جراحی بسته دیسک کمر و گردن با لیزر

به گزارش بهترین مقاله، خبرنگاران : بیماری های عضلانی-اسکلتی شایع ترین بیماری های ناشی از کار هستند و کمردرد در میان این بیماری ها از اهمیت ویژه ای برخوردار است. صرف هزینه های سنگین (مستقیم و غیرمستقیم) در خصوص بیماران مبتلا به کمردرد خصوصاً کمردرد مزمن، اهمیت روش های درمانی تازه را بیش از پیش مطرح می نماید. لیزر درمانی روش تازهی است و به تازگی جای خود را در سیستم درمانی کشورمان باز نموده است و تعیین شده است که در درمان کمر درد های مزمن نقش مهمی را ایفا می نماید.

جراحی بسته دیسک کمر و گردن با لیزر

عمل جراحی بسته دیسک کمر

چهل سال پیش پزشکان در پی راهی بودند شاید بتوانند بدون برش دادن پوست قسمت بیرون زده دیسک را در بیماران مبتلا به فتق دیسک های کمری خارج کنند. این کوشش ها منجر به ابداع روشی شد که در آن تخلیه دیسک از راه لوله باریکی که از راه پوست به داخل دیسک فرستاده می شد امکان پذیر گشت. به این روش عمل جراحی بسته دیسک کمر می گویند.

کوشش های بیشتر در این زمینه وسایل و روش های دیگری را در انجام این نوع عمل ها معرفی نمود. روش هایی که همه آن ها یک ویژگی مشترک داشتند: جلوگیری از انجام جراحی باز و عدم دستکاری آناتومی طبیعی بدن

مزیت این روش ها نسبت به عمل جراحی باز چیست؟

  • عدم احتیاج به بیهوشی (انجام عمل با بیحسی موضعی)
  • عدم احتیاج به بستری در بیمارستان
  • عدم وجود زخم و بخیه پس از عمل
  • عدم وجود درد حین و پس از عمل
  • برگشت سریع به فعالیت های روزانه

روش نوین درمان دیسک کمر با لیزر را شرح دهید.

معمولا در بیشتر نقاط جهان جراحی بسته دیسک گردن و کمر اولین انتخاب برای بیماران است. مگراینکه به دلایلی با این روش نتوان مشکل بیماران را حل کرد که در این صورت به طرف جراحی باز می رویم. البته بیش از 90% موارد با همین روش درمان می شوند.

چرا این روش از جراحی باز بهتر است؟

به چند علت؛ یکی اینکه طول زمان عمل بسیار کوتاه است و مریض بیش از 4 ساعت در بیمارستان نخواهد بود. موضوع مهمتر اینکه بیهوشی ندارد و با بی حسی موضعی انجام می شود. به این علت که ستون فقرات دستکاری نمی شود عوارض حین عمل و بعد از عمل ندارد.

مهم ترین مساله این است که بیمار فورا و بعد از نهایتا دو روز استراحت به جریان زندگی باز می شود. این روش محدودیت ندارد و هر چند بار که بخواهیم می توانیم از این روش استفاده کنیم. با این روش می توان همزمان بیش از یک دیسک را لیزر کرد. این ها اولویت هایی است که باعث می شود این روش را انتخاب کنیم. سوالی که بیشتر افراد دارند در خصوص برگشت پذیری است که این عمل به هیچ عنوان برگشت پذیر نیست. درمان قطعی است و این مواردی است که معمولا مطرح می کنیم.

اگر دیسک دچار پارگی شده باشد باز پیشنهاد شما لیزر است؟

بله باز هم همین روش را پیشنهاد می کنم.

چه تضمینی وجود دارد که پارگی دیسک دوباره برنشود؟

معمولا بالای 90% از موارد این عمل ها برگشت ندارند مگر اینکه مورد خاصی وجود داشته باشد.

برخی از بیماران به علت عصب سیاتیک کمر درد های شدیدی دارند، به این افراد هم جراحی با لیزر را پیشنهاد می کنید؟

بیرون زدگی دیسک های کمری و فشار بر روی عصب سیاتیک باعث بروز درد عصب سیاتیک می شود که معمولا درد به پا ها منتقل شده و بازهم لیزر کردن دیسک، فشار را بر روی عصب سیاتیک از بین می برد.

برخی از بیماران هم بعد از چند سال مشکل دیسک و جراحی نکردن دچار پا در می شوند و می لنگند آیا بعد از عمل با لیزر مشکل لنگیدنشان حل می شود؟

معمولا کسانی که تنگی کانال دارند همزمان علاوه بر لیزر درمانی درمان دیگری هم به کار می رود که در کل فشار در ناحیه کانال نخاعی را کاهش می دهد.

برای بیمارانی که عمل جراحی انجام داده اند و به هر علتی جراحی با پیروزیت همراه نبوده چه توصیه ای دارید؟

دستکاری ستون فقرات و به هم خوردن آناتومی در پی جراحی باز باعث چسبندگی در ناحیه عمل شده و این مسئله باعث می شود که بیمار درد های بسیار شدیدی را تجربه کند. چسبندگی ممکن است چند ماه و یا چند سال بعد از عمل بوجود بیاید، برای این نوع بیماران معمولا از روش های ترکیبی مثل لیزر، رادیو فرکانسی و نورولیز استفاده می شود تا چسبندگی آزاد شود. معمولا در این روش از اپیدوروسکوپ استفاده می شود که مثل هر آندوسکوپی دیگری محل ضایعه در دید مستقیم قرار می گیرد. در نهایت اگر این بیماران به هر علتی با روش های مرسوم درمان نشوند استفاده از دستگاه محرک نخاعی مشکل این بیماران را بر طرف می نماید.

بیماری بیست سال پیش دیسک کمر خود را جراحی نموده، امروز بعد از گذشت بیست سال اگر بخواهد با لیزر عمل کند مسئله ای ندارد؟

نه ما در این روش محدودیت زمانی نداریم.

علاوه بر درد مربوط به دیسک آیا دلایل دیگری هم برای کمر درد و گردن درد وجود دارد؟

بله، حدود 30 درصد کمر درد ها و 40 تا 50 درصد درد های ناحیه گردن مربوط به درگیری مفاصل فاست اطراف ستون فقرات می باشند.

از نظر هزینه چطور، این روش چقدر با جراحی باز فرق دارد؟

هزینه های این روش خیلی کمتر از جراحی باز است.

آرتروز در کدامیک از مفاصل بیشتر اتفاق می افتد؟

مفاصل زانو، لگن، شانه، گردن و کمر مفاصلی هستند که آرتروز در آن ها اتفاق می افتد. در هر قسمت از بدن این تخریب سبب ایجاد علائم و نشانه های خاصی می باشد.

آرتروز کمر در کدام مفاصل اتفاق می افتد؟

مهره های کمر در محل دیسک ها با هم ارتباط دارند. علاوه بر این محل مهره ها دارای زوایدی هستند که سبب می شود هر مهره با مهره بالاتر و پایینتر از خودش در مفاصلی که در دو طرف مهره قرار دارند ارتباط برقرار کنند. این مفاصل بسیار کوچک، مفاصل بین مهره ای یا مفاصل فاست (facet joint) نامیده می شوند. تخریب در این مفاصل می تواند سبب ایجاد آرتروز کمر یا سندرم فاست کمری شود.

علائم آرتروز ستون فقرات چیست؟

  • درد: درد در ناحیه کمر که می تواند به پا ها خصوصا پشت پا انتشار داشته باشد. این درد مشابه درد های سیاتیکی می باشد.
  • محدودیت حرکت، درد در خم شدن به پهلوها، خم شدن به عقب یا چرخش می تواند محدودیت ایجاد نماید.
  • خشکی کمر: این خشکی عمدتا موقع بیدار شدن از خواب اتفاق می افتد.
  • تشدید درد با نشستن: درد با ایستادن و خصوصا در نشستن تشدید می شود. رانندگی در این بیماران می تواند بسیار دردناک باشد.
  • احساس خستگی در کمر: اسپاسم عضلات ثانویه به درد می تواند سبب ایجاد خستگی شود.

برای درمان آرتروز زانو با لیزر، که بین ایرانیان بسیار شایع است نحوه درمان چگونه است و این نکته که گفته می شود آرتروز درمان قطعی ندارد. در این روش چقدر درست است؟

آرتروز حقیقتا درمان قطعی ندارد. مثل دیابت و فشار خون، ولی ما بیمار را رها نمی کنیم و با دارو درمانی بیماری را کنترل می کنیم. آرتروز هم چنین است و درمان قطعی ندارد ولی ما می توانیم بیماری را کنترل کنیم. با لیزر یا استفاده از سلول درمانی و روش های مختلف دیگری که لیزر در این زمینه بسیار پیروز بوده است، بیمار سالی یک یا دوبار لیزر درمانی می شود و درد های او به راحتی کنترل می شود. استفاده از لیزر عوارض خاصی ندارد. تنها نکته ای که مطرح است تفاوت در احتیاج به مراجعه بین بیماران مختلف است که بیمار سالی یک یا دوبار احتیاج به مراجعه و لیزر درمانی دارد.

لیزر درمانی را برای آرتروز در مراحل اولیه بیماری مناسب می دانید؟

لیزر در بیمارانی که تمایل به تعویض مفصل زانو ندارند و یا کاندید تعویض مفصل نمی باشند، می تواند یاری کننده باشد.

اهمیت تشخیص صحیح درگیری مفاصل فاست ستون فقرات

با توجه به اینکه علائم درگیری این مفاصل با بیرون زدگی دیسک های ستون فقرات تا حدی شبیه به هم هستند، تشخیص این درگیری بسیار مهم است.

تشخیص این بیماری چگونه انجام می شود؟

مهمترین مسئله برای تشخیص، معاینه بالینی است. انجام گرافی ساده می تواند یاری کننده باشد، ولی سی تی اسکن ستون فقرات قدرت بالایی در تشخیص مشکل این مفصل دارد. مطمئن ترین و قطعی ترین تشخیص بلوک مفصل فاست می باشد.

درباره سردرد های مزمن از جمله میگرن چطور؟ به چه علتی بیماران از میان درمان ها و روش های دیگر لیزر را انتخاب می کنند؟

تا به حال برای میگرن روش درمانی قطعی وجود نداشته است. دارو درمانی تا حدودی درد بیماران را تسکین می دهد. در چند سال اخیر لیزر درمانی توانسته این بیماری را درمان کند. در برخی موارد بیرون زدگی دیسک گردن علائمی شبیه سر درد های میگرنی را برای فرد ایجاد می نماید؛ بنابراین انجام ام آر آی گردنی در تمام بیمارانی که عنوان سر درد میگرنی را یدک می کشند ضروری است.

پیروزیت این روش در درمان سر درد میگرنی چقدر است؟

این روش برترین درمان با ضریب پیروزیت بالای 90 درصد می باشد.

آیا لیزر درمانی در کنترل درد های سرطانی نقشی دارد؟

بله، بیمارانی که به سرطان های پیشرفته مبتلا هستند معمولا درد های شدیدی را تجربه می کنند. کنترل این درد ها با دارو امکان پذیر نیست. در این موارد می گوییم اعصاب قسمتی از بدن که منشا درد است، به وسیله لیزر یا رادیو فرکانسی برای مدت خاصی از کار می افتد و انتقال درد انجام نمی شود. بعد از مدتی که معمولا 4 تا 6 ماه است بیمار می تواند یک مرحله دیگر این روش را انجام دهد و تا زمانی که زندگی می نماید درد ها قابل کنترل می شود.

  • درمان آرتروز زانو با لیزر
  • درمان انواع سردرد های مزمن از جمله میگرن با لیزر
  • درمان درد های لگنی مزمن با لیزر
  • درمان تعریق زیاد در سر و اندام ها با لیزر
  • درمان درد های بعد از زونا با لیزر
  • درمان درد های سوزشی پا در بیماران دیابتی
  • درمان وز وز گوش با لیزر
  • کنترل درد های سرطانی با لیزر

پ

منبع: برترین ها
انتشار: 21 مهر 1403 بروزرسانی: 21 مهر 1403 گردآورنده: bestarticles.ir شناسه مطلب: 2345

به "جراحی بسته دیسک کمر و گردن با لیزر" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "جراحی بسته دیسک کمر و گردن با لیزر"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید