالات صفحه نمایش به بخش پایینی لپ تاپ را نیز قطع کند. بیشتر وزن لپ تاپ در قسمت داخلی آن قرار گرفته است و بهتر است کامپیوتر های همراه را با استفاده از این بخش جابجا کنیم.
از کیف های مخصوص لپ تاپ استفاده نمی کنید
استفاده از کیف های غیر استاندارد برای لپ تاپ و بعلاوه قرار ندادن لپ تاپ در قسمت مخصوص حمل این وسیله در کیف، از اشتباهاتی است که عمر مفید کامپیوتر های همراه را به خطر می اندازد. خطرات سقوط و افتادن کیف را که در نظر نگیریم، جابجایی و تکان خوردن لپ تاپ در کیف نیز می تواند عمر مفید هارد دیسک ها را کاهش دهد.
از هارد دیسک های کهنه استفاده می کنید
اغلب لپ تاپ های تازه از سیستم های تازهی مانند حافظه های SSD و فلش استفاده می نمایند. لپ تاپ های قدیمی تر، اما از حافظه داخلی سخت استفاده می نمایند که عمر مفید کمتری دارد. درصورتی که مدت زمان زیادی از استفاده شما از لپ تاپ می گذرد، بهتر است حافظه داخلی کامپیوتر خود را به یک حافظه سریع SSD ارتقا دهید. حافظه های SSD علاوه بر سرعت بالا، از عمر مفید و امنیت بالاتری برخوردارند.
استارت آپ ویندوز شلوغ است
استارت آپ به تمامی اپلیکیشن ها و فرایند هایی گفته می گردد که با آغاز سیستم عامل و روشن شدن لپ تاپ، آغاز به کار می نمایند. در بلندمدت ممکن است بسیاری از برنامه ها به فهرست استارت آپ ویندوز اضافه شوند. برنامه هایی که هیچ لزومی برای آغاز همزمان آن ها با روشن شدن لپتاپ وجود ندارد. برای آنالیز و غیر فعال کردن استارت آپ اپلیکیشن های مختلف باید به Task Manager وارد شوید و پس از ورود به پنجره Start-up، برنامه های کم اهمیت را غیرفعال کنید.
فایل های سیستمی را فشرده نمی کنید
اگر از کامپیوتر های ویندوزی استفاده می کنید، ممکن با گذشت زمان بسیاری از فایل های سیستمی تغییر نموده باشند. فشرده کردن این فایل ها باعث می گردد تا سرعت پردازش سیستم عامل بالا برود. در ویندوز می توانید با استفاده از ابزاری به نام defragmentation tool، فشرده سازی فایل های سیستمی را به برترین نحو ممکن انجام دهید. بدون شک پس از انجام این کار، سرعت بیشتری را در سیستم عامل ویندوز تجربه خواهید کرد.
از آنتی ویروس استفاده نمی کنید
هرچند نسخه های تازهتر ویندوز مانند ویندوز 10 به آنتی ویروس داخلی و از پیش نصب شده مجهز شده است، نسخه های پیشین مانند ویندوز 7 از این قابلیت برخوردار نیست. بهتر است سیستم عامل ویندوزی شما به یک آنتی ویروس قدرتمند و البته آپدیت شده مجهز باشد. در نظر داشته باشید که لازم نیست از آنتی ویروس های گران قیمت بهره ببرید. آنتی ویروس های رایگان و کاربردی زیادی برای سیستم عامل ویندوز وجود دارد.
برنامه ها را نمی بندید
توان پردازشی هر لپ تاپ با استفاده از قدرت پردازنده، اندازه رم و سرعت حافظه داخلی تعیین می شد. باز گذاشتن برنامه ها و پنجره های مختلف، فشار زیادی را به پردازنده وارد می نماید، فضای رم را هدر می دهد و سرعت حافظه داخلی را نیز کاهش می دهد. بهتر است پنجره برنامه هایی که از آن ها استفاده نمی کنیم یا قصد استفاده از آن برنامه را در آینده نزدیک نداریم، بسته گردد.
ویندوز را ریست نمی کنید
یکی از ضعف های بزرگ سیستم عامل ویندوز، کند شدن و خراب شدن در بلندمدت است. گاهی مسائل ویندوز به حدی می رسد که راهی جز بازگرداندن به تنظیمات کارخانه وجود ندارد. در نسخه های قدیمی تر ویندوز لازم بود تا سیستم عامل دوباره نصب گردد، اما در ویندوز 10 می توانید با مراجعه به Setting و جستجوی واژه Reset به این گزینه دستیابی داشته باشید. ویندوز به شما اجازه می دهد تا فایل ها و برنامه ها را حفظ کنید یا حتی سیستم را به طور کامل ریست کنید.
لپ تاپ روشن را جابه جا می کنید
مسائل هارد درایو ها در هنگام فعالیت افزایش می یابد. هارد درایو که حافظه داخلی لپ تاپ است در حالت روشن و در حال فعالیت با کوچک ترین ضربه و یا حرکت سریع آسیب می بیند. بهتر است لپ تاپ روشن را جابجا نکنید و پیش از گذاشتن در کیف از خاموش بودن لپ تاپ مطمئن شوید.
روی لینک های مشکوک کلیک می کنید
با توجه به پیشرفت آنتی ویروس ها یکی از ساده ترین راه ها برای دور زدن این سیستم دفاعی، اشتباهات کاربر است. سایت ها و ایمیل های زیادی هستند که با لغات و تعابیر فریب دهنده شما را مجاب به کلیک روی لینک های خاص خواهند کرد. این لینک ها که اغلب حاوی بدافزار، باج افزار و ویروس است، عمر سخت افزاری و نرم افزاری ویندوز را کاهش می دهد.
پ
منبع: برترین ها