بحران سوخت در انگلیس؛ از صف های طولانی و زدوخورد تا شکسته شدن رکورد قیمت بنزین

به گزارش بهترین مقاله، در روزهای اخیر صف های طولانی خودروها در انگلیس در مقابل صندلی های سوخت و بالا رفتن قیمت بنزین به بیشترین سطح از سال 2013، این کشور را با بحرانی بی سابقه روبرو نموده است.

بحران سوخت در انگلیس؛ از صف های طولانی و زدوخورد تا شکسته شدن رکورد قیمت بنزین

به گزارش گروه بین الملل خبرنگاران، صف های طولانی مردم انگلیس در پمپ بنزین ها که با نگرانی منتظر پر کردن باک خودروهای خود هستند در روزهای اخیر در این کشور اروپایی به واقعیتی ناخوشایند تبدیل شده است. تداوم بحرانی که ماه هاست ادامه داشته و در روزهای اخیر به اوج خود رسیده است. تقریباً دوسوم حدود 5500 صندلی مستقل عرضه سوخت انجمن خرده فروشان بنزین از روز دوشنبه بنزین ندارند و انتظار می رود سایرین هم به آن ها ملحق شوند.

در حالی که دولت انگلیس کوشش می نماید اوضاع را عادی جلوه بدهد و از مردم خواسته مثل همواره عادی خرید نمایند، خشم مردم از انتظار طولانی در صف های بنزین و هرج و مرج ایجاد شده، کار را به جایی رسانده که مواردی از چاقوکشی و زد و خورد در صندلی های عرضه بنزین گزارش شده است.

در عین حال، این امر خسارت سیاسی هم برای دولت انگلیس داشته و به دلیل رکورد بالای قیمت انرژی، بیشتر انگلیسی ها از نحوه رسیدگی دولت به این ماجرا انتقاد می نمایند و مقدار رضایت از عملکرد بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس در پی نگرانی ها از احتمال بازگشت زمستان نارضایتی دهه 1970 کاهش یافته است.

ابعاد بحران سوخت انگلیس

پس از اینکه برخی از شرکت های بزرگ نفتی صندلی های بنزین خود را در روز آدینه تعطیل کردند، بسیاری از مردم به دلیل نگرانی از روبرو شدن با کمبود بنزین، به این صندلی ها هجوم بردند.

هفته گذشته، بی پی شرکت نفت و گاز بریتانیایی چندملیتی که دفتر مرکزی آن در شهر لندن واقع شده است بیان کرد که به دلیل مسائل مربوط به تحویل سوخت بدون سرب و دیزل مجبور به تعطیلی موقت برخی از پمپ بنزین های خود شده است. اگرچه تعداد کمی از شرکت های نفتی دیگر هم با مسائل مشابه روبرو بودند، اما این هشدار باعث ایجاد هجوم برای خرید شد که کمبودها را تشدید کرد و باعث تمام شدن سوخت در صندلی های بنزین در انگلیس گشت.

در همین حال، براساس ارقام جمع آوری شده به وسیله آراِی سی، یک گروه نظارتی، میانگین قیمت یک لیتر بنزین در روز یکشنبه به 1.366 پوند (1.86 دلار) رسید که بالاترین سطح از سپتامبر 2013 بوده است.

سیمون ویلیامز سخنگوی این گروه روز دوشنبه گفت که در پی این بحران، برخی از عرضه نمایندگان با سوءاستفاده از شرایط به بالا بردن قیمت پرداخته اند.

رسانه های انگلیسی بامداد سه شنبه گزارش دادند که در پی خالی شدن پمپ های بنزین از سوخت و هجوم تعداد زیادی از خودروها به آن ها برای ذخیره سوخت، دولت از ارتش خواسته که به حالت آماده باش درآید.

دولت با اعلام این خبر، گفت که تعداد محدودی از نظامیان در صورت احتیاج آماده اعزام برای راندن تانکرها هستند. کواسی کوارتنگ وزیر بازرگانی انگلیس در بیانیه ای بدون اشاره به تعداد رانندگان آماده گفت: در حالی که صنعت سوخت انتظار دارد تقاضا در روزهای آینده به سطح عادی خود بازگردد، درست این است که ما این اقدام معقول و محتاطانه را انجام دهیم.

پیش از آن روزنامه دیلی میل گزارش داد برخی از صندلی های سوخت در پی بحران به وجود آمده فروش بنزین را تا سقف 30 پوند سهمیه بندی نموده اند و خشونت در صف های طولانی پمپ بنزین های انگلیس رو به افزایش است و مردم با یکدیگر درگیر شده اند و حتی به روی هم چاقو می کشند.

عامل بحران ایجاد شده در انگلیس چیست؟

به گفته وزرای دولت انگلیس، شرکت های سوخت رسانی و پمپ بنزین ها آنچه باعث این بحران شده نه کمبود سوخت بلکه کمبود نیروی کار و رانندگان کامیون است. آن ها می گویند منابع سوخت کافی وجود دارد اما کمبود رانندگان سیستم را با مشکل روبرو نموده است.

گرانت شاپس وزیر حمل و نقل انگلیس در واکنش به هجوم اخیر مردم گفت: مدت زیادی است که کمبود [رانندگان] وجود دارد، بنابراین این چیز تازهی نیست. اما به محض اینکه به مردم بگویید کمبود وجود دارد، واکنش نشان می دهند.

انجمن خرده فروشان بنزین انگلیس پیش تر هشدار داده بود که 90 درصد پمپ های بنزین در برخی منطقه ها این کشور به دلیل مسائل زنجیره تامین که دلیل آن کمبود رانندگان کامیون است، در حال خالی شدن است. این انجمن نمایندگی خرده فروشان مستقل سوخت در انگلیس است که 65 درصد از کل صندلی های بنزین بریتانیا را تشکیل می دهند.

اما اگر ریشه ای تر به این بحران نگاه گردد، باید به سراغ مسئله برگزیت (خروج انگلیس از اتحادیه اروپا) و تا حدودی همه گیری کرونا رفت.

به گفته صنعت حمل و نقل انگلیس، این کشور به دلیل عوامل متعددی از جمله همه گیری کرونا و خروج کارگران خارجی از آن پس از برگزیت با کمبود بیش از 100 هزار راننده کامیون واجد شرایط روبرو است که این مسئله بسیاری از صنایع مانند غذا و سوخت را مختل نموده و در فروشگاه های مواد غذایی، رستوران ها و حالا پمپ بنزین ها اثرات موجی ایجاد نموده است.

قوانین مهاجرت پس از برگزیت به این معنی است که شهروندان اتحادیه اروپا دیگر نمی توانند مانند سابق بدون ویزا در انگلیس زندگی و کار نمایند.

اگرچه کمبود راننده کامیون مختص انگلیس نیست و بسیاری دیگر از کشورهای اروپایی با آن دست به گریبانند، انگلیس به دلیل مسئله برگزیت متحمل شدیدترین ضربه شده است. تغییرات مالیاتی و قوانین تازه و سختگیرانه مهاجرت، ورود و خروج اتباع اتحادیه اروپا را برای کار سخت تر و زمان برتر نموده است. بسیاری از کارگران خارجی نه فقط کامیون داران در پی مقاصد راحت تر هستند.

همه گیری هم بر شدت بحران افزوده و با محدودیت های سفر و دستورات ماندن در خانه در یک سال و نیم گذشته، بسیاری از کارگران مقیم غیرانگلیسی زود بازنشسته شدند یا در پی گزینه های شغلی کم زحمت تری بودند. در عین حال، بیشتر آن ها به کشورهای خود بازگشته اند. قرنطینه بعلاوه مراکز رانندگی را تعطیل نموده، به این معنی که آزمون رانندگی کمتری برای کامیون داران برگزار شده که به نوبه خود یعنی 25000 داوطلب کمتری توانسته اند آزمون را در سال گذشته در مقایسه با سال قبل از آن پشت سر بگذارند.

تدابیر ناکافی و وعده درمانی دولت انگلیس برای حل بحران

برای تسکین بحران، در 25 سپتامبر (سوم مهر)، دولت انگلیس مجموعه ای از اقدامات را بیان کرد که شامل تعدیل قوانین رقابت می گردد تا شرکت های سوخت رسانی بتوانند اطلاعات را جمع آوری نموده و سعی در رفع کمبودها داشته باشند، بعلاوه برنامه های آموزشی تازه و گسترده و تشویق رانندگان موجود دارای مجوز ویژه برای بازگرداندن آن ها پشت فرمان معرفی گردید.

در عین حال پس از هفته ها فشار فزاینده، وزیران انگلیسی از برنامه صدور ویزا موقت برای 5000 راننده کامیون خارجی خبر دادند؛ اقدامی که با نارضایتی برخی از هواداران سرسخت برگزیت روبرو شد که به ویژه از حرکت آزادانه مرتبط با عضویت در اتحادیه اروپا متنفر بودند. طرح ویزا موقت بعلاوه به مذاق برخی رانندگان اروپایی که بر اثر برگزیت زیان دیدند، خوش نیامد زیرا می دانستند به محض رفع شدن این بحران دوباره در تنگنا رها خواهند شد.

اما کارشناسان این اقدامات و رانندگان موجود را برای حل بحران بسیار ناکافی و از دست دادن نیروی کار اروپایی که برای اداره انگلیس لازم است را خطری در کمین این کشور می دانند.

جانسون در نخستین اظهارات از زمان شروع بحران سوخت در انگلیس، روز سه شنبه مدعی شد: اکنون شاهدیم که اوضاع رو به بهبود است. از صنعت سوخت می شنویم که عرضه ها به شکل عادی به ایستگاه های توزیع سوخت می رسند و من از همه می خواهم به صورت عادی به سر کسب و کارشان بازگردند.

این ادعاها در حالی است که خبرگزاری رویترز از لندن گزارش داده از صبح امروز (چهارشنبه) بار دیگر صف های طویل خودروهایی که منتظر سوخت گیری در پمپ های بنزین در مرکز انگلیس هستند، در سطح شهر پدیدار شده اند.

بر اساس این گزارش، ایستگاه های سوخت متعددی در لندن هنوز بسته است و علامت هشدار بنزین موجود نیست مقابل این پمپ های بنزین خودنمایی می نماید، که همین امر باعث طولانی تر شدن صف خودروها در دیگر ایستگاه ها شده و حتی ادامه این صف ها در برخی بزرگراه های مرکز انگلیس ایجاد ترافیک سنگین نموده است.

م

منبع: خبرگزاری فارس
انتشار: 18 مهر 1400 بروزرسانی: 18 مهر 1400 گردآورنده: bestarticles.ir شناسه مطلب: 1833

به "بحران سوخت در انگلیس؛ از صف های طولانی و زدوخورد تا شکسته شدن رکورد قیمت بنزین" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بحران سوخت در انگلیس؛ از صف های طولانی و زدوخورد تا شکسته شدن رکورد قیمت بنزین"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید