10 روش برتر برای کم کردن مصرف باتری گوشی اندرویدی
به گزارش بهترین مقاله، هر ساله شرکت های تولیدنماینده گوشی های اندرویدی به کاربران اعلام می نمایند که گوشی های نو از لحاظ مصرف انرژی و شارژدهی نسبت به قبل بهینه تر شده اند. با این حال اما شما به سختی یک گوشی اندرویدی را پیدا خواهید کرد که از نظر شارژدهی بیشتر از یک روز دوام بیاورد. اگر شما هم حس کردید که گوشی اندرویدی شما به صورت غیرعادی شارژ مصرف می نماید یا در بازه زمانی کوتاهی شارژ آن تمام می گردد، خواندن تا انتهای این مقاله را از دست ندهید. به این علت که در این مطلب قصد داریم تا 10 روش کاربردی و موثر را در افزایش شارژدهی باتری گوشی های اندرویدی را به شما معرفی کنیم تا شما با پیاده سازی این روش ها بتوانید باتری گوشی خود را بهینه سازی نموده و شارژدهی بیشتری از آن ببینید.
زود تمام شدن باتری گوشی ها؛ یک مشکل شایع
متاسفانه باتری های لیتیوم یونی بنا به دلایل مختلفی ممکن است با افت کیفیت شارژدهی روبرو شوند، اما همیشه افت کیفیت و ظرفیت باتری گوشی منجر به خالی شدن زود به زود شارژ آن نمی گردد و در بعضی شرایط تنظیماتی که کاربر روی گوشی خود اعمال نموده منجر به بروز این مشکل خواهد شد. از این رو تنظیمات خاصی که روی گوشی اجرا شده، می توانند روی سرعت خالی شدن شارژ باتری دیوایس شما تاثیرگذار باشند. بنابراین احتیاج است تا یک سری تنظیمات خاص را در گوشی اندرویدی خود بهینه سازی کنید تا گوشی شارژدهی بیشتری به شما بدهد. در ادامه به آنالیز ده روش و تنظیم موثر برای افزایش شارژدهی گوشی های اندرویدی خواهیم پرداخت.
1. از قابلیت ADAPTIVE BRIGHTNESS استفاده کنید
نمایشگر گوشی هوشمند شما نسبت به سایر اجزای آن انرژی بیشتری مصرف می نماید و این امری بدیهی است. بنابراین شما باید تنظیمات مربوط به افزایش شارژدهی را از نمایشگر آغاز کنید. شما می توانید نور صفحه را با توجه به شرایط محیطی که در آن قرار دهید به صورت دستی تغییر دهید یا از قابلیت adaptive brightness استفاده کنید که به صورت اتوماتیک نور محیط را در نظر گرفته و طبق آن نور نمایشگر گوشی هوشمند شما را زیاد یا کم می نماید. شما قادر خواهید بود تا این قابلیت را از روش زیر در گوشی هوشمند خود فعال کنید:
به تنظیمات گوشی هوشمند خود رفته و سپس بخش Display را پیدا کنید.
در نهایت گزینه adaptive brightness را پیدا نموده و آن را فعال کنید.
2. حالت تاریک (Dark Mode) گوشی خود را فعال کنید
جدا از مقوله زیباشناسی این حالت، فعال کردن حالت تاریک می تواند تأثیر بسزایی در مصرف باتری و انرژی گوشی هوشمند شما داشته باشد. همان طور که می دانید، صفحه نمایش OLED هنگامی که سفید است و نور بیشتری دارد بیشترین مصرف باتری را به خود اختصاص می دهد و برعکس، اگر صفحه نمایش تیره باشد با نور کمتر، کمترین اندازه شارژ باتری را مصرف می نماید چون دیودها در این حالت به طور کامل خاموش یا کم نور می شوند. این ویژگی جزء اصلی ترین راه چاره هایی است که در پنل های OLED به کار گرفته می گردد تا بدین ترتیب در مصرف انرژی صرفه جویی گردد.
به بیانی دیگر باید گفت که در پنل های OLED، هر پیکسل به صورت جداگانه روشن می گردد. هنگامی که پس زمینه گوشی سفید باشد، همه پیکسل ها روشن می شوند و در نتیجه نمایشگر گوشی به انرژی بیشتری احتیاج پیدا می نماید. حال، زمانی که دارک مود در نمایشگر های OLED فعال است پیکسل ها برعکس LCD به رنگ سیاه در نمی آیند بلکه خاموش می شوند. در نتیجه می توان گفت در شرایطی که حالت شب در نور طبیعی روز فعال باشد، عمر باتری دو برابر زمانی خواهد بود که از این قابلیت استفاده نگردد. بنابراین اگر گوشی هوشمند شما نمایشگر OLED دارد، فعال کردن این حالت می تواند در اندازه شارژدهی گوشی بسیار موثر باشد.
شما می توانید این قابلیت را از بخش Display در تنظیمات گوشی هوشمند اندرویدی خود پیدا نموده و آن را فعال کنید. بعلاوه شما قادر خواهید بود تا از این حالت در اپلیکیشن هایی که از این قابلیت پشتیبانی می نمایند نیز استفاده کنید.
3. قابلیت ALWAYS ON DISPLAY (همیشه روشن) را غیر فعال کنید
قابلیت همیشه روشن در گوشی های هوشمند با نمایشگر OLED وجود دارد. این قابلیت شما را قادر می سازد بدون احتیاج به باز کردن قفل صفحه یا روشن کردن کامل نمایشگر، به اعلان های مهم، شرایط باتری، ساعت، تاریخ و بسیاری از بخش های مهم گوشی دسترسی داشته باشید. اگر این قابلیت در گوشی هوشمند شما فعال باشد، خواه یا ناخواه اندازه از باتری شما را هنگام روشن شدن و نمایش اعلانات مصرف خواهد نمود. گفته می گردد که این قابلیت به طور میانه حدود 8 تا 10 درصد از باتری گوشی شما را در یک روز مصرف می نماید. بنابراین اگر شما این قابلیت را کاربردی نمی دانید، پس بهتر است تا با غیرفعال سازی آن، در مصرف باتری گوشی خود صرفه جویی کنید.
برای غیرفعال کردن این قابلیت کافیست که وارد بخش تنظیمات یا همان Settings گوشی شده و سپس گزینه Lock Screen and Security را انتخاب کنید. نهایتا باید به زیرشاخه Always On Display مراجعه نمایید. در این قسمت می توانید قابلیت نمایشگر Always On Display دیوایس را غیرفعال کنید.
4. قابلیت ADAPTIVE BATTERY را فعال کنید
یکی از قابلیت های مهم دیوایس های اندرویدی Adaptive Battery است که به لطف همکاری بین واحد هوش مصنوعی هوش مصنوعی آلفابت به نام Deepmind و اندروید در دسترس کاربران قرار گرفته است. Adaptive Battery با بهره گیری روزانه از هوش مصنوعی، یادگیری عادات کاربر و تنظیم برنامه های پس زمینه بر اساس آن مصرف باتری را کاهش می دهد. این کاهش به وسیله غیرفعال کردن بخش هایی از سیستم در بازه های زمانی معین یا پاکسازی حافظه رم از اپلیکیشن هایی که کمتر مورد استفاده قرار گرفته اند، صورت می گیرد.
به عنوان مثال می توان گفت اگر شما ساعت 9 صبح پیغام هایی دریافتی را چک نموده و سپس تا عصر گوشی را کنار می گذارید، سیستم عامل اندروید یاد می گیرد که با پاکسازی این اپلیکیشن ها از حافظه رم و رفرش نکردن آن ها در مصرف باتری و انرژی صرفه جویی کند. شما می توانید این قابلیت بسیار کاربردی را از بخش تنظیمات باتری فعال کنید.
5. قابلیت VOICE ASSISTANT (دستیار صوتی) را غیرفعال کنید
دستیار صوتی می تواند به عنوان یک تایمر و زنگ بیدار باش عمل کند؛ به این صورت که با بیان عبارت OK Google، دستیار صوتی فعال می گردد و بر اساس دستوراتی که کاربر از او می خواهد برای شما یک زنگ بیدار باش تنظیم می نماید. اگرچه این قابلیت برای کاربران بسیار کاربردی به نظر می رسد، اما طبیعتاً مصرف باتری زیادی دارد. اگر شما جزو آن دسته از کاربرانی هستید که از این قابلیت استفاده نمی کنید، پس بهتر است با غیرفعال سازی آن در مصرف باتری گوشی هوشمند اندرویدی خود صرفه جویی کنید.
6. بخش BATTERY USAGE گوشی اندرویدی خود را آنالیز کنید
جالب است بدانید که گوشی هوشمند اندرویدی شما به طور منظم و پیوسته تمامی کار هایی را که در طول روز با گوشی انجام می دهید را ثبت می نماید. تجزیه و تحلیل این گزارش می تواند به شما یاری کند تا عناصری که بیشترین اندازه از باتری گوشی هوشمند اندرویدی شما را مصرف می نمایند شناسایی کنید. برای دسترسی به این بخش شما باید پس از مراجعه به بخش تنظیمات گوشی به قسمت مربوط به باتری ها رفته و با زدن سه نقطه Battery Usage را پیدا کنید.
7. اپلیکیشن های پرمصرف را محدود کنید
اکنون که گزارش بخش Battery Usage دیده اید، احتمالاً متوجه این قضیه شد ه اید که کدام یک از اپلیکیشن های مورد استفاده بیشترین مصرف باتری گوشی شما را دارند و به بیانی دیگر پرمصرف محسوب می شوند. اکنون شما می توانید دسترسی بعضی از این اپلیکیشن ها را در پس زمینه محدود کنید تا در مصرف انرژی صرفه جویی گردد. برای انجام دادن این کار مراحل زیر را دنبال کنید:
گام اول: روی اپلیکیشنی که می خواهید دسترسی به منبع انرژی آن را محدود کنید انگشت خود را کمی نگه داشته و سپس App Info را باز کنید. بعد روی قسمت باتری کلیک کنید.
گام دوم: روی گزینه Background restriction کلیک کنید و در پنجره ظاهر شده Restrict را بزنید.
8. اجرای اپلیکیشن ها در پس زمینه را محدود کنید
روش دیگری که برای بهیه سازی مصرف باتری گوشی هوشمند اندرویدتان پیشنهاد می کنیم، محدود کردن اجرای اپلیکیشن ها در پس زمینه است. برای انجام دادن این کار ضروری است تا گزینه Developer Options را روی گوشی اندرویدی خود فعال کنید. Developer Options در واقع یک منوی اختصاصی است که در تنظیمات اندروید پنهان شده تا به شما در ایجاد تغییرات در سطح سیستم یاری کند. به طور پیش فرض، گزینه های توسعه دهنده در اندروید قفل شده اند، زیرا این تنظیمات پیشرفته فقط برای توسعه دهندگان برای آزمایش برنامه ها در نظر گرفته شده اند. بنابراین، تغییر آن ها بدون اطلاع می تواند بر عملکرد گوشی هوشمند شما تأثیر بگذارد.
برای فعال کردن این قابلیت باید به منوی تنظیمات بروید، به پایین بروید و روی About Phone ضربه بزنید. در آن پنجره یک build number یا شماره ساخت وجود دارد. هفت بار روی آن ضربه بزنید. پس از آن، پیغامی را مشاهده خواهید کرد که روی آن نوشته شده You are now a developer. اکنون این قابلیت برای شما فعال شده و آن را در فهرست انتهایی تنظیمات گوشی خود خواهید یافت.
سپس وارد Developer Options شوید.
به بخش برنامه ها بروید و گزینه Background process limit را کلیک کنید. در این بخش شما می توانید تعداد برنامه های در حال انجام در پس زمینه را طبق گزینه های موجود انتخاب نمایید.
9. انیمیشن ها را غیر فعال کنید
انیمیشن ها جزئی جدایی نا پذیر در گوشی های هوشمند امروزی هستند. در واقع این انیمیشن ها هستند که موجب شده اند گوشی های هوشمند زیباتر و جالب تر شوند. در عین حال، وجود این انیمیشن ها گاهی به طور غیرمستقیم در کار شما اختلال ایجاد می نمایند. بدین معنی که انیمیشن ها یک شکاف بزرگ برای مصرف باتری گوشی هوشمند شما به شمار می آیند. شما می توانید این قابلیت را نیز فعال کنید تا در مصرف باتری گوشی هوشمند شما صرفه جویی گردد.
برای این کار مجدداً باید به بخش Developer Options وارد شوید. به سمت پایین اسکرول کنید و گزینه های Windowو Transition و Animator animation را غیرفعال کنید. با غیرفعال کردن قابلیت انیمیشن احتمالاً کمی فضای گوشی تان خشک و بی روح می گردد اما خیالتان راحت است که شارژ باتری تان حداقل در این مقوله مصرف نمی گردد.
10. گوشی هوشمند اندرویدی خود را همیشه به روز نگه دارید
به روزرسانی گوشی های اندرویدی می تواند قابلیت ها، ویژگی ها و بهینه سازی های جدیدی را برای شما به ارمغان بیاورد که این مقوله خود موجب بهینه سازی در مصرف باتری نیز خواهد شد. به روزرسانی اپلیکیشن هایی که روی گوشی نصب است هم می تواند تاثیر زیادی بر روی مصرف شارژ باتری گوشی داشته باشد. عموماً در آپدیت های جدیدی که برای اپلیکیشن ها منتشر می گردد سعی خواهد شد که عملکرد آن ها بهینه تر گردد و بدین ترتیب مصرف شارژ باتری آن کاهش یابد. بنابراین سعی کنید که همیشه جدیدترین نسخه اپلیکیشن های گوشی خود را نصب نمایید و گوشی هوشمند اندرویدی خود را به روز نگه دارید.
مشکل مربوط به باتری گوشی های هوشمند معمولا بین بیشتر کاربران مشترک است و اغلب افراد در پی راهی برای افزایش طول عمر مفید باتری گوشی هوشمند خود هستند. به همین دلیل تغییرات چشمگیری در گوشی های هوشمند رخ داده است. برای مثال می توان گفت که نمایشگر گوشی های هوشمند بزرگتر شده، ضخامت آن کمتر شده و کیفیت صفحه نمایش و دوربین آن ها نیز به طور چشمگیری بهبود پیدا نموده است، اما همزمان با این اتفاقات مثبت، مسائل مربوط به شارژ باتری نمایان می گردد. بهبود در این مسائل باعث شده تا گوشی شارژ بیشتری مصرف کند و کاربرانشان را با مشکل بزرگی به نام زود تمام شدن شارژ روبرو نمایند.
در این مقاله ما به آنالیز و معرفی 10 روش بسیار کاربردی و موثر برای بهینه سازی باتری گوشی هوشمند اندرویدی شما پرداختیم و سعی کردیم که هر روش را به صورت کاملاً ساده و آسان شرح دهیم تا شما بتوانید با اجرا و پیاده سازی این روش ها شارژدهی بیشتری از باتری گوشی هوشمند اندرویدی خود بگیرید. امیدواریم از خواندن این مطلب لذت برده باشید و این روش ها بتوانند به شما در بهینه سازی مصرف باتری گوشی یاری نمایند.
منبع: Guiding Tech
منبع: دیجیکالا مگ