پیش بینی اکونومیست از سرنوشت ترامپ
به گزارش بهترین مقاله، خبرنگاران: اکونومیست پیش بینی می نماید ترامپ یا یکی از اعضای خانواده او برای دوره بعدی انتخابات ریاست جمهوری باقدرت بازگردد. این نشریه معتبر نگران است باوجود شکست ترامپ، ترامپیسم در آمریکا هم چنان آثار خود را به جا بگذارد.
به گزارش خبرنگاران،نزدیکی غیرمنتظره رأی های جو بایدن و دونالد ترامپ نشانه آن است که پوپولیسم همچنان در آمریکا ادامه حیات می دهد.این انتخابات عیان کرد که پیروزی غافلگیرکننده ترامپ در انتخابات 2016، نه یک اتفاق و انحراف که آغازی بر یک تغییر عمیق ایدئولوژیک است. ترامپ باوجود روبروه با چالش انتظارات و بحران شیوع کرونا، توانست آرای خود در این دوره از انتخابات را در مقایسه با سال 2016 افزایش جدی دهد. اکونومیست احتمال می دهد: ترامپ یا یکی از اعضای خانواده وی برای رسیدن به کاخ سفید در سال 2024 نامزد گردد. این نشریه در ادامه با اشاره به ناتوانی آمریکا در شکست دادن قاطعانهتر ترامپیسم دو نکته را مطرح نموده است.
نکته اول: شکست تحقیرآمیز ترامپ میتوانست برای سیاستمدارانی مانند بولسونارو در برزیل و ماری لوپن در فرانسه چالش برانگیز و عبرت آموز باشد. اما این چنین نیست و بلکه آن ها راستا روشنی پیش روی خود می بینند نایجل فاراژ، رهبر پیشین حزب هوادار برگزیت در حال برنامهریزی برای بازگشت به صحنه است. وجود حمایت از ترامپ به این معناست که رد مهاجرت، نخبگان شهری و جهانیشدن، موضوعاتی که پس از بحران سال 2008-2009 جان گرفته بودند، هنوز زنده و برقرار است.
نکته دوم: ترامپ در امور خارجه نیرویی اخلالگر و معاملهگر بود و رفتارش با متحدان و پیمان ها توهین آمیز بود . در مقابل، بایدن از دوران حضورش در سنا، به ارزشهای دیپلماسی آمریکایی پایبند بوده است. بیتردید او به دنبال احیای پیوندهای نزدیک با متحدان و تقویت حاکمیت جهانی خواهد بود و این کار را از راستا تداوم عضویت در سازمان بهداشت جهانی و پیوستن مجدد به پیمان تغییرات جوی پاریس انجام خواهد داد. با توجه به نتایجی که او در انتخابات به دست آورده است کار دموکرات ها سخت است. شکست آن ها در کسب اکثریت کرسیهای سنا به این معناست که بایدن در تصویب لوایح یا انتصاب قضات با چالش روبرو خواهد بود. لایحهای درزمینهٔ زیرساختها، اصلاح نظام بهداشت و سلامت و قوانین زیستمحیطی همه و همه میتوانند در کنگره به بنبست برسند.
این شکست تا حدودی منعکسکننده این حقیقت است که دموکراتها توانایی جذب آرای سفیدپوستان، رأی دهندگان فاقد تحصیلات دانشگاهی، به ویژه در مناطق حومهنشین را نداشتهاند. آن ها همچنین در میان مردان جوان آمریکایی-آفریقایی و رأی دهندگان لاتین و اسپانیاییتبار در فلوریدا و تگزاس خیلی کمتر از حد انتظار مورد استقبال قرار گرفتند. این باختها فرضیه دموکراتها در مورد کسب پیروزی آسان با تغییر ترکیب جمعیتی در آمریکا را زیر سئوال می برد.
اکونومیست تأکید دارد:این انتخابات بار دیگر نشان داد که آمریکا دارای یک ملت چندپاره است. بسیاری از سیاستمداران آن این چندپارگی را تقویت میکنند و هیچ کدام از آن ها بیشتر از ترامپ این کار را نکرد.
منبع: اقتصادنیوز