توصیه مهم سازمان جهانی بهداشت به کسانی که واکسن کرونا زده اند

به گزارش بهترین مقاله، خبرنگاران : سازمان جهانی بهداشت توصیه کرده افرادی که به طور کامل واکسینه شده اند هم ماسک بپوشند.

توصیه مهم سازمان جهانی بهداشت به کسانی که واکسن کرونا زده اند

به گزارش به نقل از فارس، مقام های سازمان جهانی بهداشت در پرتو نگرانی ها از سویه دلتای ویروس کرونا از افرادی که به طور کامل واکسینه شده اند هم خواسته اند ماسک زده و به سایر توصیه های بهداشتی برای جلوگیری از انتشار این ویروس عمل کنند.

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها در آمریکا در ماه مه توصیه کرد افرادی که واکسینه شده اند احتیاجی به پوشیدن ماسک یا حفظ فاصله اجتماعی با دیگران ندارند.

سویه دلتای ویروس کرونا قدرت سرایت بسیاری دارد و گزارش ها حاکی است از زمان کشف آن در هند برای اولین بار در 85 کشور جهان مشاهده شده است.

تدروس آدهانوم گبریسوس، مدیر کل سازمان جهانی بهداشت در یک کنفرانس خبری گفت توسعه موارد ابتلا به سویه نو ضرورت استفاده از تمامی ابزارهای موجود را جدی تر می کند.

روزنامه نیویورک تایمز نوشته با آنکه افرادی که کاملاً واکسینه شده اند تا حد زیادی در برابر ویروس نو مصون هستند، اما برخی مطالعات نشان می دهند واکسن ها در برابر سویه دلتا کارآیی کمتری دارند و این کارآیی در کسانی که تنها یک دوز واکسن مصرف کرده اند کمتر هم می شود.

در انگلیس دو سوم جمعیت دست کم یک دوز واکسن فایزر یا آسترازنکا دریافت کرده و کمتر از نیمی از کل جمعیت، هر دو دوز واکسن را دریافت کرده اند. با وجود این، این کشور در روزهای گذشته شاهد شیوع موج نوی از ویروس کرونای دلتا بوده است.

اریک فیگل دینگ، عضو ارشد فدراسیون دانشمندان آمریکا می گوید با توجه به سرعت بالای شیوع این سویه اتکای صرف به واکسن، کافی نیست. او گفت: در مرحله ای نیستند که با توجه به اندازه واکسیناسیون، بقیه اقدامات را متوقف کنیم.

کرونای نو یکی از 7 نوع ویروس شناخته شده کرونا است که باعث ایجاد بیماری در انسان می شود. 4 گونه از این نوع ویروس ها علائمی شبیه سرماخوردگی خفیف ایجاد می کنند و سه گونه دیگر باعث ایجاد بیماری های حاد تنفسی می شوند که در مواردی به مرگ منجر می شود.

سازمان جهانی بهداشت بعد از ابتلای بیش از 121 هزار نفر در سراسر جهان به این بیماری آن را همه گیر جهانی بیان نمود. تا کنون بیش از 181 میلیون نفر در جهان به این ویروس مبتلا شده و نزدیک به 4 میلیون نفر جانشان را بر اثر آن از دست داده اند.

از زمانی که سازمان جهانی بهداشت تصمیم گرفت بجای نام کشورها از الفبای یونانی برای نامگذاری گونه های کرونا استفاده کند، نام کرونا دلتا در صدر اخبار قرار گرفت. نوع جهش یافته دلتای ویروس کرونا با نام علمی B.1.617.2 اولین بار در اکتبر 2020 در استان مهاراشترای هند دیده شد و به سرعت در سراسر هند و تمام جهان پخش شد. به همین دلیل ابتدا این نوع ویروس، جهش هندی ویروس کرونا نامیده می شد.

در این ویروس جهش دوگانه صورت گرفته است. این ویژگی ورود سارس-کو2 به بدن و ابتلا به عفونت را آسان تر می کند و گفته می شود توانایی دور زدن آنتی بادی هایی را که سیستم ایمنی یا واکسن در بدن ساخته اند دارد؛ به همین دلیل می تواند در بدن با سرعت بیشتری پخش شود.

آنتونی فاوچی، متخصص ارشد بیماری های عفونی ایالات متحده می گوید، شدت سرایت گونه دلتا بدون شک بیشتر از نسخه اصلی کووید 19 است و اضافه نمود که با افزایش شدت بیماری همراه است.فاوچی گفت، گونه دلتا اکنون حدود 20 درصد از کل موارد نو در ایالات متحده را تشکیل می دهد، در حالی که این رقم 10 درصد در حدود دو هفته پیش بود و افزایش موارد ابتلا به ویروس درباره اثربخشی واکسن کرونا در مقابل گونه دلتا ابهاماتی ایجاد می کند که به تحقیق بیشتر احتیاج است.

منبع: اقتصادنیوز
انتشار: 31 تیر 1400 بروزرسانی: 31 تیر 1400 گردآورنده: bestarticles.ir شناسه مطلب: 1735

به "توصیه مهم سازمان جهانی بهداشت به کسانی که واکسن کرونا زده اند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "توصیه مهم سازمان جهانی بهداشت به کسانی که واکسن کرونا زده اند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید