چای ماسالا چیست؛ یک نوشیدنی یا اکسیر شفابخش؟!
به گزارش بهترین مقاله، در سال های اخیر در خصوص چای ماسالا مطالب بسیاری شنیده ایم؛ اما شاید به درستی ندانیم که مزایای چای ماسالا چیست و چرا این نوشیدنی به یکی از نوشیدنی های محبوب در سرتاسر جهان تبدیل شده است؟!
چای ماسالا به علت طعم و عطر خاص خود در هند بسیار محبوب است. در این کشور اعتقاد عمومی بر این است که یک فنجان کامل از چای ماسالا می تواند از انواع بیماری ها پیشگیری کند و شما را سالم نگه دارد. این نوشیدنی گرم و خوش عطر و طعم هندی، نه تنها لذت بخش است؛ بلکه سرشار از خواص درمانی هم است.
چای ماسالا ترکیبی از چندین ماده مانند هل، زنجبیل، دارچین، فلفل سیاه و دارچین است. هر فراورینماینده و علاقه مند به چای ترکیب خاص خود را برای تهیه چای ماسالا دارد؛ به همین علت، هیچ گاه دو فنجان چای ماسالا دقیقا شبیه یکدیگر نخواهند بود. البته مواد اصلی تقریبا در همه نوع ها یکسان یکی است. در این مقاله با این نوشیدنی، مزایا و نحوه تهیه آن به صورت کامل آشنا می شوید.
نکات کلیدی
- چای سیاه که ماده اصلی چای ماسالا است، دارای خواص آنتی اکسیدانی قدرتمندی است. به طور طبیعی استفاده از میخک و هل در این نوشیدنی به کاهش سطح کلسترول یاری می نماید.
- یکی دیگر از مواد تشکیل دهنده این چای میخک است که به علت خاصیت ضدالتهابی به عنوان مسکن هم به کار می رود.
- اگرچه کافئین ممکن است عوارض جانبی داشته باشد؛ اما سایر ادویه های موجود در چای ماسالا این اثرها را کم می نمایند. طعم قوی چای ماسالا همراه با دوز قوی کافئین، انرژی لازم برای آغاز یک روز مثبت را فراهم می نماید.
خواص چای ماسالا چیست؟
چای ماسالا علاوه بر طعم و عطر خاص خود، دارای خواص درمانی بسیاری است که به سلامت عمومی بدن یاری می نماید. در ادامه به بعضی از خواص مهم چای ماسالا اشاره نموده ایم.
1. کاهش التهاب
چای ماسالا از ادویه های متنوعی مانند زنجبیل تشکیل شده است؛ به همین علت، خواص ضدالتهابی قوی دارد. تحقیقات مختلف نشان داده اند که زنجبیل بر روی بدن انسان تاثیرهای مثبت بسیار زیادی می گذارد.
یکی دیگر از مواد تشکیل دهنده این چای میخک است که به علت خاصیت ضدالتهابی به عنوان مسکن هم به کار می رود.
2. تقویت سیستم ایمنی
چای ماسالا برای سیستم ایمنی بسیار مفید است؛ چراکه دارچین و میخک دارد. این دو ماده در کنار هم تاثیر درمانی یکدیگر را تقویت می نمایند.
نقش این دو درکنارهم یک خط دفاعی ایجاد می نماید که از ضعف سیستم ایمنی در برابر عفونت ها جلوگیری خواهد نمود. پس می توان گفت که چای ماسالا از خاصیت دارویی هم برخوردار است.
3. یاری به هضم غذا
مواد تشکیل دهنده چای ماسالا مانند هل و میخک در فرایند هضم بسیار موثر هستند. افزودن زنجبیل به این ترکیب اثر آن را به طور چشم گیری افزایش می دهد.
این چای باعث آرامش بدن می گردد. اگر مسائل گوارشی دارید، مصرف چای ماسالا با هل را توصیه می کنیم؛ چراکه فراوری بزاق را افزایش می دهد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد نوشیدنی های مفید جهت هضم غذا و یاری به کاهش وزن، پیشنهاد می کنیم مقاله چای سبز چیست را بخوانید.
4. حاوی آنتی اکسیدان ها
چای سیاه که ماده اصلی چای ماسالا است، دارای خواص آنتی اکسیدانی قدرتمندی است. به طور طبیعی استفاده از میخک و هل در این نوشیدنی به کاهش سطح کلسترول یاری می نماید.
این ترکیب از تشکیل پلاک های مضر که باعث انسداد و بیماری های قلبی می شوند، جلوگیری می نماید. مواد موجود در چای ماسالا به تنظیم فشار خون و ضربان قلب یاری می نمایند.
5. پیشگیری از سرطان
تحقیقات نشان داده اند که خواص آنتی اکسیدانی قوی چای ماسالا می تواند در پیشگیری از سرطان موثر باشد. مطالعه های مختلف روی دارچین، زنجبیل و هل نشان داده اند که این مواد خاصیت ضدسرطانی دارند. پس برای پیشگیری از انواع سرطان می توانید مصرف چای ماسالا را در برنامه غذایی خودتان بگنجانید.
6. افزایش سطح انرژی
ماده اصلی تمامی انواع چای ماسالا چای سیاه است که حاوی اندازه زیادی کافئین است. پژوهش های مختلف نشان داده اند که کافئین به طور طبیعی سطح انرژی بدن را افزایش می دهد.
اگرچه کافئین ممکن است عوارض جانبی داشته باشد؛ اما سایر ادویه های موجود در چای ماسالا این اثرها را کم می نمایند. طعم قوی چای ماسالا همراه با دوز قوی کافئین، انرژی لازم برای آغاز یک روز مثبت را فراهم می نماید.
ابزار لازم برای تهیه چای ماسالا چیست؟
برای تهیه چای ماسالا می توانید از روش های مختلفی بهره ببرید. یکی از ساده ترین راه ها، خرید پودر آماده چای ماسالا است. شما با ترکیب این پودر با شیر داغ یا آب جوش، می توانید در کم ترین زمان ممکن این نوشیدنی خوش طعم را آماده کنید.
به طور معمول، یک قاشق غذاخوری از پودر آماده برای تهیه یک فنجان کافی است؛ اما اگر به طعم زنجبیل یا دارچین حساس هستید، می توانید از اندازه کم تری بهره ببرید.
البته شما می توانید برای تهیه چای ماسالا خودتان هم اقدام کنید. اما برای این کار به مواد و ابزار لازم احتیاج دارید. در زیر تمام مواد لازم برای تهیه این چای آورده شده است:
- ظرف بزرگ
- اجاق گاز
- قاشق
- نصف قاشق غذاخوری رازیانه
- یک و نیم تا دو پیمانه آب
- سه چهارم پیمانه شیر پرچرب
- دو تا سه قاشق شکر (ترجیحا ارگانیک)
- 3 عدد هل سبز
- عسل به اندازه دلخواه
- یک عدد فلفل سیاه
- 2 تا 3 عدد میخک
- یک تکه دارچین به طول حدود 1.5 سانتی متر (اختیاری)
- یک قاشق چای خوری زنجبیل
- دو سوم قاشق چای سیاه
بیشتر بخوانید: چلغوز چیست؟ | آنالیز ارزش غذایی + طریقه مصرف
نحوه درست کردن چای ماسالا
همان طورکه در بالا اشاره شد، چای ماسالا با ترکیب چای سیاه، شیر و انواع ادویه های گرم و معطر تهیه می گردد. برای تهیه یک فنجان چای خوشمزه در خانه مراحل زیر به ترتیب انجام دهید:
- در داخل یک قوری یا یک ظرف، آب، ادویه های کامل و زنجبیل تازه را ترکیب کنید. سپس مخلوط را به جوش بیاورید و حرارت را کم کنید تا روی حرارت ملایم بجوشد. شما در این مرحله باید اجازه دهید ادویه ها و زنجبیل طعم خود را به آب منتقل نمایند.
- چای سیاه را به آب در حال جوشیدن و ادویه ها اضافه کنید. بگذارید چای چند دقیقه دم بکشد تا به غلظت مورد نظر برسد.
- شیر را به قوری اضافه کنید و چند دقیقه دیگر روی حرارت ملایم بجوشانید تا چای ماسالا گرم گردد.
- مخلوط چای ماسالا را صاف کنید تا ادویه های کامل، زنجبیل و برگ های چای جدا شوند.
- چای ماسالا را با شکر، عسل یا شیرین نماینده دیگری به دلخواه شیرین کنید.
چای ماسالا را به صورت داغ در فنجان یا لیوان سرو کنید. اگر می خواهید چای را همان طور که در هند سرو می گردد، بنوشید، می توانید از فنجان های سفالی بهره ببرید!
ترکیبات چای ماسالا چیست؟
گیاهان و مواد دقیق مورد استفاده در تهیه چای ماسالا باتوجه به سلیقه شخصی و تفاوت های هر منطقه می تواند بسیار متغیر باشد؛ اما ادویه ها و گیاهان رایج در تهیه آن عبارتند از:
- چای سیاه: معمولا از انواع قوی و معطر مانند چای آسام یا سیلان استفاده می گردد.
- ادویه های کامل: ادویه های رایج شامل دارچین، هل سبز، میخک و دانه های کامل فلفل سیاه هستند.
- زنجبیل تازه: زنجبیل تازه به صورت نازک برش داده شده یا رنده می گردد و طعمی گرم و تند به چای اضافه می نماید.
- شیرین نماینده ها: شکر، عسل یا سایر شیرین نماینده ها به اندازه دلخواه اضافه می شوند.
- شیر: از شیر پرچرب، جایگزین های غیرلبنی مانند شیر بادام، سویا یا حتی شیر تغلیظ شده برای اضافه کردن خامه ای بودن به چای استفاده می گردد.
جمع بندی
چای ماسالا یک نوشیدنی خوش طعم و پرطرفدار هندی است که ترکیبی از چای سیاه، شیر، ادویه های گرم و عطرهای خاص را در خود دارد. این چای نه تنها به علت طعم و عطر فوق العاده اش محبوب است؛ بلکه به خاطر خواص درمانی بی نظیرش هم مورد توجه قرار گرفته است.
چای ماسالا از تقویت سیستم ایمنی و کاهش التهاب گرفته تا بهبود هضم و افزایش انرژی، یک گزینه عالی برای حفظ سلامت عمومی بدن است. حال که معین شد مزایای چای ماسالا چیست شما با رعایت چند مرحله ساده و استفاده از مواد تازه، می توانید این نوشیدنی مقوی و دلپذیر را در خانه تهیه کنید و از طعم و فواید آن لذت ببرید.
سوالات متداول
مزایای چای ماسالا چیست؟
چای ماسالا به تقویت سیستم ایمنی بدن، یاری به هضم غذا، پیشگیری از سرطان، افزایش انرژی، کاهش التهاب بدن یاری می نماید.
آیا چای ماسالا برای سلامتی مفید است؟
بله؛ چای ماسالا بارمحتوای غنی آنتی اکسیدان ها و توانایی در پیشگیری از بعضی بیماری ها و تقویت سیستم ایمنی بدن، برای سلامتی شما مفید است.
چای ماسالا یا قهوه کدام یک سالم تر است؟
چای ماسالا به خاطر خواص آنتی اکسیدانی، محتوای کافئین کمتر و دیگر فواید سلامتی مانند تقویت سیستم ایمنی بدن، بسیار سالم تر از قهوه است.
آنتی اکسیدان های موجود در چای چه فوایدی برای سلامتی دارند؟
آنتی اکسیدان ها در چای به محافظت از سلول ها، کاهش ریسک بیماری های قلبی و عروقی و تقویت سلامت عمومی بدن یاری می نمایند.
آیا نوشیدن چای ماسالا به صورت روزانه مسئله ای ندارد؟
حفظ تعادل در هر کاری بسیار منطقی است؛ اما گزارش خاصی مبنی بر مضر بودن مصرف روزانه چای ماسالا تا به امروز منتشر نشده است.
منبع: آچاره