فراوری سالانه 8 میلیون تن پسماند ویژه در کشور
به گزارش بهترین مقاله، اصلی ترین مشکل محیط زیست کشور، مدیریت پسماند و پساب است که حتی آلاینده های اتمسفری هم تا حدودی ناشی از آن است. حداقل 25 درصد از پسماند سالانه کشور یعنی 8 میلیون تن پسماند، از نوع ویژه و خطرناک است که برترین راه مدیریت آن، تصفیه در مجتمع های فناور است
به گزارش گروه رسانه های خبرنگاران، به نقل از جوان، اصلی ترین مشکل محیط زیست کشور، مدیریت پسماند و پساب است که حتی آلاینده های اتمسفری هم تا حدودی ناشی از آن است. حداقل 25 درصد از پسماند سالانه کشور یعنی 8 میلیون تن پسماند، از نوع ویژه و خطرناک است که برترین راه مدیریت آن، تصفیه در مجتمع های فناور است. در مجتمع فناور با فناوری روز دنیا خطر پسماند های ویژه از بین می رود. تنها مجتمع فناور اکنون در پارس جنوبی فعال شده است و دومین مجتمع هم تا انتها سال در همین منطقه راه اندازی خواهد شد.
وقتی از پسماند سخن گفته می گردد نخستین تصوری که به فکر خطور می نماید، زباله های عادی و شهری است. حال آنکه در کنار آن پسماند های خطرناک تری وجود دارد که رها کردن یا دفن کردن آن ها عواقب جبران ناپذیری دارد.
هیچ استارتاپی، ایده ای ارائه نکرد
پسماند های ویژه به آن دسته از پسماند هایی گفته می گردد که خصلت های خطرناکی همانند سمی بودن، بیماری زایی، قابلیت انفجار یا اشتعال، خورندگی و مشابه آن را دارد و در نتیجه به مراقبت ویژه هم احتیاج دارد. فراوری پسماند هایی از جنس فلز کروم، هالوژنی و پسماند فلزات سنگین در طول سال زیاد نیست، اما خطر آن ها به مراتب بیشتر از زباله های عادی است. از این رو نباید پسماند ها را در زباله های شهری محدود کرد و باید فراتر از آن دیده گردد. هم اکنون فراوری سالانه پسماند ویژه در کشور به 8 میلیون تن رسیده است. به همین علت ورود استارتاپ ها در زمینه بازیافت پسماند های خطرناک، ضروری شده است، اما بسیاری از استارتاپ ها به علت پیچیدگی های زیاد این حوزه، ورود جدی نداشته اند.
در همین رابطه معاون دفتر مدیریت پسماند سازمان حفاظت محیط زیست با تأکید بر اینکه مدیریت پسماند تنها محدود به پسماند شهری و روستایی نیست، گفت: طی 15 سال اخیر هیچ شرکت فناور یا استارتاپی در این زمینه ایده ای ارائه نکرده است، در حالی که اولویت ما بر مدیریت پسماند به اسم یکی از مهم ترین معضلات زیست محیطی متمرکز است.
مراکز دفع زباله، سیستم های توزین ندارند!
پیغام جوهرچی در بیست و نهمین رویداد آنلاین دوشنبه های استارتاپی با موضوع پسماند و محیط زیست که در صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار گردید، با تأکید بر اینکه موضوع مدیریت پسماند در کل دنیا یک موضوع تازه است، گفت: همه کنوانسیون های بین المللی در زمینه مدیریت پسماند از سال 1970به بعد مصوب شده است؛ یعنی دنیا کلاً در زمینه پسماند 50 سال سابقه فعالیت دارد.
جوهرچی با طرح این پرسش که کدام یک از مرکز دفع زباله مجهز به سیستم های توزین هستند، خاطر نشان کرد: اعلام می گردد 58 هزار تن در سال پسماند عادی داریم، در صورتی که این مقدار واقعی پسماند عادی نیست و هر سال یک عددی را اعلام می نمایند و سال بعد چند درصدی را به آن اضافه می نمایند. 32 میلیون تن پسماند صنعتی در سال در کشور داریم که 8 میلیون تن آن خیلی خطرناک و ویژه است. بر این اساس موضوع پسماند به موضوع حساسی تبدیل شده است.
حمایت صندوق نوآوری از استارتاپ های پسماند
وی با اشاره به تفاهمنامه تازه سازمان حفاظت محیط زیست با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و صندوق نوآوری در مورد حمایت از استارتاپ های این حوزه در سال گذشت یادآور شد: حمایت از استارتاپ ها در زمینه مدیریت پسماند باید در سطوح بالا باشد، چراکه 80 هزار میلیارد تومان در سال گردش اقتصادی در بخش پسماند در کشور است. بنابراین به حمایت بیشتری در این زمینه احتیاج است.
جوهرچی با اشاره به اهمیت بازیافت پسماند با بیان اینکه بعضی از کشور ها از پسماند الکترونیک به اسم معادن شهری یاد می نمایند، یادآور شد: در بحث مدیریت پسماند آموزش بسیار مهم است، چراکه با آموزش یک نفر، برای 10 تا 20 نفر دیگر فرهنگ سازی می گردد و امیدوارم استارتاپ ها در مختصات کاربردی محیط زیست ورود نمایند و فقط در مختصات علمی و نظری وارد نشوند.
تصفیه 100 هزار تن پسماند خطرناک با فناوری روز
از آنجایی که روزانه بیشترین حجم پسماند های صنعتی در منطقه پارس جنوبی فراوری می گردد، به تازگی نخستین مجتمع فناور مدیریت پسماند های ویژه و صنعتی در پارس جنوبی فعال شد. پسماند های تأسیسات عظیم پالایشگاه های گازی پارس جنوبی و صنایع عظیم پتروشیمی آن به قدری مهم است که دومین مجتمع فناور مدیریت پسماند های ویژه هم تا انتها سال جاری در این منطقه راه اندازی می گردد. تنوع پسماند های ویژه و صنعتی در این منطقه، بیش از 100 نوع گزارش شده که نحوه جمع آوری هر یک از آن ها با فناوری روز دنیا و به صورت هوشمند انجام می گردد. در این مجتمع های فناور هم تجهیزات دیجیتالی و هوشمند بخش قابل توجهی از پسماند ها را با یاری توربین های بخار به برق تبدیل می نماید.
کوره های مجهز به سیستم های الکترونیکی که از مهم ترین تجهیزات موجود در این مجتمع هاست، بخشی زیادی از پسماند ها را می سوزاند و حرارت ناشی از آن را با یاری توربین به برق تبدیل می نماید.
این مجتمع با ظرفیت پذیرش سالانه 100 هزار تن انواع پسماند صنعتی خطرناک با بالاترین ضرایب اطمینان به وسیله مشاوران خارجی و داخلی معتبر و بر اساس به روزترین استاندارد های دنیای طراحی و ساخته شده است.
استفاده از هفت لایه مختلف جهت نفوذناپذیری و مدیریت روان آب های ورودی، تنها بخشی از جزئیات این مجتمع است. ضمن اینکه این مجتمع شامل واحد ذخیره سازی موقت، واحد تثبیت و جامدسازی هم هست. دومین مجتمع فناور هم با سرمایه گذاری 5 میلیون یورو تا انتها سال جاری راه اندازی می گردد.
اخبار گروه سایر رسانه ها صرفا بازنشر اخبار سایت ها و خبرگزاری هاست و خبرنگاران هیچ مسئولیتی در قبال آن ندارد.
بازگشت به صفحه رسانه ها
منبع: خبرگزاری تسنیم